Rassaavatko aamut? Joudutko itsesi lisäksi laittamaan kuntoon lapset, ruokkimaan kaikki, ulkoiluttamaan koiran, keräämään tavarat, toimimaan unilukkarina ja neiti aikana?

Sellaistahan se usein on.

Uuden tutkimuksen mukaan aamusählinkiin menee niin paljon aikaa ja voimia, että se vastaa viikon aikana kokonaisen työpäivän kuormitusta.

Valmistautuminen tietysti auttaa, joo joo, mutta jostain syystä aamut tuntuvat silti kuluvan hoputteluun, etsiskelyyn ja tappeluun. Perjantaina saattaa olla sellainen olo, että voimat ovat jo kokonaan loppu tähän rumbaan, ja ei siis ihmekään. Viikon aikana kouluunlähettäminen ja päikkyyn valmistautuminen on yhtä kuormittavaa kuin kokonainen työpäivä.

Tutkimuksen teetti murovalmistaja Kellog’s. Siinä selvitettiin 2000 vanhemman ajankäyttöä, ja todettiin, että vanhemmilla on 43 eri hommaa hoidettavana liittyen lasten kouluun lähettämiseen, ja että tähän menee aikaa kymmenen tuntia viikossa. Jotta kaiken tämän saisi tehdyksi, keskiverto tutkimukseen vastannut vanhempi heräsi arkisin kuudelta.

Tutkimus on tehty Yhdysvalloissa, joten yksi yhteen näitä lukuja ei voi Suomeen vetää. Suomessa ei tarvitse esimerkiksi valmistaa lapsille eväitä kouluun joka päivä. Harrastuseväät tosin saatetaan tarvita.


Kuva Minnie Zhou.

Tutkimukseen vastanneilla kului aikaa myös koulupuvun pesemiseen ja silittämiseen. Suomessa suurin osa lapsista viilettänee kouluun sen verran arkisissa asuissa, että niitä ei tarvitse silittää. Mutta kadonneiden sukkien, puhtaiden paitojen ja kengän parien etsiminen kuuluu usein aamuihin täällä meilläkin!

Sekä tietysti vaatteiden vaihto silloin, kun aamupalalla lapsi saa kipattua jogurttia päälleen. Usein siinä menee vaihtoon vanhemmankin vaatteet…

No tämä asia ei ihan heti muutu, jollei koko perhe mystisesti muutu organisointikykyisiksi aamuvirkuiksi, joiden tavarat ovat oikeasti aina siellä minne ne jättää… Me muut voimme vain tehdä parhaamme ja muistaa, että ei ihme jos väsyttää, koska sitä hommaa on oikeasti paljon ja se on kuormittavaa!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia