Kansa on neulonut! Ja Huono Äiti on juhlallisin menoin toimittanut ylijohtaja Juhana Vartiaiselle torkkupeiton Suomen kansalta. Samalla ylijohtaja muistutti siitä, että päivähoidon tasosta ei saa tinkiä:VATT-27

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen on hyvin kiitollinen torkkupeitosta ja etenkin ihmisten siihen käyttämästä ajasta, koska hektisessä nykyelämässä harrasteille ei juuri ole aikaa.

– Torkkupeitto on hieno taideteos ja aion säilyttää sen muistona, hän kiittää.

Juhana Vartiainen ei halua erityisesti palata kohuun, joka syntyi hänen työpaikalla ottamistaan unista.

– Koko torkkuminen on ihan väärä ilmaus kuvaamaan tehounia, joilla virkistän itseni 10 minuutissa taas jatkamaan töitä täydellä teholla. Torkkuminen kuulostaa pystyyn kuolleen, velton byrokraatin touhuilta ja sitä en toivottavasti ole!

Juhana Vartiainen muistuttaa, että päiväuni lisää vireyttä myös Työterveyslaitoksen mielestä. Kaikkien, joilla on mahdollisuus päivän aikana ottaa tehounet,kannattaisi niitä ottaa.

 Juhana Vartiainen palaa peiton luovutustilaisuudessa myös keskusteluun kotiäitien saamisesta kotoa töihin. Hän sanoo, että Suomen huoltosuhde heikkenee jatkuvasti ja silloin on katsottava tarkasti kaikkea käyttämätöntä työvoimaa.

– Tämä ei ole epäluottamuslause kotiäideille vaan matematiikkaa. Toisaalta myös naisen pitkä poissaolo työelämästä heikentää työuraa ja palkkaa lopun elämän.

Kotiäitien töihinmenokeskustelun jälkeen Juhana Vartiainen on saanut paljon päivähoidon tasoa kritisoivia yhteydenottoja. Hänen mielestään päiväkotien resursseista ei saa tinkiä.

– Päiväkotien voimavaroja pitää nimenomaan kasvattaa, koska hyvä päiväkoti on kaikkien tutkimustulosten mukaan lapsen etu.

Kun Juhana Vartiaisen oma lapsi oli päiväkodissa Ruotsissa, siellä päiväkotiin panostettiin enemmän kuin mitä Suomessa nyt tehdään.

VATT-35Juhana Vartiainen toivoo myös tasa-arvoisempaa jakoa vanhempainvapaiden käyttöön. Hänen mukaansa äitien ja isien tulisi molempien käyttää hyväkseen lyhennettyä työviikkoa.

 – Kun tähän päästään, päästään myös eroon siitä työelämän ajatuksesta, että kaikki synnytysikäiset naiset ovat epäilyttäviä.

 

 

 

 

Huono Äiti haluaa erityisesti kiittää kaikkia peittoon osallistuneita neulojia! Sekä peiton turkulaista kokoajakaksikkoa! Joukkovoima on parasta voimaa!!”

VATT-30

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia