Lapsi on pieni ihminen, joka yleensä isojen ihmisten tahdon mukaisesti siirtyy erilaisissa liikennevälineissä paikasta toiseen. Lapsi saattaa myös liikehtiä liikennevälineen sisällä kontrolloimattomasti. Jotta pystyt toimimaan ja säilyttämään henkilökohtaisen matkustusrauhasi vaikka lapsia olisi samassa tilassa, tässä ohjeet lapsitilanteista selviämiseen.

Lapsi saapumassa liikennevälineeseen: Jos näet liikennevälinepysäkillä lastenvaunut pyrkimässä omaan liikennevälineeseesi, siirry välittömästi välineen takaosaan. Näin vältät kontaktit ja avunpyynnöt, joilla sinua yritetään maanitella nostelemaan lapsen kuljetusvankkureita. Jos et pääse mihinkään paikoiltasi, pidä katse takaviistossa ja tumput suorana – näin signaalisi on selvä, et halua mitenkään osallistua tähän liikennemukavuutta haittaavaan toimenpiteeseen. Joku turisti tai mummo nostaa niitä vaunuja kumminkin.

Lapsi liikennevälineen sisällä: Lapset selittävät usein innoissaan asioita ja havainnoivat lähiympäristöään. Koska sinä kyllä tiedät, mikä on räystäs ja miksi se tiputtaa, tuhahtele halveksivasti lapsen hölpötyksille. Jos lapsen ääni nousee, ala tuijottaa lapsen aikuiskuljettajaa. Ryi. Nakkele niskoja. Silmäile. Anna selvästi ymmärtää, ettet ole koskaan ollut lapsi ja vaikka istuisit juuri oman lapsesi vieressä, sinun lapsesi sentään osaa mykän käytöksen aakkoset eikä häiritse muita matkustajia.

Itkevä lapsi tai raivokohtauksen saanut lapsi liikennevälineen sisällä: Käytä erityisen tiukkaa halveksuntaa lasta ja hänen aikuiskuljettajaansa kohtaan. Sano jotakin ilkeää kovaan ääneen tai haistattele avoimesti. Selväähän on, että sekä itku että raivo ovat lapsen pirullisuutta, joilla lapsi vain yrittää sabotoida sinun yksityisen joukkoliikenne-elämyksesi.

Liikennevälineestä poistuva lapsi: Jos lapsiosasto näyttää merkkejä poistuakseen liikennevälineestä, muista kolme kultaista sääntöä: kiilaaminen, ryntääminen ja avuttomuus. Avuttomuudella tässä yhteydessä tarkoitetaan sitä, ettet tarjoa apua lapsiosastolle missään muodossa. Naamalle lämpsähtävät ovet ja kassien raahaamien yhdellä kädellä lapsen itkiessä toisessa kädessä on ihan lapsiosaston oma vika, johon ei kannata sekaantua.

Jos kaikki noudattaisivat näitä metodeita, lapset lopettaisivat liikennevälineissä riekkumisen ja meillä kaikilla olisi paljon mukavampaa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Varo! Lapsi liikkeellä!”

  • Magge sanoo:

    Sinä ja lapsesi eivät ole maailman keskipiste – myöskään julkisissa kulkuvälineissä…