Lapset rakastavat heitä. Mutta me vihaamme. Ja syvästi.

Satuhahmot ja animaatiohahmot, jopa kirjojen henkilöt. Että ne voivatkin riepoa! Erittäin hermoille käyviä ovat esimerkiksi…

…Muumit. Jep tiedän, kansallisomaisuutta ja lämmintä filosofiaa, muumeja on ihan pakko rakastaa! Ja rakastankin, kirjoissa. Piirretyt muumit, voi hyvän tähen. Edelleen noin 20 vuoden jälkeen saan väristyksiä siitä, että Japanissa piirsivät niistä animehahmon näköisiä. Ja äänet! Muumipapan veltto mutina. Muumimamman ärsyttävä lässytys. Pikku Myyn hermoille käyvä kimitys, ennemmin kuuntelisin liitutaulun raapimista kynsillä.

…Morso. Sairaan mielen tuote. Ei jatkoon. Ei minnekään. Polttakaa se kirottu nukke!

…Pelle Hermanni ja Rölli. Kas lapset tällaista tapahtuu kun määrärahoista leikataan ja potilaat siirretään avohoitoon.

…Tuomas Veturi. Ikäviä ihmisiä. Tai siis ikäviä junia. Opetelkaa käyttäytymään!

…Nalle Puh. Masentavaa ja epämääräistä velttoilua ympäri metsää. Jokainen hahmoista saa aikaan levottoman olon.

…Kaapo. Onnea yritykseen lukea tämä, ilman että se hulluuden partaalle ajava tunnusmusiikki alkaa soida päässä…OON NELIVUOTIAS! Kaapo on rasittava pätijä, joillasta lasta ei kestäisi oikeassa elämässä hetkeäkään.

…Hirveä Henri. Nimi kertoo kaiken. Jos edes piirrettyjä lapsia sopisi kurittaa, niin sen hahmon sietäisi saada piiskaa. Onko lapsia pakko opettaa käyttäytymään huonosti?! Ja totta kai lapsi rakastaa hirveää Henriä. Aargh!

…Mikki Hiiri. Miten joku niin hajuton, mauton ja tylsä VOI olla niin ärsyttävä? Jo lapsena tuli hypättyä kaikki Mikki-tarinat ohi ja siirryttyä mielenkiintoisempiin osiin Akkaria.

…Harry Potter. Sama ongelma kuin Mikki Hiiressä: tylsimys. Harryn kaverit ovat paljon kiinnostavampia. Lisäksi kaltoinkohdeltu hahmo ei jostain syystä herätä myötätuntoa vaan halun ravistella tätä. Aktivoidu nyt hyvä ihminen!

…Lassi ja Leevi. Päätöntä kohellusta. Mielikuvituksettomia mielikuvitusleikkejä. Sääliksi käy sarjakuvan äitiä, tekisi mieli tarjota hänelle lasi viiniä ja antaa hänen purkaa patoutumiaan ihan kunnolla.

…”Hauskat lisähahmot”, kuten Jar Jar Binks ja Olaf. Turhia, ei hauskoja, pinnaa kiristäviä. Jos huumori on tällaista, olen mieluummin huumorintajuton.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Vanhemmat tilittävät: näitä hahmoja en siedä!”

 • Äityli sanoo:

  Kaapo. Miksi pitää opettaa lapsia kimittämään, pelkäämään mörköjä ja ties mitä, vinkumaan joka asiasta ym. Ihan raivostuttava ohjelma.

 • Mumma sanoo:

  Tutkimalle ja blondi bimbo! Argh! Mun lapset ei oo koskaan kattonu sitä ku mulla se repi ikeniä!

  • Mumma sanoo:

   Titinalle sen piti olla… on noin ärsyttävä et ennakoiva tekstinsyöttökään ei sitä saata kerralla kirjottaa… 😉

 • Soontobemummo sanoo:

  Molemmat lapseni pelkäsivät Rölliä ja itse inhosin, koska kyllähän Rölli tuo elävästi mieleen pusikoissa ördäävät spurgut.
  Mikki hei mikkihoi -renkutus joitain vuosia sitten joka ainoa aamu.
  Lazy town. En yhtään ihmettele, että Robi Rähmä inhoaa niitä ADHD-riekkujia.

  Toisaalta nyt katsomme yhdessä, kun Lakko pelaa tai Weddddnesdays with Liza (huokaus).
  Mutta siis pitää ihmisen osallistua lapsen elämään, ettei lapsi kasva kieroon. Ja sitäpaitsi Daz Black on hauska.

 • Alisa sanoo:

  Nyt kyllä taitaa äitylit kaivata sitä omaa paussia kun noin ihan mukiin menevät ja erilaiset hahmot pinnaa kiristävät. Relatkaa hei, muksut hoitoon ja jonnekin spahan vuorokaudeksi niin ei niin turhia kiristele enää.

 • Jenni Qvick sanoo:

  Pikku kakkosen Neiti Etiketti! Köyhän miehen versio Maija Poppasesta. Voi elämä, et se ohjelma aiheuttaa tuskaa…