Elämä on liian lyhyt ja liian arvokas – sitä ei kannata tuhlata odottamalla muiden ihmisten hyväksyntää.

Tämän muistin taas tänään päivällä Helsingin Kaupunginteatterin Billy Elliotin katsomossa. Musikaalin sanomassa on erittäin vahvana usko omaan itseen ja samalla myös usko lapsensa valintoihin, vaikka ne valinnat eivät olisi juuri sitä, mikä mulle sopii.

Se ihan oman elämän eläminen on ihmiselle varsin vaikea rasti. Lapset joutuvat kuuntelemaan vanhempiensa ohjausta ja mäkätystä siitä, mikä on oikea tapa elää. Ja sehän ei yleensä lopu edes lapsen aikuistuessa eikä monessa perheessä edes lapsen täyttäessä tukevat 50 vuotta.

Puolisot kertovat meille, miten tulee elää. Ystävät yrittävät tehdä samoin. Pidä siinä sitten pää kylmänä ja toteuta ammatinvalinnan, työpaikan, parisuhteen tai lapsiluvun suhteen kylmää omaa linjaansi, kun kaikilla muilla on yleensä aina hyvä mielipide meidän elämästämme. Yleensä se mielipide noudattelee juuri sitä kaavaa, jolla ne muut omaa elämäänsä elävät.

Vaikka loppujen lopuksi kukaan muu ei oikeasti tiedä toisen elämästä mitään. Toisen nahkaan ei pääse eikä toisen kärsimyksiä voi arvioida vähäisiksi tai liian suuriksi. Yhtä turhaa on yrittää analysoida muiden ihmissuhteita, koska jokainen näkee suhteensa omalla tavallaan.

Opin minä muutakin Helsingin Kaupunginteatterin Billy Elliotissa. Muistin taas, miksi teatteri on elämys. Elävä näyttämö vaikuttaa tunteisiin syvemmin kuin näytöltä tuijotettu kuva, näyttämöllä on enemmän elämän makua.

Billy Elliot on vielä erityisen hyvä musikaali. Se on karhea, elämänmakuinen ja inhimillinen. Billy Elliotin katsomosta lähtee itkettyneenä, mutta voimaantuneena.

Lee Hall - Elton John Billy Elliot Rooleissa mm. Henrik Björklund / Amos Brotherus / Lassi Hirvonen, Luka Haikonen / Luca Elshout / Kasperi Virta, Siiri Kaskilahti / Ella Ingraeus / Nicole Karlsson, Jonna Järnefelt / Helena Haaranen, Risto Kaskilahti / Kari Mattila, Leena Uotila / Leenamari Unho, Petrus Kähkönen, Antti Keinänen / Elias Girod, Sofia Hilli, Pekka Hiltunen, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Jukka Kontusalmi, Tuukka Leppänen, Kai Lähdesmäki, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Inka Tiitinen, Antti Timonen, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma Suomennos Mikko Koivusalo 
Ohjaus ja koreografia Markku Nenonen 
Kapellimestari Risto Kupiainen 
Lavastus Jani Uljas ja Jari Ijäs 
Puvut Elina Kolehmainen 
Valosuunnittelu William Iles 
Äänisuunnittelu Kirsi Peteri, Jori Tossavainen Ensi-ilta 27.8.2015 Peacock-teatteri Kuvassa Amos Brotherus Kuva © Mirka Kleemola

Lee Hall – Elton John
Billy Elliot Helsingin Kaupunginteatteri
Kuvassa Amos Brotherus
Kuva © Mirka Kleemola

Sinulla on vielä mahdollisuus nähdä Billy Elliot! Huono Äiti arpoo liput Billy Elliotin ensi perjantain esitykseen eli 11.12. kello 19! Voit ottaa mukaan Hänet, jonka parhaaksi katsot! Billy Elliot on Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa vain 17.12. saakka, joten tätä ei kannata jäädä arpomaan sekunniksikaan. Et kadu, lupaan sen!

Billy Elliot -lippujen arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän tai Faceen. Onnea ja omaa elämää kaikille!

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Vain yksi elämä kullakin”

 • minka sanoo:

  Olisipa ihana joululahja itselle!

 • Marjaana Hulkko sanoo:

  Mieluusti menisin katsomaan teatteria vakavasti sairaan ystäväni kanssa!!

 • Maria sanoo:

  Osallistun! Varmaan upea elämys, teatteri on yleensä, mutta rahatilanne aina määrää miten usein teatteriin pääsee. Pitkä aika viime kerrasta, liput tulisivat hyvään kotiin 🙂

 • Jari Lotila sanoo:

  Varmaan hyvä!

 • Lahja sanoo:

  Billy Elliot on ihan paras! Eikä sitä kerta kaikkiaan voi jättää näkemättä.

 • Mummoli sanoo:

  Paras aika varhain aamulla, kun muu perhe nukkuu. Nauti aamiainen, herää ja ole valmis muiden syöttämiseen ja kiirehtiminen. Kaikki vempaimet piiloon.

  Saman voi toki tehdä illallakin jos jaksaa.

  Mutta keskity jossain vaiheessa rauhalliseen, omaan hetkeen, niin jaksat taas.

  Liput ois ihanat.

  Kirjoitettu itsenäisyyspäivänä, hyvää juhlaa.

 • Viivi sanoo:

  Nämä liput kyllä kelpaisivat! Billy Elliot on ollut syksyn toivelistalla, mutta valitettavasti vieläkin näkemättä. Perjantai olisi juuri sopiva päivä korjata tilanne.

 • Mercedes sanoo:

  Esityksen aihe ”osui ja upposi”. Veisin katsomaan jo kotoa muuttaneet lapseni sitä. Olisi ihana joululahja meille kaikille kolmelle❤️

 • Hanna sanoo:

  Ihana etukäteisjoululahja olis tämä! Kokemuksia elämänmakuisesta elämästä!

 • Agatha sanoo:

  Sopisi uuden elämänvaiheen alkuun erinomaisesti, sen oman elämän.

 • Tuikkis sanoo:

  Tahtoisin niin kovasti nähdä tämän musikaalin, mutta pelkästään junalippuihin menisi sellainen rahasumma, etten pysty moiseen. Tai pystyisin, mutta ei viitsisi säästää ainakaan ruoasta näin joulun aikaan. Jospa sitten arpaonnen kautta saisin mahdollisuuden. Jokuhan aina voittaa. 🙂