Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump ja hänen esikuntansa on kehittänyt uuden termin: vaihtoehtoiset faktat. Termiä käytetään silloin, kun halutaan kiertää tai muuntaa totuutta. Vaihtoehtoinen fakta on erittäin käyttökelpoinen homma myös lapsiperhearjessa. 

Esimerkkejä oivallisesta vaihtoehtoisten faktojen käytöstä:

Lapsen tehtävä oli tyhjentää astianpesukone ja täyttää se uudelleen likaisilla astioilla. Lapsi ei toiminut sovitulla tavalla, sen sijaan hän makasi huoneessaan kännykkä nenän alla. Sen sijaan, että lapsi olisi myöntänyt maanneensa kännykkä nenän alla laiminlyömässä tehtäviään, hän tarjoili vaihtoehtoisen faktan: kyllä minä tyhjensin koneen, se oli vain niin täynnä, ettei tyhjennystä millään heti huomaa.

naama

Miehen tehtävä oli suoriutua kaupassa jauhoisten perunoiden ostosta. Perunoita oli tarkoitus käyttää muusiin. Mies tulee kotiin perunajauhojen kanssa. Kotiin palaava ja moitittu mies ei suinkaan ota vastaan tarjottua kritiikkiä vaan tarjoaa vaihtoehtoisen faktan: nainen kirjoittaa kauppalistat niin epäselvästi, ettei kukaan pysty erottamaan perunajauhoja perunapussista.

 

fb_profile_picture_sin_isa

 

Lapsi saa toistuvia Wilma-merkintöjä tekemättömistä läksyistä. Vanhempi nuhtelee lasta. Lapsi ei tokikaan myönnä laiskotelleensa, vaan turvautuu vaihtoehtoiseen faktaan: vihko jäi kotiin, mutta läksyt oli kyllä tehty.

naama

Puoliso ehdottaa seksiä lauantaina saunan jälkeen. Toista puolisoa ei viikkoseksi just nyt satu huvittamaan. Ei-huvittunut puoliso ei myönnä, ettei huvita vaan tarjoaa vaihtoehtoisen faktan: päätä särkee.

Onko sinulla kokemusta vaihtoehtoisten faktojen käytöstä arjessa? Jaa ne muiden kanssa, saadaan kaikki nauraa vähän lisää!

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia