Tänään on kansainvälinen tyttöjen päivä. Tyttöjen päivä ei ole enää koskaan sen jälkeen sama kun palasin Unicefin ja Pampersin matkalta Mauritaniasta, Länsi-Afrikasta. 

kuva-119Mariam Mint Kattry on 17-vuotias mauritanialaistyttö. Vielä kolme vuotta sitten hän oli koulunsa paras oppilas, nyt hän on kolmen pienen lapsen äiti. Mariam joutui perheensä järjestämään avioliittoon 14-vuotiaana serkkunsa kanssa, kun tuli raskaaksi. Hän ei voi jatkaa enää koulua, vaikka halusi opiskella opettajaksi –  nyt hän on äiti olosuhteissa, jotka ovat köyhät, kuumat ja vaativat.

kuva-121

 

kuva-122kuva-123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mauritaniassa 40% tytöistä menee naimisiin ennen 18 vuoden ikää. 15% menee naimisiin alle 14-vuotiaina.

Myös tyttöjen sukupuolielinten silpomista tapahtuu yhä Mauritaniassa, vaikka Unicef on saanut sitä karsittua määrätietoisella valistustyöllä.

Mariam Mint Kattry perheineen halusi avata ovensa meille muukalaisille siksi, että saisi omalta osaltaan äänensä kuuluville. Otin oheiset kuvat hänen perheestään eli pojistaan Ahmed Salemista, Fadelista ja 10 päivän ikäisestä Zeinabousta hänen kodissaan ja pihamaallaan. Vierailu hänen luonaan oli suuri kokemus.

kuva-120

 

 

Jos haluat tukea Unicefin työtä esimerkiksi tyttöjen asiassa, se onnistuu vaikka kuukausilahjoittajaksi ryhtymällä. Aloitin itse noin 5 vuotta sitten 10 eurolla, nyt lahjoitan joka kuukausi 15 euroa. Mariam Mint Kattryn tapaaminen vahvisti ajatustani siitä, että kyllä sen 15 euroa voisi huonomminkin käyttää.

http://www.unicef.fi/kuukausilahjoitus 

 

 

Kuvassa vasemmalla ja alla Mariam Mint Kattryn poika Ahmed Salem, 3 v, Mauritaniassa.

kuva-124

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tyttöjen päivä”

  • Mari Koskinen sanoo:

    Olen rauhoittanut omatuntoani ryhtymällä tukemaan Planin kautta tyttöjen koulutusta. Kunhan jotain kautta tukee, sen mitä kykenee.