Tyhjän pesän syndrooma (konfektit loppusis) on erittäin yleinen oireyhtymä, jota esiintyy valtaosalla naisväestöä etenkin joulun jälkeen, välipäivinä. Tyhjän pesän syndrooma voi olla kiusallinen vaiva, mutta sen itselääkintä on kuitenkin helppoa ja lääkärissä käynti on hyvin  harvoin tarpeen.

kuva-143Tyhjän pesän syndrooman syyt: Tyhjän pesän syndrooma saa alkunsa kirjaimellisesti kun kaikki suklaapesät ovat tyhjentyneet. Tyhjentyminen tapahtuu yleensä liian nopeasti, epähuomiossa ja jonkun muun ( yleensä minihenkilön tai lemmikin, joskus jopa äijän ) vauhdittamana. Tyhjän pesän syndrooma yllättää yleensä aina ja saattaa potilaan lievään välittömään sokkitilaan.

Tyhjän pesän syndrooman vaaratekijät: Tyhjän pesän syndrooman vaaratekijöitä ovat juhlapäivien läheisyys ja konvehtirasioiden runsaana pidetty esiintymistiheys, joka tuudittaa potilaan uskoon siitä, että pesiä voi tyhjentää tunnista toiseen niiden lainkaan tyhjentymättä. Kun pesät ovat äkkiä tyhjät, potilas on vaarassa joutua äkillisen epätoivon valtaan, mitä laskeva verensokeri vauhdittaa katalasti. Kun potilas on syvällä syndrooman syövereissä, hänen alttiutensa käynnistää perheriitoja, räjähtää lapsille, katkoa välejä anoppiin sekä aloittaa parisuhdetta ”parantavia” keskusteluja on suuri. Ennuste näiden keskustelujen onnistumiselle on sen sijaan häviävän pieni.

Tyhjän pesän syndrooman oireet: Konfektit loppusis aiheuttaa huimausta, veren makua suussa, ärtyneisyyttä, käsien hapuilua, tärinää, vapinaa, päänsärkyä ja pitkään kestäessään laihtumista ja jopa rytmihäiriön kaltaisia oireita.

Tyhjän pesän syndrooman itsehoito: Tyhjän pesän syndrooma on onneksemme hyvin helppohoitoinen vitsaus. Käynti lähimmällä kioskilla riittää ensiavuksi, käynnille voi myös mainiosti passittaa äijän tai perheen minikokoisen henkilön. Potilaan kannattaa myös kulkea silmät avoinna markettien konvehtihyllyillä, joilla itselääkinnälliset tuotteet ovat etenkin välipäivinä roimissa alennuksissa!

Toim.huom. Lääketieteessä tunnetaan myös toinen ”Tyhjän pesän syndrooma”. Sitä käsitellään erikseen, myöhemmässä artikkelissa.

……….

Huom!! Myös Huonossa Kaupassa on nyt ALE!! Kirjat ja mukit vaihtavat kotia ihan naurettavilla hinnoilla!!

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia