Natiaisten nassut kiinni töllöttimeen ja äippä pääsee puuhailemaan omiaan. Oikein vai väärin? Rasti ruutuun.

Aamuohjelmia, päiväohjelmia, lastenkanavaa ja muulloin tallennettuja juttuja sinne väliin. Tarjonta ei tv:stä lapsille lopu. Mikä olisi se sopiva määrä telkkarin tuijotusta per päivä? Nimimerkki So what on sitä mieltä, että TV on loistava vastine lastenhoitajalle.

”Tämän mamman ehdottomasti paras lastenvahti on teevee, sanoo kasvatusgurut mitä hyvänsä. Aamun ohjelmien ansiosta saan pärstäni jotakuinkin ihmisen näköiseksi ennen töihinlähtöä ja pystyn jopa siemailemaan pari kuppia kahvia siinä samalla kun selaan lehteä. Muussa tapauksessa tirriäiset tappaisivat toisiaan senkin ajan ja kätisisivät väsymystään. Tietenkin tulee huuto ja mekkala kun toosa pitää sulkea ja aloittaa ulkovaatteiden kanssa kamppailu, mutta helpottaa silti.

Sama juttu kotiin palatessa. Pikku Kakkonen viihdyttämään ja saadaan jotkut puolivalmisteet tekaistua nälkäänsä narisevalle joukkiolle. Ilman viihdetarjontaa en tiedä kuinka iltapäivistä selviäisimme. DVD-hylly tarjoaa pelastuksen myös yleisesti tylsiin hetkiin, tai kun minun on piipahdettava koiran kanssa pikapissalla tai kulmakaupassa juoksemassa maitoa. Prätkähiiret ja Risto Räppääjät ovat aina luotettavan hyvin hoitaneet vahtivuoronsa. Joskus otan itselleni jopa pientä luksusta esimerkiksi vaahtokylvyn tai mutanaamion merkeissä, ja mikäpä muu sinä aikana lapsia viihdyttää kuin takuuvarmat piirretyt. Viikonloppuaamuisin joutuisin heräämään puuronkeittoon kuudelta, mutta onneksi kätevät tenavat osaavat ladata tallenteita omaksi iloksiin ja hakevat mamman aamutoimiin vasta yhdeksän hujakoille.

Meillä varmasti katsotaan lastenohjelmia päivittäin yli keskiarvon, mutta en usko olevani silti kehnoimman pään kasvattaja. Vastapainoksi liikumme paljon yhdessä ulkona, mutta minun mielestäni televisio on oikein hyvä lastenvahti. Olisi kiinnostavaa kuulla muidenkin äitien mielipiteitä asiasta, sekä paljonko on mielestänne liian paljon ruudun tuijottamista?”

Oli rajat ja määrät mitkä hyvänsä, niin silti aikuinen päättää. Piste.

Mutta kuka rajoittaa miesten ruutuaikaa?

Hyvä myös tietää vähän teinien aivoituksista.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia