Siementä vakoon ja muijaa lakoon, on se niin väärin, lauloi Sleepy Sleepers. Sama laulu ei sovi kansanedustajalle monestakaan syystä.

Nussimisjuttuja ja vaon siementämistä Facebookissa viestittävä kansanedustaja toimii tietenkin tyhmästi sekä ajattelemattomasti perheenjäseniään kohtaan.  Se on selvä. Mutta syy, miksi kansanedustajan täytyy pidättäytyä heittäytymästä moraalittomaksi on valtion eli kansan etu.

Poliittisen vallan haltija aiheuttaa siemennysinnollaan itsensä vaaralle alttiiksi. Tässä jännittävässä maailmassa, jossa iso poliisipäällikkö on hänkin syytettynä jos jonkinlaisesta rikoksesta, jotakuta saattaa kiinnostaa myös kiristää kansanedustajalta tietoja tai palveluksia. Mikä on oivempi kiristämisen tapa kuin epäsopivalla julkisuudella uhkaaminen? ”Jos et äänestä kuten me haluamme, alkaa lööppi laulaa.” ”Tai jos et annan tätä tietoa…”Get the point?

Tästä kuviosta on ihan ehta esimerkki Englannista 60-luvulta. Siellä nousujohteessa ollut parlamentaarikko John Profumo sotkeentui puhelintyttöön, jolla sattui myös olemaan samaan aikaan suhde KGB:n agenttiin. Loppu on historiaa ja skandaali kesti vuosia. Hirveästi porukkaa erosi viroistaan sen takia.

Valtiollisissa töissä valitut kansanedustajat sekä muut uskotut henkilöt tekevät työtä koko kansan eteen. He saavat myös tietoonsa arkaluontoisia asioista, joilla on hyvin paljon merkityksiä ja joilla voi liikuttaa isoja mantereita. Siksi pää pitää pitää kylmänä vaikka mielessä ei mitään muuta olisikaan kuin se yks asia.

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tästä syystä valtiomies ei voi somettaa tissivakojuttuja”

  • Katinen sanoo:

    Toisaaalta… Eikö ole parempi että tissijutut tulevat ilmi, missä hyvänsä mediassa? Ettei eletä 60-luvun konservatiivisessa puristuksessa missä skandaaleja vältetään viimeiseen asti, hinnalla millä hyvänsä? Yhy yhy, näin kävi, nyt asioissa eteenpäin. Toimi ainaskin on oppinut läksynsä jo.