Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Myllyn Paras.

Nyt on helppo herkutella oman maan antimilla: Myllyn Paras on tuonut markkinoille Suomen ensimmäisen 100-prosenttisesti kotimaisen kuviopastatuotesarjan.

Pasta on monen kotikeittiön luottotuote, eikä suotta: pasta on nopea, helppo ja herkullinen. Ja nyt myös 100-prosenttisesti kotimainen. Myllyn Parhaan Kuviopastat valmistetaan täysin kotimaisesta viljasta ja sarjasta löytyy klassista Kierrepastaa, perinteikästä Putkipastaa ja lastenkin suosikkia Simpukkapastaa.

Kotimaisen pastan kunniaksi Huonon Äidin kokki Ilkka Lääveri kehitti kolme maistuvaa pastareseptiä. 🇫🇮

Makkaraa, aurinkokuivattua tomaattia ja simpukkapastaa

Raakamakkarasta saa pastalle herkullisen kastikkeen. Lisää joukkoon vaikka aurinkokuivatut tomaatit öljyineen hiukan sipulia ja kermaa niin kyllä maistuu!

  • 500 g Myllyn Paras Simpukkapastaa
  • 1 rasia (n. 400 g) raakamakkaraa
  • 1 purkki (n. 300 g) aurinkokuivattua tomaattia kuutioina tai suikaleina
  • 2 sipulia
  • 1 pieni valkosipuli
  • 100 g lehtikaalia
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 puntti basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Laita kattilaan reilusti vettä kiehumaan ja paistinpannu kuumenemaan. Leikkaa kuoritut ja halkaistut sipulit suikaleiksi pitkittäin. Kuori valkosipulin kynnet murskaamalla ne ensin veitsen sivulla ja poista sen jälkeen kuori. Hienonna valkosipulin kynnet karkeasti. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä simpukkapastaa 8 minuuttia.

Kaada aurinkokuivatuista tomaateista öljyä reilusti pannulle ja revi raakamakkara paloiksi pannulle. Lisää sitten valkosipuli ja pyöräytä muutaman kerran. Lisää sipulisuikaleet ja paista minuutti. Kaada aurinkokuivatut tomaatit loppuöljyineen pannulle ja pyöräytä muutaman kerran. Lisää kerma ja kiehauta kunnolla. Lisää joukkoon vielä hienonnettu lehtikaali ja mausta mustapippurilla sekä 1-2 tl suolaa. Sekoita hyvin. Valuta pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Ota pois liedeltä ja mausta sitruunan mehulla. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.

Jauheliha-paprikafrittata

Italialainen uunimunakas eli frittata sisältää perinteisesti pastaa ja miksikös sitä ei tekisi kotimaisesta pastasta ja raaka-aineista. Ruuhkavuodet pelastuvat ainakin vähän tällä ohjeella!

  • 250 g (1/2 pkt) Myllyn Paras Kierrepastaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipulia
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 chili
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Laita isoon kattilaan reilusti vettä kiehumaan ja uuni lämpenemään 185 °C:seen. Kuumenna lieden kestävä uunipata tai uunin kestävä reunallinen iso paistinpannu. Keitä kattilassa kierrepastaa kuusi minuuttia ja valuta hyvin keittämisen jälkeen lävikössä.

Laita pataan 2 rkl oliiviöljyä ja jauhelihat. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää ruskistuvan jauhelihan joukkoon. Jatka ruskistamista. Poista suippopaprikoista kanta ja koputtele siemenet pois sisältä. Huuhtele paprikat ja leikkaa renkaiksi. Tee chilille sama. Lisää paprika- ja chilirenkaat ruskistuneen jauhelihan joukkoon.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kerman ja veden kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta 2 tl suolalla ja rouhi mustapippuria sekaan. Lisää pasta ja hienonnettu lehtipersilja jauhelihan joukkoon. Kaada munaseos päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä juustoraaste ja sekoita se joukkoon.

Laita frittata uuniin kypsymään n. 30 minuuttia kunnes munaseos on hyytynyt. Jos munaseos on alkanut jo kunnolla hyytyä liedellä, voi kysyminen kestää vähemmän aikaa. Kun frittata on hyytynyt ja siinä on kaunis väri päällä, anna sen jäähtyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kurpitsa-tuorejuustopasta

Vaikka myskikurpitsa kypsyy tovin uunissa, saa siitä suhteellisen vaivattoman pastaherkun tuorejuuston kanssa aikaiseksi. Vapise uunifetapasta 😉

  • 500 g Myllyn Paras Kierrepastaa
  • 1 myskikurpitsa (600-800 g)
  • 1 chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tuorejuustoa (200 g)
  • 1 sitruuna
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 1 rasia rucolaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 °C:seen. Kuori myskikurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Pilko kurpitsa sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja laita uunivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna chili, ja lisää molemmat kurpitsan joukkoon. Mausta kurpitsat kevyesti suolalla ja lisää 0,5 dl oliiviöljyä. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin n. 30-40 minuutiksi.

Kun kurpitsat ovat lähes kypsiä ota folio pois ja laita tuorejuusto nokareina kurpitsan päälle. Anna olla uunissa ilman foliota vielä. 15 minuuttia. Keitä sillä aikaa kierrepasta paketin ohjeen mukaan, hienonna kevätsipuli, ja pese ja kuivaa rucola. Kun kurpitsa on saanut hiukan väriä ja on täysin kypsä, ota vuoka pois uunista ja murskaa kurpitsa survimella tai vastaavalla tahnaksi. Sekoita mukaan sitruunan mehu, kevätsipuli ja rucola. Pyörittele lopuksi mukaan pasta ja tarjoile.

Meneekö kokeiluun? Tuleeko testattua? Mitä tykkäsit resepteistä? Kerro meille kommenteissa ja voita Myllyn Paras -tuotepaketti! Myllyn Paras Kuviopastat löytyvät ruokakaupoista kautta maan ja nyt Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle paketillisen pastaa! Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi Myllyn Paras -tuotepaketti, sisältäen 5 kg Myllyn Paras pastaa. Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osallistumisaikaa on 3.4.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Hanna N. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 149 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

149 vastausta artikkeliin “Tässä frittata, josta koko perhe tykkää sekä pari muuta yhtä hyvää ohjetta”