Juhannus on yksi vuoden suurista juhlista. Suomalaiset siirtyvät mökeilleen ja kokoontuvat siellä suvun kesken. Kuten useimmat meistä tietävät, sukukokoontumiset johtavat helposti hampaiden kiristelyyn ja vanhojen erimielisyyksien puimiseen. Siksi kokosimmekin Huono Äiti -toimituksen kanssa vinkit onnistuneen sukujuhannuksen viettämiseen!

Varaudu huolellisesti piikittelyn välttämiseen

Menestyksekäs sukumökkeily vaatii huolellista alustusta. Kommunikaation onnistuminen on avainasemassa, sillä pienikin piikittely voi varsinkin äkkipikaisten sukulaisten kanssa johtaa nopeaan tunteiden kuumenemiseen. Valmistautua voi niin yksin kuin yhdessäkin. Etukäteen voi esimerkiksi listata itselleen asioita, jotka ovat aiemmin olleet kiistanaiheita. Voit sitten päättää, miten vastaat, jos nämä aiheet nousevat puheeksi. Oikein hyvä vastauskin on ettet halua keskustella tästä asiasta yhteisen mökkireissun aikana.

Vaikeista asioista voi myös puhua etukäteen ja niihin voi etsiä sovintoa ennen varsinaista mökkireissua. Sukulaisten kanssa voi puhua puhelimessa ja, vaikka sovintoa ei löytyisi, niin ainakin voidaan sopia, että unohdetaan tämäkin erimielisyys juhannuksen ajaksi. Lisäksi osa varautumista on sen varmistaminen, että ainakin oma porukka saapuu mökille hyvillä mielin. Kartoita automatkalle siis riittävä määrä vessa- ja ruokataukoja ja ota mukaan lapsille ajanvietettä autoon, jotta hekään eivät ole täysin maansa myyneitä paikalle päästyään.

Järjestäkää yhteistä tekemistä ettei tarvitse mököttää nurkassa

Hauska yhteinen tekeminen luo hyvää mieltä ja juhannustunnelmaa sukumökille. Järjestäkää leikkimielinen pihapeliturnaus, jossa lajeina ovat vaikkapa mölkky, tikanheitto ja kroketti. Kootkaa kaikille juhannusseppeleet. Pitäkää yhteinen grillaushetki ja niin edelleen. Hauskanpito ja yhdessä tekeminen ovat oleellinen osa juhannusta. Lisäksi ne ovat omiaan siirtämään huomio pois eripurasta!

Muistakaa rentoutua omalla tavalla

Ihmiset tykkäävät tehdä eri asioita, joten kaikille täytyy antaa vapaus rentoutua omalla tavallaan. Mökkirannassa ei kaikkien tarvitse mennä uimaan – jotkut voivat jäädä ottamaan aurinkoa ja lapset pelata vaikkapa vesileikkejä. Rento ote ja kaikkien toiveiden toteuttaminen mahdollisuuksien mukaan pelastavat sinunkin sukusi juhannuksen. Tarkkaa aikataulua ei tarvitse eikä kannatakkaan etukäteen tehdä. Sen sijaan seuraavan päivän toiveista voi hyvin keskustella vaikkapa illalla saunoessa. Tärkeintä onkin, että kaikilla on mukavaa, sillä se varmistaa kaikkien tulevan hyvillä mielin sukumökille seuraavanakin vuonna!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Tänä juhannuksena ei riidellä suvun kanssa”

  • Nimetön sanoo:

    Miksi pitäisi kokoontua sukulaisten kanssa yhteen, jos etukäteen pitää prepata itseään sietämään heitä? Mitä juhannusjuhlan viettoa se on?

  • Anna sanoo:

    Tai sitten vaan jättää suosiolla väliin koko p*skan. Mahdollisesti koko loppuelämäksi. Joskus sukulaisuussuhteet on niin toksisia että mitään ei ole tehtävissä-ei mitään. Pakene niin lujaa kun voit.