Minulla kävi tuuri. Ensimmäiset lasten kaverisynttärit joille osallistuin, olivat lapsen päiväkotikaverin luona. Sen perheen äiti ei ollut turhantarkka tai mikään niuhottaja, vaan iski pokkana pöytään pakastekakun ja kaupan keksejä.

Ikään kuin tässä ei olisi ollut muille vanhemmille helpotusta kerrakseen, hän myös tarjosi vanhemmille skumppaa sillä välin kun lapset availivat lahjoja. Siitä äidistä tuli saman tien idolini lastenjuhlien järjestämisen suhteen.

Eräs äiti kirjoittaa Essential Kids -sivustolla, että meidän pitäisi lopettaa anteeksipyytely siitä, että pistämme tarjolle valmiskakkuja ja muita kaupan leivonnaisia. Jos teemme sitä pokkana ja pahoittelematta, pääsevät kaikki muutkin helpommalla. Joka kerta, kun joku kahvipöydässä tai synttäreillä aloittaa pahoittelun, vahvistuu se ajatusmalli että kunnon äiti ja emäntä tekee tarjoomuksensa itse.

Leipokoot ne, jotka siitä nauttivat. Monien mielestä se on mukava ja rentouttava harrastus. Mutta meidän muiden on ihan turha ottaa paineita siitä, että emme ole vääntäneet kakkusia omin pikku kätösin.

Ja muuten…tunteeko yksikään mies syyllisyyttä siitä, että hän ostaa kakun kaupasta?! Kuinka monen isin olet kuullut sanovan, että ”nämä nyt ovat ihan kaupasta vaan kun en minä ehtinyt itse leipoa…”?

Sitä paitsi, kuten kirjoittaja toteaa, kaupasta ostaminen on fiksu valinta. Miksi pitäisi turhaan väsyttää tai stressata itseään kun kerran helpommallakin voi päästä?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tämä ei todellakaan ole itse tehtyä”

  • Jätskiäiti sanoo:

    Iuups… tämä oli eka kerta kun luen jostain, että tarjoilujen lapsen synttäreillä pitäisi edes lähtökohtaisesti olla itse leivottuja. Hups. Ihan pokkana tarjoan aina kaupan jäätelöä (kokemukseni mukaan lapset eivät syö kakkuja) ja keksejä sekä poppareita – ne tosin ovat itse kattilassa poksuteltuja. En ole koskaan tuntenut tästä huonommuutta. Toivottavasti en ole aiheuttanut myöskään selän takana kuiskuttelua toiminnallani?