Viikon perheloman aikana on vanhemmilla todennäköisesti tiedossa tiettyjen fraasien hokemista. Uudelleen. Ja uudelleen…

Syysloma saapuu ja monessa huushollissa on tiedossa huisketta ja hulinaa. Rohkeimmilla on kenties reissusuunnitelmia koko klaanin kera.

Kökitte sitten kotona tai uhmaatte kohtaloanne ulkomaanmatkalla tai kotimaankierroksella, näiden lauseiden harjoittelu kannattaa aloittaa jo nyt. Hommasta voi toki tehdä hauskempaakin ja laskea, kuinka monta kertaa pääsee käyttämään kutakin repliikkiä:

”Puhu normaalilla äänelläsi, älä kitise.” Asiat eivät aina suju tenavien tahdon mukaan. Mitä tylsempää, mälsempää, nälämpi tai janompi, sitä korkeampi oktaavi käyttöön otetaan.

”En pyydä enää uudestaan.” No, todennäköisesti pyydät kyllä, tai teet sen itse. Mutta onhan se hyvä edes yrittää säilyttää auktoriteetti uskottavasti.

”Se ei ole minun vikani.” Kaikki, mikä menee pieleen, on vanhempien vikaa. Kuuma, kylmä, pahanmakuinen ruoka, sade, väsymys ja kiinni olevat kaupat. Olet ihan p*ska äiti/isi, kun et edes yritä muuttaa asiaa.

”En halua enää kuulla tuota.” Jankutus, jokaisen lapsen omaama automaatio, joka käynnistyy, kun asiat eivät suju tahdon mukaan. Näitä rikkinäisiä levyjä ei sitten voi viskata roskikseen.

”Se ei silti onnistu.” Mutku kaveritki saa. Mutku mä haluun. Mutku kaikilla muillakin on. On melko uskomatonta, kuinka kaikki muut seitsemänvuotiaat saavat elää roskaruoalla, hypätä benjihypyn, lävistää silmäluomensa ja muuttaa omilleen, mutta meidän muksut joutuvat aina tyytymään eioohon.

”Raha ei kasva puussa.” Lapset lomalla viikon verran, kalliiksihan se tulee. Pakko niitä on kuitenkin reissuihin raijata, koska kukaan ei kestä kotona pää kasassa. Jossain kohtaa rahahana kuitenkin ehtyy tai suljetaan ja silloin on turvauduttava ehkä maailman tylsimpiin ja itseäkin masentaviin metaforiin kuten ”suu säkkiä myöten”, ”mikä laulaen tulee se viheltäen menee” ja kirsikkana kakun päällä ”äiti ja isi raatavat joka päivä näiden rahojen eteen selkänahat verillä.”

Nyt kun lomakauden leppoisa dialogi on kaikilla hallussa, niin ei muuta kuin hermot haltuun ja koulujen alkua odottelemaan!

lähde: Essential kids

PS. Viime vuonna Huonon Äidin syysloma sujui näin.

PPS. Muistaako joku vielä kesäloman?

PPPS. Ota raha-asiat haltuun lomalla.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia