Alppien lentoturman aiheuttaja, perämies Andreas Lubitz kärsi ilmeisesti ihmissuhdekriisistä. Hänellä oli ilmisesti tyttöystävän kanssa kriisiä ja sen kriisin arvellaan olevan jonkinlaisena laukaisijana siihen, että hän päätti vielä mukanaan lentokoneellisen ihmisiä kuolemaan. Jotta kenellekään ei pääsisi nyt muodostumaan sellainen harha, että sydänsurut, erot, jättämiset ja pettämiset olisivat tuon kokoluokan ylipääsemätöntä draamaa, tiedoksi: ihmiset itse asiassa toipuvat sydänsuruista nopeammin kuin luulevatkaan!!!

Tämä on totta, tutkimuksen mukaan ihminen ennustaa sydänsuruista toipumisensa yleensä väärin. Ja vieläpä niin, että eroista toipumisen arvellaan vievän paljon enemmän aikaa kuin se todellisuudessa vie. Siis, jos juuri nyt olet päättyneen ihmissuhteen syövereissä, muista tuo! Kärsimys ei ole ikuista eikä sen takia tarvitse edes harkita oman saati muiden elämän päättämistä!

Sydänsuista toipumisessa auttaa, jos siitä puhuu. Eron ja päättyneen suhteen käsittely auttaa pääsemään takaisin rattaille niin sanotusti. Ystävät, terapeutit, lemmikkikoirat kuuntelijoiksi!

Sydänsurussa ei auta se, että jää roikkumaan vanhaan. Tällä tarkoitetaan exän FB-tilin vilkuilua, Googlaamista, kyttäämistä, tekstaamista, soittamista, no no no! Kaikki nuo toimet ovat omiaan pidentämään tuskaa. Jos homma on toisen mielestä kerran julistettu ohimenneeksi, se on syytä uskoa, koska myöskään on-off -parit eivät yleensä kävele käsi kädessä rollaattorista pidelleen vanhuuteen.

Ei ole mikään ihme, että eron jälkeen käyttäytyy sekapäisesti. Eron jälkeistä tilaa aivoissa on kuvattu samanlaiseksi kuin kokaiiniriippuvaisen puutostilaa. On myös tehty tieteellisiä löydöksiä siitä, että ero aiheuttaa fyysistä kipua. Silti on sanottava, että vain erittäin itsekäs ja muutenkin todella epävakaa ihminen surmaa itsensä kanssa lentokoneellisen tai edes autollisen ihmisiä ero  jälkeen. Muiden vetäminen mukaan omaan tunnesoppaan on törkeän itsekästä.

Nimittäin niin siinä vain käy, että jo vähän ajan päästä erosta, kun katselet asiaa matkan päästä, tajuat, ettei se tyyppi todellakaan ollut arvoisesi!

Lisää tätä lajia tästä artikkelista

Tähän on muuten olemassa huikean sopiva biisikin tähän asiaan

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia