”Tähän on siis tultu. Lapsensa rakastaminen on väärin. Tai ainakin siltä se tuntuu kun keskustelee sosiaalisissa medioissa kuten vauva.fi tai vau.fi. Siellä minusta yritetään väkipakolla tehdä huonoa äitiä! Vaikka yritän vain jutella mielipiteistä muiden perheellisten kanssa, kun ystäväpiirissä ei kellään lapsia ole. Minut oikein leimataan pahaksi ihmiseksi koska kerron ETTEN huuda lapselle enkä missään tilanteessa käytä kuritusväkivaltaa. Saan paljon vihaa niskaani enkä ymmärrä miksi. Kaikista niistä kommenteista päätellen lastaan ei saa rakastaa.

Miksi sitä on vaikeaa uskoa että minä en tosiaankaan huuda, tukista, lyö, anna luunappia tai tee mitään muutakaan lapselle? Tuollainenhan on lastensuojelulakienkin puolesta väärin. Minua haukutaan valehtelijaksi ja väitetään että ihan varmasti vähintään huudan. Ja moni vetoaa siihen etten tiedä mistään mitään kun esikoinen on vasta puolivuotias. Yrittävätkö ihmiset näillä haukkumisillaan kertoa, että on oikein olla ilkeä ja väkivaltainen lasta kohtaan… Meidän perheessä ei tosiaankaan olla sillä kannalla ja sekös tuntuu ihmetyttävän muita.

Kyllä säännöt ja rajat voi asettaa lapselle ilman väkivaltaa ja huutamistakin. Tämän koko avautumisen pointti taisi nyt vain olla siinä, että minulla on todella paha mieli. Ihan vain siksi, että ilmeisesti rakastava vanhemmuus on väärin. Ja tuskin enää yritän jutella netin maailmassa perhe-elämästä kun tällä aaltopituudella ei muita näytä olevan.”

Nimim. Rakastava äiti = Huono äiti

Hyvä Rakastava äiti. Et todellakaan ole huono äiti vain sen takia kerrot että et huuda lapselle tai käytä fyysistä kuritusta. Myös lapsilla on fyysisen koskemattomuuden suoja ja Suomessa sen takaa laki. Myöskään huutaminen ei kaikilla kuulu elämän perusasioihin ja sekin on ihan ok. Sinä et ole huono äiti sen vuoksi että noudatat periaatteitasi. Äiti on vieläkin äidille susi, ja äitisyyllistäminen on varsinkin netin palstoilla vielä vahvaa, nimettömänä varsinkin kun on helppoa huudella. Meidän kaikkien olisi hyvä muistaa että siellä ruudun toisellakin puolella on ihan oikea ihminen, tunteineen kaikkineen. Olisiko mahdollista etsiä hyväksyvämpää keskustelualuetta? Ehkä joku lukijoista voisi antaa vinkkejä hyvän tuulen keskustelupalstalle?

Tämä artikkelin tarina on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “”Somen kommenteista päätellen lastaan ei saa rakastaa””

 • Puoliäiti sanoo:

  Nojoo, puolivuotiaalle ei varmaan juuri kukaan tavisäiti huuda. Mutta on ainakin itse tullut huudettua miehen 14-vuotiaalle, joka lukitsi 8-vuotiaan suljettuja paikkoja pelkäävän pikkuveljensä tahallaan varastohuoneeseen, eikä avannut ovea, vaikka toinen kirkui paniikissa ja aikuiset käskivät avata. Toki pyysin anteeksi ja selitin, että suutuin niin kovasti, koska veljelle voi jäädä elinikäiset traumat tuollaisesta.

 • Minerva sanoo:

  No ainakin vauva.fi keskustelijoita varsin suuri osa tuntuu olevan vapaaehtoisesti lapsettomia, joista osa avoimen lapsivastaisia. Lisäksi siellä liikkuu armeijan verran trolleja ja toisiin pahaa oloa muuten vaan purkavia. Se on lopulta aika huono foorumi lapseen liittyvistä asioista keskuskustelemiseen.

  Mutta itse asiaan. En halua lannistaa, mutta harvapa puolivuotiaalle huutaakaan. Kirjoittajan periaatteet ovat oikein hyviä, eikä väkivalta saa olla mikään kasvatusmenetelmä. Toivottavasti hän ei kuitenkaan hurskastele ja jakele kasvatusohjeita niille epäonnisille, jotka ovat umpiväsyneena ja epätoivoissaan tulleet huutaneeksi uhmaikäiselleen/teinilleen/nimeä itse. Niin saattaa vielä kaikista ylevistä periaatteista huolimatta käydä kirjoittajallekin.

  Mikään ei ole kirkastanut ymmärrystäni omasta epätäydellisyydestäni kuin vanhemmuus. Vähänpä tiesin!

 • Tiituliitu sanoo:

  Onneksi en kuulu ryhmiin tai lue palstoja missä ihmetellään ja epäillään jos 1/2 vuotiaan lapsen äiti ei huuda vauvalleen tai läpsi ja lyö!

 • ei enään ekan lapsen äiti sanoo:

  Äitejä ja lapsiahan on laidasta laitaan.
  sata varmasti vähintään 9/10 äidistä rakastavat lapsiaan ja ovat hyviä vanhempia.
  Suurin osa varmasti joskus huutaa lapselleen, ei kaikki mutta moni. Itsekkin olen niin tehnyt enkä ole siitä ylpeä.
  Harva onneksi enää kurittaa lastaan ja vielä harvempi pahoinpitelee. Sehän on laitonta eikä mikään keskusteltava mielipide asia edes sinällään.

  En tiedä missä kumman kommentti osiossa olet ollut (vai oletko mahdollisesti esittänyt asiasi syyttävästi ja saanut ihmiset raivopuolustautumaan, sanon vain siksi että tämäkin kirjoitus hohkaa aavistuksen marttyyri kuolemaa)

  No oli miten oli niin voin luvata että kuulut enemmistöön siinä mielessä että harva enää uskoo kurituksen toimivuuteen tai voi sellaiseen lastaan altistaa.

  Keskustelupalstat on julmia ja tilaa väärin käsityksille on enemmän kuin tarpeeksi. Jos kaipaat äiti seuraa ja haluat keskustella kasvatusperiaatteista niin suosittelen paikallisia live mamma ryhmiä.
  Voin kyllä sanoa että äitiys on arka asia monelle ja hyvin henkilökohtainen että suosittelen ettet yritä painottaa omaa kantaasi totuutena vaan esität asian enemmänkin ”näin meillä” oli aihe alue äitiydessä mikä vain. Todennäköisemmin silloin löydät seuraa joka johtaa antoisempiin keskusteluihin.

  Sinä tiedät mikä itsellesi ja lapsellesi on parasta. Luota siihen ja anna muiden hoitaa omat huushollinsa 🙂 Usko pois kun lapsia tulee lisää tuskin sinua edes enää kiinnostaa miten muilla tehdään, hyvä kun selviät omastasi 😂

 • Jaana sanoo:

  Miksi pahoittaa mielensä netissä mellastavien pirttihirmujen jutuista?

  En tiedä missä olet keskustellut, mutta et todellakaan ole ainoa. En ole koskaan lyönyt, tukistanut tai muutenkaan satuttanut lapsiani eikä ole edes käynyt mielessä moinen vaihtoehto. Eikä meillä harrasteta jäähyjäkään tai mielivaltaisia kurinpitotoimia. Ihan keskustelemalla on asiat puitu ja hyvin on pärjätty.