Huono Äiti on taas perehtynyt parisuhdeasioihin, jiihaa!!  Tämä saattaa tulla järisyttävänä yllärinä, mutta hyvän avioliiton salaisuus ei olekaan seksi?! Vaan kosketus. 

Kaikkihan me tiedämme, että hyvä seksi voi olla hauskaa, romanttista ja jännittävää. Se saa innokkaat ja myöntyväiset aikuiset oikein hyrisemään. Huono Äiti luki artikkelin tutkimuksesta, jossa on vuosien saatossa haastateltu tuhansia onnellisessa avioliitossa olevia pariskuntia. Useimmat heistä kertoivat seksielämänsä olevan tyydyttävää. Tutkimuksen tärkein tulos on kuitenkin tämä: loistava seksielämä ei tehnyt yhdestäkään avioliitosta onnellista!

Tutkimuksessa haastatelluilta pariskunnilta pyydettiin, asteikolla 1-10, arvio siitä kuinka tärkeää seksi on heidän avioliitossaan. Keskiarvo oli vain 6! Luku on pysynyt sama tutkimuksen keston ajan, 30 vuotta. Tutkimustulokset tuskin vahvistavat paljon puhuttua seksin tärkeyttä avioliitossa.

Avioliitto on moniulotteinen ja monimutkainen suhde. Menestyksekkäässä avioliitossa yksikään näkökanta ei jyrää toisen yli ja niissä pätee seitsemän kokonaisvaltaista erityispiirrettä. Arvatkaapa mitä? Seksi ei ole yksi näistä! Seksi on ainoastaan osa yhdestä erityispiirteestä.

Kaikki tutkimuksessa haastatellut pariskunnat painottivat kosketuksen tärkeyttä. Eräs herrasmies kertoi, että hän koskettaa vaimoaan joka kerta ohittaessaan hänet kotona. Kosketus kertoo, että huomioit toisen läsnäolon ja kommunikoit tunteitasi. Niinpä avioliitoissaan menestyneet koskettelevat paljon.

Seksiä painotetaan valtavasti TV:ssä, mediassa ja kirjallisuudessa. Niinpä uskomme, että jos emme kuksi kiihkeästi joka päivä, on avioliitto ihan romuna. Kuitenkin on niin, että avioliittojen kariutumiseen on aina lukuisia syitä, ei vain yhtä.  Tutkimuskin sen todistaa: yhtäkään avioliittoa ei pelastettu tai saatu menestyksekkääksi loistavalla seksillä.

Menestyksekkäiden avioliittojen pariskunnat halivat usein, koskettelevat puhuessaan, istuvat päät yhdessä jutellen soffalla, nukkuvat koskettaen toisiaan… ja harrastavat myös ajoittain seksiä. Kun se sopii heille. Mutta koskettelu, ihmisten välinen kosketus, voittaa potin. Ja pelastaa avioliiton. Seksi on vain osa koskettamista.

Onnellisen avioliiton salaisuus? Avioliittotutkimus 30 vuoden ajalta suosittelee koskettelua, muun muassa. Kosketelkaa toisianne!!

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Se ei olekaan seksi?!?”

  • kaikki respektit yh-iseille ja äideille | I am Antti sanoo:

    […] tuli tänään. Tarhassa on Itsenäisyysjuhlat ja äiti oli luvannut sinne uudet mekot. Arvaa oliko Huono Äiti mulle kertonut..? No ei. Töistä hakee muksut ja shoppailee prinsessamekkoa juhliin. Sen jälkeen […]

  • Soektikko sanoo:

    ”Tutkimus”, johon viittaat on kirjanmyyntipuffi eikä sillä ole sellaisenaan tieteellistä painoarvoa. Pikaisesti guuglattuna oikeaa tutkimusdataa, esim. http://spr.sagepub.com/content/11/4/509.short ”In both the first and third years of marriage, feelings of affirmation and tension were associated with sexual satisfaction for all race and gender groups”