14.2. on Suomessa ilmeisesti miesliikkeen salajuonen vuoksi kääntynyt epämääräiseksi ystävänpäiväksi. Se on oikeasti RAKKAUDEN päivä. Jos rakkauden päivän viettäminen on ylivoimainen tehtävä kodin sille henkilölle, jolla on penis, tässä ohjeet. Voi leikata talteen:

Fakta: Nainen tarvitsee romantiikkaa tasaisin väliajoin. Mitä romantiikka on? Romantiikka on kauniita lauseita tai eleitä, joilla naisen mieli tulee hyväksi. Esimerkkejä lauseista: ”Olet ihana”, ”kaipaan sinua”,  ”teet minusta onnellisen”, ”olisin vain puolikas ilman sinua”, ”tykkään sinusta enemmän kuin kenestäkään koskaan”, ”olen rakastunut sinuun korviani myöten”, ”viet jalat altani” tai jopa ”rakastan sinua.”

Mitä romantiikka ei ole? Rivot ja epäämääräiset, lähinnä sukupuolielämään viittavat lauseet, joilla pyritään vain yhteen, nopeasti saavutettavaan päämäärään. Esimerkki: ”Saisko?”, ”Annatko?”, ”Pannaanko?”, ”Otetaanko varvit?” tai ”tuo kalja”, ”anna kaukosäädin” tai ”siirry teeveen edestä eukko.” Romanttiseksi eleeksi ei riitä se, että sanoo kerran vuodessa pikku pakottamisen jälkeen naiselle, että kyllä mä susta tykkään, älä koko ajan kysele. Romantiikkaa ei ole myöskään oman nimesi tatuointi tyttöystävän kasvoille 24 tunnin  seurustelun jälkeen.

14.2. on erinomainen päivä toteuttaa romanttisia eleitä. Esimerkkejä hyvistä romanttisista eleistä 14.2. varalle:

– Kortit. Postikortteja saa kaikista kaupoista ja kioskeista, ei tosin Jaskan Grilliltä. Valitse kortti, jossa on  sydän ja jotakin  hempeää. Allekirjoita kortti itse omalla käsialallasi. Älä yritä olla liian kekseliäs, esimerkiksi oman käsin laaditut vessapaperirunot on syytä unohtaa heti kättelyssä vaikka se vessa paikkana kuinka miehisyyttä lämmittäisi.

– Suklaa. Oletko nähnyt naisen, joka ei pidä suklaasta? No en minäkään. Suklaata myyvät samat paikat, jotka myyvät kortteja. Jos et tiedä miltä suklaa näyttää, kysy kassalta.

-Kukat. Mikä siinä kukkien ostamisessa naiselle on  niin pirun vaikeaa? Otetaan Reilun Kaupan ruusuja nippu lähimmän K-Extran kassalta ja johan on naisen suu messingillä. Huomioi kukkien kunto: 

 

Jos havittelemasi kukkakimppu näyttää tältä (katse vasempaan), älä osta sitä. Se on  kuollut. Kysy myyjältä jos epäilyttää. 14.2. hyviä kukkalajeja ovat ruusut ja tulppaanit, älä osta ylivuotista joulukaktusta, vaikka se olisi houkuttelevasti -50% -alekorissa.

– Etärakkaus. Kaikilla on nykyään  sähköposti. Jos et tohdi, ehdi tai uskalla lähettää etärakkaalle korttia, lähetä biisi sähköpostiin. Hyviä naisten suosimia rakkausbiisejä ovat:

Kristiina Halkola: Jos Rakastat

Juha Tapio: Minä sinua rakastan

The Cure: Love Song

U2: Magnificent

John Lennon: Imagine

Ja jos suhteessa ollaan jo vähän kiikkerämmällä pohjalla: Scorpions: Still loving you

– Lahjat ja kuohuviini: omin päin toimiminen on  aina riskibisnes. Kuohuviinissä kannattaa välittömästi turvautua Alkon asiantuntemukseen ja lahjoissa lahjakortteihin. Mihinkään yltiöpäiseen ei 14.2. kannata ryhtyä, ettei pääse katumus yllättämään jo seuraavana päivänä. Varotaan siis niitä rakkaustatuointeja, etenkin otsaan.

Mihin tällä kaikella päästään? Onnellinen nainen on paljon  parempi kuin kitkerä akka. Se nyt pitäis tajuta ominkin voimin. Yritystä nyt vähän peliin, jätkät!!!

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Se ei ole mikään ystävänpäivä, urpot!”

 • Ei kukko käskien laula sanoo:

  Olen nainen, ja kaikesta eri mieltä kirjoittajan kanssa.
  Ystävänpäivä tai varsinkaan rakkauden päivä ei kiinnosta, enkä halua todellakaan päivämäärän takia huomionosoituksia. Kaikki hömppäleffoista opittu siirappi ällöttää.
  Parisuhde on vastavuoroisuutta, sekä miehen että naisen täytyy huomioida toista. Jos se ei tapahdu vapaaehtoisesti, mitä järkeä sellaisessa suhteessa on?

 • Seppo vaan sanoo:

  Feministien kirjotelmia, nyt herranpelkoa pönttöön ja LOPETTAKAA SE VITUN KERJÄÄMINEN!

  • Huono Äiti sanoo:

   No eihän tässä mitään niin pelätäkään kuin herraa…herra nähköön!

  • RomanCe sanoo:

   En näe kirjoituksessa mitään feminististä, huumorilla tehty, joten miksi hyökkäävyys? Paras puolustus? Mille ja miksi?

   Miehet ja naiset ovat erilaisia.
   Naiset käynnistyvät eri asioista kuin miehet. Romantiikka ja naisen huomioiminen on tuottaa naiselle mielihyvää, onnea, sekä yhteistyöHALUA. On siis naiselle paljolti samanlaista esileikkiä, kuin miehelle alastoman/vähäpukeisen viehättävän naisen näkeminen. Mikä siinä on vaikea hyväksyä? Romanttisuus ja naisen huomioiminen varmasti maksa itsensä moninverroin takaisin.

   Jos nainen laittautuu ja pitää itsestään huolta myös miestään varten, eikö sillekin asialle voisi saada hiukan huomiota ja kiitosta? Ei saisi olla pelkästään yksipuolisia nuo asiat.
   Aivan eri tarina sitten onkin, jos haluaa naisen, joka on mies.
   Eläköön ne pienet suuret erot.

   Ja ystävänpäivästä yleisemmin; jos jokin juhlapäivä muualta tuodaan, on myös tarkoituksen pysyttävä samana, päivä on todellakin RAKKAIDEN, ei ystävien. Hieno ja kaunis ”tekosyy” muistaa rakastaan, joko tulevaa tai olevaa.

   kaikilla ei niitä rakkaita ole, syystä tai toisesta, joten joilla erityinen tärkeä ihminen elämässään on, muistakaa häntä edes tänään.. 🙂

   <3 <3

 • delfiini-nainen sanoo:

  PS. KOMMENTTI ANNALLE:
  Nauti ihanasta miehestäsi! Olet onnen likka!
  Voishan toisaalta ystävänpäivänä muistaa esim naapurin vanhaa mummoa?! kutsua kahville tmv. Jos se nyt ei satu olemaan jo tapa jonkun perheessä.. Ystävänpäivä voisi olla ihmisyyden/välittämisen/ystävyyden/rakkauden universaali päivä!! 🙂

  • Huono Äiti sanoo:

   Kuka tykkää mistäkin! Huono on vaan sitä mieltä, ettei mikään voita sitä tunnetta kun sydän läkähtyy onnesta. Siksi tulen viimeiseen asti puolustamaan romanttisia eleitä, ystävät!

 • delfiini-nainen sanoo:

  No hei, kyl me naiset voitas myöntää, että pieni romanttisuus ja herrasmiesmäisyys lämmittää ja tukee naisellisuutta.. minä päivänä vuotta hyvänsä..vuosien tasa-arvo-keskustelussa on unohdettu, että tasa-arvo on eri asia kuin samankaltaisuus.. ja tietysti vastavuoroisesti (kuten hyvään rakkauteen kuuluu..kai), nainen voi pyytää ”vahvaa” miestä auttamaan raskaissa hommissa, taputella poskelle/olkapäälle ohikulkiessa tai esim kiittää kun mies on tehnyt jotain kotona hyvin – ÄLKÄÄKÄ SANOKO ETTÄ MIEHENHÄN PITÄÄ TEHDÄ OSANSA KOTONA!! Toisen naisellisuuden ja miehisyyden korostaminen molemmin puolin tukee kuulkaa rakkautta ja myös sitä seksi-elämää! Puolin ja toisin. Ja klisee mutta totta – jos on pieniä lapsia kotona, nii huomaavaisuutta (kummaltakin toisilleen), on järjestää vapaa-ilta kodin/suhteen velvollisuuksilta.. tuo vasta tuntuukin välittämiseltä.. Tsemppiä ihanaan romanttiseen tai ystävyyttä tukevaan päivään 14.2.(ihana tekosyy viettää aikaa rakkaansa kanssa tai ystävien kanssa iloiten 😉

 • Anna sanoo:

  Entä mitä se mies saa? Omasta puolestani sanottava, että en halua mitään korttia, saatika suklaata. Mässyä tunkee elämään jokaisten kissanristiäisten johdosta muutenkin! Hei, ehkä mulla vaan on niin ihana mies, että 14.2. on päivä muiden joukossa.

 • Krisu sanoo:

  En pidä suklaasta,
  en ole koskaan pitänyt suklaasta,
  Olen nainen.

  Ystävänpäivä on muutenkin ihan outo, eihän Ameriikoissakaan vietetä nyt vaikka Juhannusta tai syödä Runebergin torttuja tai laskiaispullia. Miksi siis meille täytyy kaikki heidän kulttuuriperinne rantauttaa?

  Ja jos se kerran on rantautunut meille, on parempi, että silloin muistetaan Ystäviä, niitäkin, joilta on usko Rakkauteen kadonnut vaikka eron tai kuoleman myötä.

 • Vilunki sanoo:

  Olipas kitkerä kirjoitus, ei ole tainnut kukkia herua sataan vuoteen.

  Ja oli kyllä melko yksipuolinen kirjoitus, mut turha kai kommentoida enempää ettei saa kitkerää vihanpuuskaa päälleen.

 • rakkaudeksi sanoo:

  Hmm Kirjoittaja puhuu Rakkauden-päivästä ja kirjoittaa romantiikasta ja mitä pitää ostaa jotta kotona oleva nainen ei olisi kitkerä akka.
  Romantiikka on vain yksi nyanssi Rakkaudessa, vai mitä?
  Onko se romanttisempaa käydä ostamassa pullo ja kukat kaupasta jonkun muun henkilön opastamana? Vai oma tekoinen kirje/lappu tai jopa runo rakkaudesta?

  Mutta toisaalta sinunlaisesi huumorinainen tarvitseekin sen lähialkon myyjän huomionosoituksen.

 • Rontti sanoo:

  Tuo oli nyt vain feminiininäkökulma. Entäs toisinpäin? Entäs, kun vaimo on se, joka kääntää kylkeä ja alkaa tyytyväisenä kuorsata, kun mies haluaa helliä ja halata kiihkeän lemmen jälkeen?
  Mitä romanttista VAIMO voisi tehdä/antaa miehelleen?

  • Huono Äiti sanoo:

   Mä tiedän. Pätee myös naisiin. Ihan samalla tavalla pitää antaa ja vastaanottaa rakkautta, koska ilman rakkautta, hei mitä meillä on???