Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Moikka kaikki alkuraskaudessa vellovat ja muutkin sielunsiskot sekä veljet! Nyt kun luin kaikenlaisia raskauspahoinvointitarinoita internetistä päätin itse kirjoittaa omasta sellaisesta. Odotan toista lastani ja edellisestä raskaudesta on 9 vuotta aikaa. Etovasta olosta kärsin silloinkin, mutta hyvin vähän ja vain alkuraskauden, pissahätä oli myös ihan kokoajan.

Nykyisessä raskaudessani kaikki alkoi noin rv 4-5. Paha olo on saanut vallan elämästäni, eikä mikä tahansa paha olo, vaan järkyttävä sellainen. Makaan jo melkein neljättä viikkoa sängyn pohjalla. Olen oksentanut 4 kertaa ja tekisi mieli oksentaa ihan koko ajan, mutta pyrin pidättelemään, jotta minä sekä vauva saamme kaiken ravinnon. Kaikki ruoat mitä olen syönyt, en pysty edes kuvitella syöväni niitä uudelleen. Mikään juoma, ulkoilma tai muu lukematon ”helpotuksen lähde” internetin syövereistä ei ole auttanut olooni, kaikki kokeiltu. Aina, kun syön (mikäli pystyn) menee noin 2-5 min ja paha olo iskee tuplana takaisin.

Edellisessä raskaudessa hormonit olivat erittäin korkeat (triplasti korkeammat normaaliin raskaushormoniin nähden), mitähän ne mahtavat nyt olla tämän pahan olon perusteella. Koko tämän aikana, minulla on ollut noin klo. 21 aikaan lyhyt ”helpottavampi olo”, jolloin koen välähdyksen normaalista minästä.

Makuuasento ei helpota oloani yhtään, istuminen tai pystyasento sen sijaan hieman. Mieleni oli viime viikolla erittäin ahdistunut, itkin melkein kaikesta; että olin paska äiti tyttärelleni, etten tulisi olemaan uudelle tulokkaalle hyvä äiti, kuinka parisuhteemme kariutuu satavarmasti, koska lapsiarki on niiiin rankkaa, näytän varmaan kamalalta, kun en mitään itselleni tee jne jne.. Ajatukset ovat ”hieman” hellittäneet, mutta paha olo on joka päivä sama, enkä tiedä, kuinka tästä selviän, jos tämä jatkuu synnytykseen saakka. Toisinaan ymmärrän, että sisälläni kasvaa ihminen, tottakai on normaalia nämä olot, mutta mites he joilla ei ole laisinkaa pahoinvointia? Jep.. olen onnellinen heidän puolesta ja samalla kade.”

Nimim. Vajoon maanrakoon #rv 8+0

Joskus erittäin vaikea raskauspahoinvoinnissa kyse voi olla hyperemeesistä, lisää tietoa löytyy esimerkiksi täältä.

Artikkelikuva Yuris Alhumaydy.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “Raskauspahoinvointi, joka estää arjesta suoriutumisen”

  • Hyperemeesi sanoo:

    Eka raskaus oli jäätävä pahoinvointi koko ajan, ruoka ei maistunut, mutta vähemmän oksensin. Toisessa raskaudessa oksentelu alkoi jo muutama päivä ennen plussaa testissä – ja jatkui valitettavasti synnytyssaliin asti 24/7. Kokeilin kaiken mahdollisen, lääkkeistä ei mitään apua. Ainoa mistä oli 1-2 vrk ajan apua kerrallaan oli nestetiputus sairaalassa: 2-10 h ajan oli kuin uudestisyntynyt olo ennen kuin oksentelu taas jatkui, mutta olo oli silti hieman parempi kuin ennen tiputusta. Oksentelu oli ympärivuorokautista estäen nukkumisen, nukuin pätkissä 2-6 h/vrk, toimintakyky olematon. Olin sairauslomalla lähes koko raskauden. Mutta siitäkin selvittiin hetki kerrallaan ja nyt ihana vauva tuhisee vieressä. Mutta enää en tuohon rääkkiin vapaaehtoisesti lähde ikinä!