Tämä on kaupallinen yhteistyö Methodin kanssa.

”Pesen pyykkiä tänään, niin ei tarvitsekaan sitten hetkeen pestä!” Tuota ei sanonut kukaan äiti koskaan. Sillä turha taistella vastaan: pyykkivuoret ne on ikuisia. Ehkä timantitkin, mutta pyykkivuoret ihan varmasti, ja niitä riittää jokaisen elämässä.

Karu totuus on se, että pyykkiä pestään tänään tai huomenna ollaan alasti. Tai sitten likaisissa vaatteissa. Kun lapsesta puhutaan, hän on aika todennäköisesti likaisissa vaatteissa vaikka niitä olisi eilen pesty. Lasten kyky sotkea puhdas vaate on ilmiömäinen. Se on puoli sekuntia kun suoraan pinkasta vedetty vaate on siinä kunnossa, kuin lapsi olisi harrastanut suojalkapalloa ja ruokasotaa yhtä aikaa. Hihat uivat puurossa ja rinnuksille tippuu maitoa, liima ja sormivärit pyyhkäistään housuihin, eikä asialle ole mitään tehtävissä. Kieltäminen ja varoittelu on aika turhaa, parempi vaan hyväksyä kohtalonsa ja pistää suosiolla se kone pyörimään tänäänkin.

Pikkukätöset ehtivät tietysti myös tahmaamaan verhot, tyynynpäälliset ja pyyhkeet, eihän pyykkishow pelkkiin vaatteisiin rajaudu. Ja sitten vasta pyykkivuorten valloitus alkaakin, kun lapsi alkaa juosta harkoissa ja hikoilla – suursotkun aikaa ei suinkaan ole vain tahmainen vauva- ja taaperoikä!

Tätä se nyt vaan on. Mutta kun kone pyörii joka päivä, niin on kiva että pyykinpesuun on myös luontoystävällisiä vaihtoehtoja. Methodin uudet pyykinpesuainetiivisteet ovat kasvipohjaisia ja 98% biohajoavia, eli ne eivät jää kuormittamaan ympäristöä. Puhdistusteho perustuu entsyymeihin, jotka pesevät vaatteet viileässäkin vedessä, joten luontoa säästyy siinäkin suhteessa. Entsyymit lupaavat irroittaa hankalatkin tahrat, kuten pastakastikeen, kahvin ja punaviinin. Eli käytännössä just ne tahrat, jotka koristavat äidin paitaa…turha tässä on väittää että lapset olisivat perheen ainoat sottapytyt!

Lisäksi Methodin pyykinpesutiivisteissä on panostettu tuoksuihin, joten luontoystävällisyydestään huolimatta ne eivät haise hipille, vaan kukille ja hedelmille. Ja pyykkiä voi käsitellä kopperokylppärissäkin ilman, että pelkää pökräävänsä käryyn.

Tästä kaikesta huolimatta Method ei valitettavasti itsestään hoida niitä sun pyykkivuoria minnekään. Se ei myöskään hae vaatteita teinin huoneesta pyykkikoriin, mitä ei tietty tee teinikään, että sinun hommaksesi se jää. Kuten jää myös pyykkien kiskomionen narulta ja kaappiin viikkaaminen… Parillisina pesuun laitetut sukatkin tulevat edelleen parittomina ulos koneesta, se on semmoinen luonnon laki mille kukaan ei mahda mitään. Mutta sentään ne parittomat sukat tuoksuvat hyvälle!

Haluatko testata Methodia? Kommentoi tähän juttuun vaikka pyykki tai pyykki on ikuista tai joku muu voimaannuuttava pyykkislogan, olet mukana tuotepaketin arvonnassa! ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Tämä on kaupallinen yhteistyö Methodin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 195 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

195 vastausta artikkeliin “Pyykki on ikuista, pese se hyvin”

 • Nadine2003 sanoo:

  Tässä on pyykkäysfriikki. Pesen kaikki erikseen: kankaan, värin, pesulämpötilan ja likaisuusasteen mukaan…. Olisin pessyt useamminkin, mutta pyykini loppuu kesken. Mulla on tosin kaksi pesukonetta, erilaisille pyykille 😉.
  Ainoana ongelmana on se, ettei perheeni tue minua yhtään. Poikani voi käyttää samat farkut viikon ja palauttaa ne sitten pesuun täysin virheettöminä. Tai hän laittaa päälle valkoisen kauluspaidan eläintarhaan, ja tulee takasin kun ei olisi käynyt ulkona lainkaan. Mieheni päältä joudun repimään vaateita pois, että saan ne pesuun. Epäreilua!

 • Huono Äiti sanoo:

  Kiitos osallistuneille, Minna voitti ja ensi viikolla samalla teemalla uusiksi 🙂 !

 • Nattepa sanoo:

  Lauantai yöstä eteenpäin taaperolla norovirus, kesto 4 päivää. Pyykkikone mun paras kaveri tälläviikolla. Isä ja äiti norossa myös, tietenkin samaan aikaan. Tänään pesin yhet vaipasta tursuavat ripulit käsin villamatosta. Kirjaimellisesti paska viikko 💩

 • Pauski sanoo:

  Pyykki on ikuista! Eikä pesemällä lopu!

 • Elsa sanoo:

  Kelpais! Se on loputonta!:D

 • Iitu sanoo:

  Pyykkikoriin pohjaa ei koskaan näy!

 • Elise H. sanoo:

  Joka päivä on pyykkipäivä! Methodia olisi kiinnostavaa testata 🙂

 • Sirpa sanoo:

  #pyykkisota

 • Pesupallo sanoo:

  Methodeista olen tykännyt, mutta pyykinpesuainetta en ole testannutkaan. Mielelläni kokeilisin, koska pyykkiä nyt vaan tulee aina jostain.

 • JohannaPori sanoo:

  Tätä olisi kiva kokeilla! Mulla ollut käytössä Methodin puhdistussuihkeet ja ne ovat olleet mahtavia 👍🏻

 • Rebsu sanoo:

  pyykkiä pyykkiä joka päivä

 • Henna sanoo:

  Pyykkiä pyykkiä 💪

 • Krisu sanoo:

  Pyykkiä riittää >_<

 • Anu sanoo:

  Puhtaan pyykin tuoksua ei voita mikään ja sen ajatteleminen, että pyykinpesun voi jossain vaiheessa ulkoistaa jollekin lapsista pientä korvausta vastaan 😀!

 • Maa sanoo:

  Tahdon testata tuollaisia tököttejä tuvassani tahrattoman tuloksen tavoittelussa

 • Sartsa 67 sanoo:

  Paska lähtee pesemällä, paha olo puhumalla ♡

 • Jenni sanoo:

  Neverending story .. 😀

 • Enska sanoo:

  ”Voimaannuttava pyykkikommentti”
  😀 😀

 • Malvis sanoo:

  Pyykki puhtaaksi!!