Äreä kuin persuksiin ammutti karhu? Valmiina tappamaan? Turvonnut kuin valas? Hirveät himot makeaan tai suolaiseen? Hei ihana PMS – siihen on nyt löydetty parannus!!!

Australialainen naistentautien erikoislääkäri Lara Briden on löytänyt parannuksen potilaidensa PMS-oireisiin. Ja se parannus on ruokavalio. Lara Bridenin tutkimuksesta kertoi Daily Mail.

Hänen tutkimustensa mukaan PMS-oireiden esiintymisen selitys ei ole hormoneissa itsessään. Vaan tässä: naisen kehon hormonimäärä vaihtelee kuukautiskierron eri vaiheissa. Kun kuukautiset ovat tulossa, hormonimäärä putoaa. Tässä hormonimäärän putoamisvaiheessa kehon vialliset reseptorit kääntävät kehon hormonien viestin ”kehon toiminnaksi” eli ärtymykseksi tai erilaisiksi himoiksi.

Lara Bridenin mukaan kehon reseptorin voivat toimia joko hyvin tai huonosti. Huonosti toimivat reseptotorit lähettävät kehoon PMS-oireet. Terveet kehon reseptorit pystyvät tasapainottamaan hormonien vaihtelun aiheuttamat tuntemukset niin, ettei PMS-oireita tule.

Ja nyt siihen parannukseen:

Vältä sokeripitoisia, paistettuja sekä rasvaisia ruokia + viljoja ja maitotuotteita 3 kuukauden ajan. Se tuntuu alussa pahalta ja hankalalta, mutta on kokeilun arvoista. Tällä ruokavaliolla Lara Bridenin mukaan kehon reseptorit pysyvät toimintakunnossa.

PMS-oireisiin usein suositellaan myös magnesium-ravintolisää, täällä Huonon Äidin yhteistyökumppanin Valioravinnon mainio tuote. 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia