Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Amo.

Milloin teillä on viimeksi pelattu lautapeliä? Siis ihan perinteistä peliä, ilman mitään mobiililaitteita? Sehän on ihan parasta ajanvietettä vaikka joulun pyhinä ja muulloinkin, sillä kukapa ei pienestä jännityksestä tykkäisi… Pelaamalla oppii myös kaikenlaista hyödyllistä, kuten strategista ajattelua. Ja lisäksi tietysti saadaan viettää aikaa yhdessä. Pelillä ratkeaa helposti se ”ei mitään tekemistä” -mankuminen!! Aikuisellekin pelaaminen on mielekästä tekemistä, välttämättä ei aina innosta leikkiä lapsen kanssa kuvitteluleikkejä, mutta pelit innostavat iästä riippumatta.

Testasimme Amon uutuuspelit 9- ja 12-vuotiaiden lasten ja nelikymppisten vanhempien voimin. Ehkä joku näistä on teidänkin uusi suosikki:

Re:Play Pelin idea on yksinkertainen: laatassa oleva sana tulee selittää joko kuvailemalla, näyttelemällä tai vain yhdellä sanalla! Re:Play oli Vuoden Lelukilpailun partypelisarjan finalisti.

Re:Play pelin mukana tulee valmiita sanoja ja lisäksi tyhjiä lappuja, jolle voi kirjoittaa sanoja itse. Näin vaikeusastetta voi muuttaa pelaajien iän mukaan, ja peli sopii myös niihin perheisiin tai kaveriporukoihin, joissa puhutaan useampaa kieltä. Valmiista sanoista löytyvät mm. suomi ja ruotsi, mutta lapuille voi kirjoittaa millä tahansa kielellä. Koska peli ei vaadi pelilautaa, sitä on helppo kuljettaa mukana vaikka mökkireissulle.

Arvio: Re:Play oli testaajien suosikki! Yhdeksänvuotiaan testaajan mielestä peli oli huippuhauska. Varsinkin sanojen näytteleminen tiesi varmat naurut! Kiva peli koko perheelle, sillä tämä viihdyttää sekä aikuisia että lapsia! Peli sopii myös aikuisten illanviettoon, ja sääntöjä vähän muuntelemalla se käy kaksinpelistä isonkin prukan peliksi.

Blue Lagoon -pelissä tarkoituksena on asuttaa tutkimattomat saaret kahden pelikierroksen aikana. Peli on strategiapeli, eli siinä joutuu pohtimaan omia siirtojaan, ja samalla tulee tarkkailla mitä kaverit tekevät, jotta pelissä voi voittaa. Blue Lagoon oli Pelaajien Valinta -kisan perhepelisarjan finalisti.

Arvio: Testatuista peleistä tämä vaatii eniten panostusta, mutta sopii hyvin niille, jotka haluavat paneutua pelaamiseen ja miettiä ratkaisujaan. Blue Lagoon sopii kouluikäisille lapsille ja vanhemmille, varsinkin niille, joita tuuripelit eivät samalla tavalla innosta. Peli kiinnosti eniten 12-vuotiasta testaajaa, joka on strategiapelien ystävä. Väsynyt äiti oli sitä mieltä, että peli sopii parhaiten vapaapäivien ja lomien yhteiseksi ajanvietteeksi kun pelaamiselle löytyy enemmän aikaa.

Riuttaralli on pienemmille lapsille sopiva strategiapeli, jossa tehtävänä on saada pikkukalat riutalle turvaan, jotta ne eivät päädy vaanivien petokalojen kitaan!

Arvio: Testaajat pitivät Riuttarallia ensinäkemältä pikkulasten pelinä, mutta se osoittautui toiseksi suosiksiksi Re:Play-pelin lisäksi. Riuttaralli on hauskasti kuvitettu ja sen verran yksinkertainen peli, että väsynyt vanhempikin jaksaa paneutua strategiaan! Peli sopii jo päiväkoti-ikäisille, mutta siitä piti testaajista jokainen iästä riippumatta. Kiva ja nopeahko peli ihan koko perheelle – tässä pelissä pystyy miettimään siirtoja myös vähän väsyneempi äiti!!

Collecto Hyvää hahmottamista kehittävä peli, jossa yritetään erivärisiä palloja siirtämällä rakentaa samanvärisiä pallorivejä. Kolmesta samanvärisestä pallosta saat aina pisteen ja kenellä eniten pisteitä, voittaa. Collecto on 2–4 pelaajan nopea perhepeli.

Arvio: Pelin idea on yksinkertainen, ja lapsille tuttu videopeleistä, sillä Collecto muistuttaa hieman Match 3 -pelejä. Lapset innostuivat kehittämään peliin myös omat säännöt, ilmeisesti palloja oli sen verran hauska rullutella! Peli oli mukava pähkäilytehtävä myös aikuisille, mutta se oli selvästi enemmän lasten makuun. Lapset saattoivat myös pärjätä tässä pelissä aikuisia paremmin…!

Tumball-pelin tavoitteena on päästä ensimmäisenä omista valkoisista palloista eroon. Alusta, jolle palloja tiputtelevat liikkuu alla koko ajan ja apuaaa…jossain kohtaa se aukeaa ja pallot putoavat alas. Jos näin käy vuorollasi, niin joudut nostamaan kaikki pallot omalle alustallesi, joten vakaa käsi on tarpeen!!

Arvio: Pallot innostivat tässäkin pelissä lapsia, mutta aikuiselle siinä ei ollut hirveästi haastetta. Peli on jännittävin melko pienten lasten kanssa, jolloin hienomotoriikka on vasta kehittymässä ja haasteita siten enemmän. Pelin paras puoli on kaikista samantyylisistä peleistä tuttu jännitys: kenen kohdalla pallot tippuvat ja kuinka monta niitä pystyy asettamaan ennen kuin käy köpelösti! Voi sitä riemua kun pallot tippuivat aikuisen vuorolla, mutta lapsille se vahingonilo suotakoon!!

PISTETÄÄN VIELÄ ARVONTA!!! Mikä peli näistä teille sopisi joulunpyhien ja arki-iltojenkin piristykseksi? Kommentoi alle, minkä pelin näistä haluaisit ja voit voittaa sen!

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Amo.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 382 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

382 vastausta artikkeliin “Pelattaisko jotain? Jooooo!!”