Lapsuuteni paras joululahja oli aina kirja. Rrrrrakastan kirjoja. En voisi kuvitella joulua ilman kirjoja. Tässä listassa ovat omat suosikkini perusteluineen kirjoista eri ikäisille henkilöille. Erityishuomiota saavat pojat, koska olen huolissani poikien lukemisinnon laskusta. Tätä listausta ei sponsoroi mikään taho, tämä on armoton Huonon Äidin arviointiraadin valitsema listaus:

POJAT 10-15 VUOTTA

Rambo, Nadja Sumanen -Otava

”Mielettömän aito ja hyvin kirjoitettu. Tämä aikuinen osaa tulla nuoren maailmaan. Tätä ei voi jättää kesken.”   – Poika 12 vuotta, ei mikään lukutoukka vaan mielummin pelimies

Rambo voitti myös Junior Finlandian, eikä syyttä. Vahva suositus: Osta!

 

Tämä kirja rakastaa sinua, PewDiePie – WSOY

Sinun ei tarvitse tietää, kun on PewDiePie, lapsesi kyllä tietää. No okei, hän Youtuben tilatuimpia ellei tilatuin hahmo, joka pelaa videopelejä ja kommentoi pelaamistaan. Hänen kirjansa ei ole mikään ajatusten Tonava, mutta tubeajan lapsi ilahtuu siitä. Ja lastahan tässä on tarkoitus ilahduttaa, vai mitä?! Eikä se kirja ole mikään susi, ei se muuten olisi tässä listalla.

 

LASTEN KUVAKIRJAMEININKI

Soiva joululaulukirja koko perheelle – Tammi

Tätä kilkutetaan päivin ja kilkutettaisiin myös öin, jos annettaisiin. Tällaisissa kirjoissa on lasten mielestä sitä jotakin, kirjan ja laulun magiaa yksissä kansissa.

Tatun ja Patun ihmeellinen joulu, Havukainen & Toivonen – Otava

Taattua Tatu ja Patu -laatua. Hyvin hiottuja yksityiskohtia, naurahduksia, ajoittain jopa hirnuntaa. Sopii kaikenikäsille.

Kesä Koiramäessä, Kunnas – Otava. 

Klassikko jälleen. Ja siitä huolimatta, että se on jälleen – jotkut pystyvät tekemään huikeita juttuja kirjasta toiseen. Tämä kirja on hyvä ja mieluinen koko perheelle.

 

AIKUISET

Miespuoliset henkilöt

Litmanen10.  – Tammi

Miehet tykkää tällaisista kirjoista, koska niissä on pääosassa palvottu urheilusankari. Siinä kaikki olennainen.

Isien ja tyttöjen lettikirja, Airola – S&S

Tämä kirja on pirullinen. Yritin tehdä lettejä sen mukaan, mutta epäonnistuin katkerasti. Siksi se pitää ostaa miehelle, koska no, miehillehän se on tehtykin. Ei äitien tarvii kaikkee sentään osata, niinku letittää!

 

Naispuoliset henkilöt

Armain aika, Pertti Lassila – Teos 

Minä tykkäsin kovasti tästä kirjasta. Tämä on hyvin kirjoitettu vanhanaikainen kunnon kirja, jonka lauseet ovat niin hyvin paperilla, että niistä tulee silmiin kuvia. Annan koko ajan kirjoja pois, mutta tätä en halua antaa, vaan haluan palata tämän ääreen. Vahva ostosuositus.

 

Aurinkokissan vuosi, Merete Mazzarella – Tammi

Merete M havainnoi ikääntymistä herkullisen nasevasti. Hänen kirjojaan ei kannata kavahtaa ruuhkavuotistenkaan, koska sori, vanhainkodissa me kohta ollaan vääjäämättä.

Stressaantuneelle ruuhkavuotiselle, eli itselle

Mentaaliherätys, Marsh – Gummerus 

Käytännön tehtäviä ja vinkkejä elämän ruuhkavuosissa kahlaavan herätykseksi. Pysähdyin oivaltamaan monessa kohtaa. Eli vahva ostosuositus.

Superarkea 2, Anna Perho – Otava

Itselle, jos niinku elämänruuhka maistuu suussa hiekalta. Paras naisradioääni on totuuden juurilla arkikirjassaan. Lukekaa ja valaistukaa!

 

Kokkaajille

Hellannupit kaakkoon – Lauri Tähkä, Otava

Suodatin täältä lautaselle vain ne ohjeet, koska en erityisemmin fanita artistia enkä muitakaan artisteja. Tässä oli hyviä ohjeita, joita oli helppo tehdä, vaikkei olekaan mikään keittiöparkettien virtuoosi. Varsin mainio!

 

Haluatko lisätä tähän listaan jonkun oman suosikkisi? Sana on vapaa!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia