Loma. Se on mutkatonta esitteissä, mutta tosielämässä kaikkia taruja ihmeellisempää. 

IMG_3989

 

Talvella tulee helposti semmoinen tunne, että olisi ihanaa lähteä lämpöön. Mennä jonnekin huolista vapaana, maata aurinkotuolissa ja tilata virkistäviä juomia katkeamattomana virtana. Ennen rentouttavaa palmujen alla makailua on toki hoidettava pari pikku juttua, kuten

 

  • pakkaaminen
  • puuttuvien lasten uikkareiden hätäostaminen
  • liian pieneksi käyneiden omien bikinien hätäostaminen
  • aurinkorasvojen, mahalääkkeiden sekä päänsärkylääkkeiden haalinta
  • hellehattu, minne se meni viime vuonna?
  • lasten unikavereiden valinta ja rankka karsinta
  • lasten käsimatkatavaroiden karsinta lasten itse tekemien pakkausten jäljiltä
  • elektronisten laitteiden lataaminen ja vara-akkujen hankinta
  • lemmikkien loman aikainen sijoittaminen
  • huonekasvien loman aikainen sijoittaminen

Ja voihan sen yhden kirjan itsellekin silmänlumeeksi ottaa, vaikka ei sitä ehdi lukea kuitenkaan.

 

Ja sitten on se omakotitalo. Ettei vaan mitään sattuis ja putket halkeis. Ettei kävisi konnia kylässä varastamassa muistoja. Ettei tulisi tulipaloa, kun ei kukaan ole valvomassa. Ollaanko teillä turvassa? Sen pystyt testaamaan  täältä .

 

Huonon Äidin ystävä hankki 5 vuotta sitten Verisuren hälytysjärjestelmän. Jo aikaa sitten pistin hänelle viestiä: ”Mikä se järjestelmä oli, mihin te olitte tyytyväisiä?”. Ystävä vastasi Verisure ja siltä pohjalta Huono Äiti lähti tutustumaan Verisuren systeemiin. Ennakkotarkastelun jälkeen järjestelmä myös asennettiin ja samalla tuntui siltä kuin iso paino olisi pudonnut harteilta. Verisure suojaisi meitä, kun olisimme kotona tai kotia, kun se olisi yksin. Se ilmoittaisi tulipalosta ja murtomiehistä.  Ja, minulle uutena asiana, se valvoisi myös kodin lämpötilaa.

IMG_3989

Palmujen katveessa loikoillessa Suomen uutiset ilmoittivat kelin totaalisesta jäähtymisestä kotimaassa. Siellä palmujen katveessa tuli myös kurillsesti kurkistettua Verisuren appsista, mikä on kodin lämpötila. Ja kappas vain, margarita meni väärään kurkkuun, kun huonelämpötila näytti 16  astetta! 16 asteen sisälämpötila kieli vesikertoisen lämmityksen jonkinlaisesta vikatilasta ja ainakin väärästä säädöstä. Palmun juurelta soitimme putkimiehelle ja kissanhoitajalle, joiden yhteistyön ansiosta talon sisälämpö saatiin nousemaan jälleen siedettävälle tasolle odottamaan viluisten asukkaidensa paluuta. Olin hämmentynyt ja huojentunut. Ilman appsia talo olisi jäähtynyt kahdessa viikossa mittavasti ja kotiutujia olisi odottanut ikävä yllätys.

 

Tältä pohjalta Verisuren järjestelmä on jo osoittautut kehujensa arvoiseksi! Kävisikö se teille? Sen saat parhaiten selville tekemällä tämän alustavan kodin turvakartoituksen täältä

PS.Arvon kodin energiapoliisien kesken Verisuren älypistorasia -paketin (arvo 129 €) , jolla voit ohjata valaisimia ja muita sähkölaitteita sekä valvoa kodin energiankulutusta avec Huono Äiti -muki!! Osallistu kommentoimalla, mikä sinulle kodin turvallisuudessa on tärkeää tai kommentoi mitä haluat, vaikka palmu.

HuonoAiti_Smartblug_Fin

Tämä on kaupallinen yhteistyö, joka syntyi Huonon Äidin otettua yhteyttä Verisureen. Verisure ei ole sponsoroinut Huonon Äidin käytössä olevaa järjestelmää.

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 326 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

326 vastausta artikkeliin “Palmut huojuivat ja koti Suomessa jäätyi”