Pienet koululaiset luulevat, että autoilijat noudattavat liikennesääntöjä. Mutta näin se ei ole. Meillä aikuisilla kun on niin paljon muuta tekemistä ajon aikana kuin pienten koululaisten varominen:

Liikenneturva, lapsi liikenteessä

– Meillä on kiire. Me lähdemme myöhässä paikkoihin ja kaahaamme sen takia koko ajan pikku ylinopeutta pitkin taajamia. Meillä on usein kiire myös viedä se lapsi kouluun.

– Me ajamme päin punaisia valoja, koska kyllähän siitä nyt vielä ehtii ja sitä paitsi punaiset valot on tehty autoilijan hidasteeksi.

– Me säädämme radiota, perheriitelemme, tekstaamme, lähetämme sähköpostia ja puhumme puhelimessa yhtä aikaa. Kyllähän sitä vaan pystyy kaikkeen kun on oikein taitava.

– Jotkut meistä ajavat myös kännissä tai muissa kamoissa. Ja me muut ihmettelemme, että pitäiskös tähän nyt jotenkin puuttua.

– Ne meistä, jotka suunnittelevat suojateitä ja liikennevalo-ohjausta, eivät välttämättä ole koskaan olleet lapsia. Tai ainakin siltä vaikuttaa kun suojateiden paikkoja katsoo.

Entäs ne pienet reppuselät sitten? Lapsi ihan oikeasti luulee, että jalankulkijan vihreä valo tarkoittaa vihreää valoa. Lapsi ei osaa ajatella sitä, että jostain voi syöksyä vielä joku jurpo autoilija, joka ei noudata sääntöjä. Lapsi luulee, että kaikki noudattavat sääntöjä.

Opeta lapsesi katsomaan moneen kertaan vasemmalle ja oikealle. Pue hänet värikkäisiin vaatteisiin, vaikka hän olisi esiteini ja haluaisi imeytyä mustassa takissa mustaan katuun. Sillä meitä aikuisia kannattaa varoa, meistä kun ei koskaan tiedä.

Kuva: Nina Mönkkönen/Liikenneturva

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Pahin uhka koulutiellä olet sinä”

  • Kirsi sanoo:

    Allekirjoitan kaiken tämän, hyvä kirjoitus! Jokaisen on syytä miettiä omaa käyttäytymistään liikenteessä!