Kaupallinen yhteistyö TAKK kanssa

”Vartoo vähän, mulla on tässä 1-vuotias just puettu ulkohaalariin, pystyn puhuun hetken päästä”, sanoo Pirita Lemponen Nokialla.

1-vuotias haalariasuinen liittyy tähän juttuun olennaisesti. Hän on syy, miksi Pirita hakeutui yrittäjyyskoulutukseen ja jätti opettamisen tauolle siitä huolimatta, että hänellä on vakituinen opettajanvirka Steiner-opettajana.

”Ajattelin, että on mukavampaa pienen lapsen kanssa olla yrittäjä ja saada määrätä omista aikatauluistaan. En olisi rohkaistunut yrittäjäksi ilman koulutusta.”

Piritalla oli taustalla jo liikunnan ammattitutkinto. Liikuntaan liittyvä yritys oli siksi luonteva ajatus. Hänellä oli oma yritysidea kirkkaana mielessä ja opinnoissa tuettiin juuri Piritan ideaa, sitä hän pitää erinomaisena asiana.

Opinnot vaunulenkeillä

TAKKin yrittäjyyskoulutus kesti puoli vuotta. Pirita osallistui Teams-opetukseen samalla, kun oli vaunulenkeillä.

”Kaikkein hienointa oli kun teimme koulutuksessa liiketoimintasuunnitelman. Se oli niin hyvä, että sain vietyä sen suoraan rahoitusneuvotteluihin ja sain lainaa yritykselleni. Liiketoimintasuunnitelman tekeminen toi myös realismia omiin suunnitelmiini.”

Pirita oli havainnut, että osa lapsista ja vanhemmista pelkää vettä ja Piritalle itselleen uiminen oli aina lähellä sydäntä ja perheen yhteistä kivaa ajanvietettä. Hän halusi jakaa muille oman tunteensa hyvästä uimataidosta ja sen tuomasta varmuudesta. Siksi Pirita halusi perustaa vesitanssikoulun.

Kalypso -vesitanssikoulu toimii Nokialla. Vesitanssikoulu tarjoaa merenneitouintia ja uimakouluja lapsille ja toiminta on kasvanut koko ajan vaativasta ajasta huolimatta.  Pirita suunnittelee täyttä häkää laajentamista. Seuraavaksi mielessä siintävät tanssilliset vesiliikuntatunnit aikuisille.

Mikä on yllättänyt?

”Yrittäjyys on todella kokopäivähommaa. Se yllätti. Mutta onneksi sain hyvät alkutiedot ja nyt teen sitä, mistä tykkään!”

”Haastavinta on löytää yhteistä aikaa puolison kanssa kun minä olen päivät lapsen kanssa ja mies illat, kun olen ohjaamassa tunteja. Tähän pitää miettiä seuraavaksi parannusta”, Pirita nauraa

 

Onko tämän hetkinen työsi pakkopullaa, joka ei millään tahdo kiinnostaa? Unelmoitko sinä oman yrityksen perustamisesta? Onko sinulla idea, jota haluaisit työstää syvemmin? Yrittäjäkoulutukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutkia liikeideaasi syvemmin ja kehittää sitä yhä edelleen. Koulutuksia löytyy yrittäjyyttä suunnitteleville ja jo yrittäjänä toimiville.

Alkavan yrittäjän koulutuksissa opit perusteet yrittäjyydestä, pääset verkostoitumaan ja harjoittelemaan yrittäjyyttä käytännössä. Voit suorittaa koulutuksen aikana yrittäjyyden ammattitutkinnon, jossa osaaminen osoitetaan näyttöinä, suunnittelemalla omaa yritystoimintaa. Yritystä ei ole pakko perustaa heti, joten sitäkään ei tarvitse stressata. Yrittäjyyden ammattitutkinnosta sekä koulutuksen opeista on varmasti hyötyä sinulle monissa tulevaisuuden haasteissa.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain tuhansia alanvaihtajia, sinäkin voit olla yksi heistä. Ihan oikeasti. Alanvaihto onnistuu monessa iässä ja elämänvaiheessa. Joku päätyy vaihtamaan jo kaksikymppisenä, mutta kuudenkympin kynnykselläkin ehtii. Tai vaikka äitiyslomalla! Ja jos opiskelujen rahoitusasiat mietityttää, apua niiden selvittelyyn saa TAKKin omasta opintoneuvonnasta. Vaihtoehtoja löytyy joka tilanteeseen.

Kiinnostaisiko tämä sinua? Lisätietoa: https://www.takk.fi/fi/ihmekikka

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia