Onko sulla menkat kun noin kiukuttelet?

Ylläoleva on perinteinen miehen tölväisy, jolla voi väittää, että nainen ei sano asiasta, vaan on hormoniensa vietävissä oleva hermoheikko tunneolio.

Väitettä siitä, että naiset eivät hormoniensa takia pysty ajattelemaan järkevästi tai työskentelemään vaativissa tehtävissä, kuulee yhä edelleen. Lisäksi sitä käyttävät miehet ja jopa muut naiset silloin, kun haluavat nolata toisen, päästä väittelyssä niskan päälle tai välttää hankalaa tilannetta. Kuukautiskitinää heittelevät miehet niin parisuhteissa kuin työpaikoillakin. Todellakin, työpaikoilla!

Kyse on vähättelystä. Siitä, että naisen sanomisilla ei ole oikeasti painoarvoa eikä merkitystä. Sillä on MENKAT, siksi se keuhkoo!


Kuva Norwood Themes.

Väite on tietenkin pelkkää vähättelyä ja höpöhöpöä. Monet naiset kärsivät vaikeista PMS-oireista, joka saattaa tehdä heistä myös kärttyisiä. Kivuliaat kuukautisetkin saattavat pistää pinnan kireälle. Mutta on paljon naisia, joita kuukautiset eivät hetkauta. Ja lisäksi on tietystikin naisia, joilla ei ole kuukautisia.

Hormoneihin vetoaminen on epä-älyllinen heitto, jolla vältellään asian oikeaa kohtaamista. Kun väittää, että nainen on hysteerinen kuukautistensa takia, ei joudu oikeasti vastaamaan siihen, mikä naisen tuohtumuksen tai asiaan puuttumisen on aiheuttanut. Jos joku alentuu sille tasolle, on väittelyyn turha tuhlata aikaa. Parempi on käyttää ”tyhmille ei kannata selittää” -tekniikkaa ja poistua paikalta.

Ilmiö on laajempi kuin pelkästään kuukautisiin liittyvä. Jos nainen on vihainen, hän on hysteerinen. Mutta jos mies on vihainen, hän on tuohtunut syystä! Vihainen mies voi lyödä nyrkkiä pöytään ja huutaa menettämättä uskottavuuttaan, mutta jos vihainen nainen edes nostaa ääntään hiukan, hän on itsehillintään kykenemätön mielipuoli.


Kuva Rawpixel.

Nämä hormoneista huutelevat miehet unohtavat usein sen, että testosteroni tutkitusti aiheuttaa miehille kaikenlaista holtitonta käytöstä.

Testosteronialtistus saa miehet himoitsemaan luksustuotteita. Pohjoisamerikkalaisessa tutkimuksessa selvisi, että mitä enemmän testosteronia, sitä enemmän mies haluaa koreilla kalliilla vaatteilla ja autoilla.

Testosteroni tekee miehistä sillä tavalla holtittomia, että he eivät kyseenalaista impulsiivisia päätöksiään. Tutkimuksessa selvisi, että testosteroni ajaa miehet ajattelemaan, että he ovat oikeassa tekemisissään ja uskomuksissaan.

Testosteronilisä heikentää miesten päättelykykyä. Jo yksi annos riitti siihen, että päättelykyky kärsi.

Että kummatkohan ne ovatkaan hormoniensa vietävissä…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia