Lapsilla on omat huoneet tai vähintään yhteisessä huoneessa omat sängyt ja omat lipastot, joissa säilyttää aarteita ja muita tärkeitä juttuja.

Joskus myös miehellä on autotalli tai muu oma tila, jossa voi nikkaroida, puuhailla ja ennen kaikkea olla rauhassa.

Mutta entäs äidit? Äidin vaatekaapista viedään vaatteet, äidin meikkipussista suhrataan meikit, äidin tietokone on se vähän surkeampi versio, jota tahmatassut voivat näpeltää. Äidin sänky on temmellyspaikka, jossa lapset jopa syövät jos äidin silmä välttää!!

Saako äiti kaivata omaa tilaa, johon ei kukaan tunge sotkemaan ja häiritsemään? Pitäisikö äidillä olla oma naisluola? Tai edes jotain omaa tilaa? Sitä pohtii tämä äiti:

”Missä on äidin oma paikka?

Paljon on lapsiperheiden kesken puhetta siitä, kuinka lapset tarvitsevat oman tilan kotona, millainen sänky on oikeanlainen ja kuinka paljon leikkitilaa tarvitaan.Tämä on tietysti aivan oikein, kukapa ei haluaisi vain parasta omille kullanmuruille. Mutta harvemmin puhutaan yhtä painokkaasti siitä että myös äidin elämänlaatu paranisi, jos äidillä olisi omaa tilaa kotona.

Ihan vain sellaista OMAA tilaa. Vaikkapa omille kirjoille. Käsitöille. Tai ylipäätään omille tavaroille. Omalle sängylle. Sellainen tila jossa äitikin voisi joskus, sopivan hetken koittaessa, palautua, rentoutua ja tehdä itseään kiinnostavia asioita.


Kuva Katee Lue.

Tilaa, jossa ei olisi luovuttu kirjahyllyistä, kun ne ovat niin vaarallisia lapsiperheessä, vaan niissä olisivat äidin rakkaimmat kirjat. Säilytystilaa jossa äiti voisi säilyttää vaikkapa meikkinsä tai muut ihonhoitotuotteensa, ja tuntea ruuhkavuosienkin keskellä itsensä hieman nätimmäksi ilman että meikeistä innostuneet pikkustailaajat ovat heti kosmetiikan kimpussa kun silmä välttää.

Kenties äidin oma vaatekaappi, josta ei jatkuvasti häviäisi jotain, milloin pienempien roolileikkeihin tai isompien kestolainoiksi? Äidin oma tietokone, jolla kirjoittaa blogia lasten nukkuessa ilman että pikku tahmatassut ovat katsoneet sen ääressä lastenohjelmia suoratoistopalveluista?

Sänky joka olisi ergonominen selälle ja joka ei olisi yleinen temppuiluareena?

Isän autotalliinhan on usein pääsy kielletty, mutta mistä saataisiin äidille se oma tila kotona? Vaikka edes joskus?”

Nimim. Akateeminen nörttiäiti

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huonon Äidin kaupan tuotteita

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Onko kotona äidille tilaa?”

  • Apua! sanoo:

    Ei ole omaa tilaa. Miehellä on oma vessa ja työhuone. Olen joutunut karsimaan tavaroitani aika rajulla kädellä, koska uudessa asunnossa on pienet huoneet ja todella vähän säilytystilaa. Olen unelmoinut yksiön vuokraamisesta jonne pääsisin itsekseni rentoutumaan ja joka ei olisi täynnä ”ruutuja”. Mies käyttää ihan valtavasti tilaa pelkästään telkkareihin, esim olohuoneessa pitää olla suurin telkkari mitä löytyy, edes tauluja ei saa laittaa seinälle koska se kuulemma häiritsee kun pitää telkkari olla huoneen fokus. Olohuoneessa on myös valtava elokuvatuoli sekä sohva, valtavat kaiuttimet ja makkarissa pitää tietenkin olla myös minusta naurettavan iso telkkari. En pääse mihinkään omaan rauhaan ja ruutuja pakoon.