Oksennuspeli on ihana perhepeli, jolla yllätät mukavasti koko perheen! Oksennuspeli sopii kaiken ikäisille ja sitä voi pelata yksin tai suuressa ryhmässä. Oksennuspeli aiheuttaa aina mukavaa vipinää koko seurueeseen.Oksennuspelin säännöt:

 1. Kun lapsi aloittaa alustavan kakomisen sängyssä, käännä kylkeä ja luule, että onpas taas yskää. Kun lapsi huutaa okse, jää vielä vetämään aamutakkia niskaan ja etene hitaasti lähtöruutuun.
 2. Nosta lapsi sängystään mahdollisimman korkeille käsivarsille, mielellään pariin metriin. Kompastu vessaan mennessäsi pehmoeläimiin ja jää hetkeksi sadattelemaan asiaa. Älä ehdi vessaan.
 3. Vessan ja makuuhuoneen välimaastossa okse ryöpsähtää. Kun lapsi on mahdollisimman korkealla, okse leviää kymmenen neliön säteelle ja pilkuttaa koko kämpän.
 4. Koska myöhästyit vessaan viennissä, joudut siivousvuoroon. Aloita klaapimalla irtoruoka huonekaluista (kalaa taas), jatka vesipesulla ja totea, ettei haju lähde millään.
 5. Bonuskierroksena huomaat, että myös uusi päiväpeite on oksessa. Nopean tarkistuksen jälkeen tajuat, ettei se kestä vesipesua. Piti taas ostaa halpaa!
 6. Jatka siivousta. Lapsi itkee vieressä oksennettua MuumiMammaa. Lupaat pestä yöllä Muumin.
 7. Vaihdat lapsen vaatteet ja lakanat. Sijoitat lapsen takaisin sänkyynsä.
 8. Aseutu mukavasti omalle tyynyllesi. Aikaa tähän kaikkeen on kulunut kello 02-03. Et saa enää unta.
 9. Alat tuntea mahassasi outoa möyrintää. Harmistut kevyesti. Nukahdat harmistuneena.

10. Kello 04.30 Yllätyskierros: aloita kaikki alusta! Okse on palannut, tällä kertaa toinen lapsi oksentaa.

Ihania peliöitä kaikille toivottaa Huono Äiti!

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “On aika kerrata oksennuspelin säännöt!”

 • tyyris sanoo:

  Älkää hyvät ihmiset lähtekö roudaamaan sitä oksentavaa lasta vessaan, kun ei sinne kumminkaan ehdi!Antaa lapsen oksentaa esim yhden peiton päälle. Kuinka paljon helpompaa on sen peseminen kuin kolmen huoneen matot, seinät, huonekalut, kaapinovet yms?!

 • helemipöllö sanoo:

  haastetta peliin saa myös sillä, että taloudessa asuvat aikuiset jakavat vastuuta niin, että yksi makaa pää ämpärissä sohvalla ja toinen istuu tai lojuu vessassa. puolen tunnin välein vuoron vaihto. lapset 10kk ja 2v ei tiedä taudista mitään ja nauttivat täysin siemauksin kun molemmat vanhemmat on kotona…

 • Tänään meillä sanoo:

  Viime yön kokemuksella mukavaa tuhoa saa aikaiseksi myös sillä, että nuorin lapsi pelkää sankoa. Tällöin käy niin että kun äiti juoksee kiljuvan lapsen perässä sangon kanssa, oksennusta löytyy ainakin kahdesta huoneesta, penkeiltä, matoilta ja äidin jaloilta. Ja kun toisen lapsen tauti alkaakin ripulilla, saa vaihtaa patjatkin yöllä..

 • anskuli sanoo:

  niin, ja vaikeuskerroin lisääntyy kun oksentamisen tiheys maksimoidaan puoleen tuntiin per lapsi – sitten kun niitä lapsia on esim. kolme, alkaa jo käymään kuntoilusta tuo operaatio. Sitten kun saat lapset noin suurinpiirtein oksennuspelistä ulos, aloitat itse. Lapset toki liian pieniä pitääkseen sinusta huolta, olet yh-äiti eikä apuja mistään. Huima peli. Kannattaa kokeilla vähintään pari kertaa vuodessa.

 • LaRa sanoo:

  Peliin voi myös hakea haastetta oksentamalla myös itse. Päivän oksentamalla pääsee pelissä ihan uudella tasolle kun siivoa lasten oksennuksia kontaten.

  Huikeimman pelikokemuksen saa kun asuu maalla, jossa vesi tulee omasta kaivosta. Tai sen pitäisi tulla omasta kaivosta, ellei vesi olisi loppu. Tällöin pääsee kokeilemaan onko liinavaatteita sittenkään riittävästi.