Riks, raks ja poks! Ei, tämä ääni ei kuulu aamiaispöydästä, vaan siitä kun äiti vääntäytyy ylös sängystä. Nivelet ne siellä paukkuu ja natisee niin että naapuriin kuuluu, ikäänkuin tässä olisi enemmänkin vuosia mittarissa..!

Lapsena piti kuunnella mummojen ja pappojen valitusta kolottavista nivelistä – niitähän käytettiin jopa sään ennustamiseen. Ja vanhukset olivat jäykkiä ja hitaita, mikä oli kummallista ja hassua. Minusta ei ainakaan tule tuollainen!

No nyt ei enää naurata!! Vaikka vanhuuteen on vielä aikaa, varsinkin aamulla meno on jäykkää, eikä lantio letkisty edes niinä parina kertana vuodessa kun jaksaa lähteä yökerhon tanssilattialle joraamaan. Nuoruusvuosien spagaatit ovat muisto vain, hyvä että tässä taipuu enää nostamaan lattialta mitään. Ja kävi sekin ilmi, että kyllä vaan niitä niveliä tosiaan voi kolottaa, se ei ollut mikään vanhojen ihmisten turhanpäiväinen horina…kohta varmaan voi alkaa tehtailla sääennusteita!

Ehkä pitää hyväksyä että akrobaattisimmat ajat ovat ohi, mutta ihan vielä ei viitsi jäädä viltin alle keinutuoliin kiikkumaan. Ei tässä nyt oikeasti ikäloppuja olla, vaikka kroppa yrittää muuta vihjaillakin!

Nivelvaivoista kärsii tosi moni. Nivelrikosta jopa miljoona suomalaista, ja puolella suomalaisista on nivelrikkovaivoja jossain vaiheessa elämäänsä. Niille altistavat huono lihaskunto ja ylipaino.

Jos sinäkin olet päässyt tähän kolotusta valittavien ja robottimaisen notkeasti liikkuvien porukkaan, niin olet varmaan selvittänyt, mikä jäykkyyteen ja kipuun auttaa. Jep, liike on lääke tässäkin vaivassa. Sekin tietysti vielä, että nivelet kolottavat ja kroppa jäykistyy myös innokkaasti treenaavilla…

Huomaa kyllä, että jos jaksaa jumpata ja lenkkeillä muutaman kerran viikossa, niin olo on kaikinpuolin parempi, mutta sama rutiseva rautakanki sitä edelleen on. Pelkästään kyykyistä kuulu jo sellainen pauke ja poksahtelu, että luulisi lähistöllä olevan käynnissä ilotulituksen…

Ruokavalio ei virallisten terveyssuositusten mukaan paranna nivelvaivoja, mutta monet kokevat että gluteenittomasta ruokavaliosta on apua. Se voi auttaa varsinkin nivelreumasta kärsiviä. Lisäksi alkoholin, sokerin ja lihan vähentäminen helpottaa joidenkin kipuja.

Liikunnan ja ravinnon lisäksi jeesiä voi hakea lisäravinteista. Valioravinnon Nivel Active on valittu vuoden 2018 terveystuotteeksi. Sen vaikutus perustuu NEM:iin (NEM=Natural Eggshell Membrane), joka on kananmunan nahkeasta kalvo-osasta valmistettu uute.

Nivel Active sisältää luonnostaan useita nivelille tärkeitä ravintoaineita: kondroitiinisulfaattia, hyaluronihappoa, glukosamineja ja kollageenia. Lisäksi tuote on eettinen, koska membraani-uute valmistetaan munamassan sivutuotteena saatavista kuorista.

Jos sulle kelpaisi vähemmän rutinaa ja pauketta ja pikkuisen vetreämpi meno, osallistu Nivel Active -arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen mitä vaan, vaikka Mukana!, Riksraksjeespoks! tai Huono Äiti on paras! Kolmelle onnekkaalle kommentoijalle lähtee Nivel Activea testattavaksi!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Valioravinnon kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 106 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

106 vastausta artikkeliin “Nivelvaivoja – ai tässä iässä jo?!”