Terveyden merkityksen ymmärtää vasta tarpeeksi kipeänä.

Se taisi olla kesä 2004 kun maistoin Alabamassa nakkisämpylää enkä ole vieläkään päässyt siitä nakkisämpylästä eroon. Sain hot dogista elämäni kauheimman ruokamyrkytyksen ja bakteerin, jonka jäljille ei koskaan päästy. Bakteeri jätti jälkensä suolistooni ja ilmeisesti tuhosi sitä joltakin osin. Heti bakteerin jälkeen alkoivat niveloireet. Päkiät eivät kestäneet kävelyä, sormet turposivat, oli aamujäykkyyttä ja muita reumaattisia oireita.

Sitten alkoi elämäni stressaavin aika. Siihen mahtui paljon kuolemaa ja stressiä ja riitaa sekä tietenkin työtä ja lapsia se perussetti. Muista huolehtimisen aikana en huolehtinut itsestäni ja söin huonosti.

Sitten nivelet räjähtivät eli turposivat muodottomiksi. En pystynyt enää pitelemään kynää kirjoittaessani. En saanut kenkiä jalkaan, vetoketjuja kiinni saati hiuksiin pinniä. Tulehduskipulääkkeet rikkoivat vatsaa ja olo oli kaikin puolin inhimillisen ulkopuolella. Diagnoosi M13.9. Määrittelemätön niveltulehdus. 4 eri reumaa oli myös tarjolla.

Tapasin liudan lääkäreitä. Minulle tarjottiin kortisonia ja alettiin puhua solusalpaajista. Olin pirun kipeä. Ja siihen alistunut.

Kunnes tapasin Lääkärin. Lääkäri sanoi minulle, että nyt vähennetään hiilihydraatit ruoasta minimiin, 40-50 grammaa riittää. Samalla hylätään kaikki viljat, koska viljat ovat usein suolistojohteisten oireiden taustalla. Kyytiä saivat myös sokerit ja tärkkelys. Lääkäri sanoi, että jos haluat parantua, sinun pitää olla ehdoton. Ei voi olla vain vähän raskaana vaan joko on, tai ei. Käy järkeen myös ruoka-asioissa!

Äkkisilmäyksellä tuntui siltä, että nytpä lähti tytön lautaselta kaikki, mitä siinä oli ennen ollut. Ja niinhän se lähtikin. Ihan aluksi olin muutaman kuukauden aivan täysin orjallisen ehdoton ja huomasin, miten kivut alkoivat häipyä. Kun tulin täysin oireettomaksi, löysäsin juustoissa ja sokerissa eli nautin molempia, mutta yritän muistaa kohtuuden. Aina en muista. Viljat ovat ehdottomalla kieltolistalla lopun elämääni, niistä tulevat oireet ovat niin selvät. Mutta tällä hetkellä olen käytännössä oireeton. Jos lipsuisin syömään viljoja, oireet palaavat seuraavana päivänä.

Mikään ei ole mahdotonta, kun on tarpeeksi motivaatiota. Tämä on testattu.

Jos voit huonosti, apu voi löytyä hyvin läheltä: siitä mitä syöt. Me kun olemme sitä, mitä me syömme.

Liikkeessä pysyminen on toinen hyvin tärkeä asia. Kummallisesti nivelet ovat sitä paremmat, mitä enemmän jaksan liikuttaa itseäni. Ja jos makaan sohvalla, jäykistyn. Ei siis auta sohvaperunoitua, vaikka ah, sitä sohvan kutsua on niin vaikea vastustaa!

………

Huonon Äidin yhteistyökumppanin Valioravinnon niveltuotteen NivelActiven patentoitu NEM (Natural Eggshell Membrane) -uute on nivelille tärkeiden ravintoaineiden, kondroitiinisulfaatin, hyaluronihapon ja kollageenin, luonnollinen lähde. Kliinisten tutkimusten mukaan NEM vaikutukset havaitaan jo 10 vrk käytön myötä.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia