Milloin viimeksi nauroit vedet silmissä? Hmmm….totanoinniin….Tässä on ratkaisu: mene katsomaan Tenorit liemessä, muistat nauraneesi!

Huutonaurua Tenorit liemessä -farssin ensi-illassa. Mikä virkistävä kokemus!

Ken Ludwigin oopperamaailmaan sijoittuva komediahitti Tenorit liemessä (A Comedy of Tenors, 2015) esitettiin Euroopan kantaesityksenä Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä 8.2.2017. Näytelmän ohjanneen Jaakko Saariluoman käsissä huippunäyttelijöiden sujuva yhteistyö suorastaan virtaa teatterin katsomoon. Näytelmä on puhdasta naurua alusta loppuun. Ja mikä mahtavinta, näytelmän aikana ei tarvitse ajatella hetkeäkään yhtään mitään muita asioita. Tenorit liemessä vie mukanaan täysin!

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI Ken Ludwig: TENORIT LIEMESSÄ Ensi-ilta 8.2.2017 Arena-näyttämöllä Suomennos Reita Lounatvuori Ohjaus Jaakko Saariluoma Lavastus Katariina Kirjavainen Puvut Sari Salmela Valosuunnittelu Kari Leppälä Äänisuunnittelu Eradj Nazimov Naamiointi Jutta Kainulainen Kampaukset Taina Tervo Rooleissa Riitta Havukainen, Jonna Järnefelt, Oona Airola, Taneli Mäkelä, Iikka Forss, Eero Saarinen, Santeri Kinnunen Kuvassa Jonna Järnefelt, Eero Saarinen Kuva © Tapio Vanhatalo


Kuvassa Jonna Järnefelt, Eero Saarinen
Kuva © Tapio Vanhatalo

Ja mitäs muuta me kiireiset arjen uuvuttamat, ruuhkavuosissa elävät kaivataankaan kuin “hetken unohdusta” – omaa aikaa, hetkeä, kun kukaan ei kysy eikä vaadi yhtään mitään. Teatteri on onnistuessaan juuri sitä. Mikä mieletön breikki tuollainen parituntinen naurunremakka onkaan! Olo on pitkän päivän (ja teatteriesityksen) jälkeen kuin uudestisyntynyt. Ihan totta! Kokeile vaikka.

Tenorit liemessä sijoittuu 1930-luvun Pariisiin, jossa kolmen tenorin suuri stadionkeikka on juuri alkamassa. Laulajatähtien napakka manageri tekee parhaansa pitääkseen aikataulun aisoissa. Kovin yksinkertaista se ei ole, sillä tenorien hotellisviittiin tupsahtaa myös erinäinen määrä vaimoja ja tyttöystäviä. Väärinkäsityksiltä ja mustasukkaisuudelta ei voida välttyä. Ja kuka onkaan tuo yllättävän tutunoloinen hotellin “pikkolo”? Kohellusta riittää, mutta hyvällä tavalla –  eikä siitä puutu naurua, musiikkia ja kuumaa rakkautta.

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI Ken Ludwig: TENORIT LIEMESSÄ Ensi-ilta 8.2.2017 Arena-näyttämöllä Suomennos Reita Lounatvuori Ohjaus Jaakko Saariluoma Lavastus Katariina Kirjavainen Puvut Sari Salmela Valosuunnittelu Kari Leppälä Äänisuunnittelu Eradj Nazimov Naamiointi Jutta Kainulainen Kampaukset Taina Tervo Rooleissa Riitta Havukainen, Jonna Järnefelt, Oona Airola, Taneli Mäkelä, Iikka Forss, Eero Saarinen, Santeri Kinnunen Kuvassa Taneli Mäkelä, Eero Saarinen, Iikka Forss, Santeri Kinnunen Kuva © Tapio Vanhatalo


Kuvassa Taneli Mäkelä, Eero Saarinen, Iikka Forss, Santeri Kinnunen
Kuva © Tapio Vanhatalo

Rooleissa loistavat Riitta Havukainen, Jonna Järnefelt, Oona Airola, Taneli Mäkelä, Iikka Forss, Eero Saarinen ja Santeri Kinnunen. Lavasteet ovat  näytelmän tyylille uskolliset. Koska Arena-talo on valmistunut vuonna 1929 ja näytelmässä eletään 1930-lukua, myös lavastaja Katariina Kirjavaisen näyttämökuva sulautuu saman aikakauden maailmaan.  Puvut on suunnitellut Sari Salmela. Naamiointi ja kampaukset ovat Jutta Kainulaisen ja Taina Tervon käsialaa. Valomaailman on suunnitellut Kari Leppälä ja äänet Eradj Nazimov. Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori.

Stand up -koomikkona, näyttelijänä, käsikirjoittajana, ohjaajana ja juontajana tunnettu Jaakko Saariluoma on kyllä todellinen monitaituri! Hän vierailee nyt siis ensimmäistä kertaa ohjaajana Helsingin Kaupunginteatterissa. Toivottavasti Saariluoma ohjaa HKT:lle myös jatkossa!

Menkää ihmiset nauramaan! Tässä sitä iloa olisi tarjolla.

Nimittäin Huono Äiti arpoo liput yhdelle, joka pääsee kaverin kanssa huutonauramaan. Mieti, miten tarpeellista! Kommentoi, miksi sinun pitää päästä nauramaan, kiitos!

Tenorit liemessä ensi-ilta 8.2.2017 ja esitykset 13.5.2017 saakka Arena-näyttämöllä Helsingissä. 

Lisätietoja: www.hkt.fi

— Huono Äiti

Artikkelissa on 66 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

66 vastausta artikkeliin “Nauru pidentää ikää – Tenorit liemessä!”

 • Huono Äiti sanoo:

  Seija lähtee tässä arvonnassa nauruterapiaan ja hänelle on lähtenyt tieto voitosta!

 • Sannamarianna sanoo:

  Ei oo hirveesti naurattanu viime aikoina, toipumassa keuhkokuumeesta, keisarinleikkauksesta ja vielä olis sydäntutkimus edessä, kun samaan syssyyn löytyi läppävika.

 • tuika sanoo:

  Mieheni veisin kanssani tuota näytelmää katsomaan. Olisi hauskaa viettää iltaa entisessä kotikaupungissa ja vaikkapa olla ihan yö tai kaksi ja käydä samalla katsomassa entisiä asuinkulmia. On varmasti tullut paljon uutta tilalle, mutta toivottavasti myös vanhaakin on osattu säilyttää. Meille tulisi kyllä huisin hauska reissu.

 • Minä vain sanoo:

  Kyllä nyt nauru maistuisi harmaan talven jälkeen. Pitkä sairastaminen vei mielenkin harmaaksi, mutta nyt voisi jo nauruterapialla myös tämän vaivan korjata. Yhteinen nauruhetki puolison kanssa voisi kirkastaa myös siipan arkea.