Miten paljon meille naisille opetetaankaan sitä, että muut määrittelevät meitä. Vaikka kaikkein tärkeintä on, että arvostamme itse itsemme korkeimmalle:

Miten saat miehen pitämään sinusta? Näin saat miehen koukkuun! Näistä merkeistä tiedät, että mies pitää sinusta! Nämä otsikot ympäröivät meitä jatkuvasti ja myös nuoria tyttöjä, joiden itsetuntemus on vasta alussa.

Arvonsa tunteva nainen ei mieti sitä, millä tavalla saa toisen pitämään itsestään ja taivu sen takia tuhannelle mutkalle. Itseään arvostava nainen pitää selviönä sitä, että hänestä pidetään ilman muuta. Mihin se johtaa, se jää nähtäväksi. Jos ihmissuhde päättyy, itseään arvostava nainen ei soimaa itseään siitä, että mokasi koko jutun vaan tajuaa, että jotkut asiat vain päättyvät. Piste. Ei sen kummenpaa. Nainen on timantti, siinä se.

Huono_sormus-2

Itseään arvostava ihminen uskaltaa asettaa rajat. Hän ei ole koko ajan muiden käytettävissä ja sanoo, jos jokin asia ei häntä miellytä. Oletko ihmissuhteessa ”aina se tyhmempi/naurunalainen/väärässä/” ja ystäväsi tietää kaiken paremmin ja hienommin? Näin sen ei pidä olla ja itse asiassa jatkuva mollaaminen vahingoittaa terveyttäsi. Tunne arvosi ja väisty muualle.

Itseään arvostava ihminen luottaa päätöksiinsä ja pysyy niissä. Hän ei koko ajan vatvo ja vatuloi tekemisiään ja pyörittele päätöksiään edes takaisin. Itsensä arvokkaaksi tunteva nainen ei korosta itseään vimmaisesti eikä puhu itsestään koko ajan, arvonsa tuntevalle naiselle sopii oikein hyvin olla taka-alalla eikä koko ajan suuna ja päänä.

Arvonsa tunteva nainen arvostaa itseään sellaisena kuin hän on. Hän tietää omat puutteensa ja epätäydellisyytensä. Hän löytää onnensa juuri niistä asioista, joista hän pitää. Huono Äiti ihailee suuresti Taaperon Äidin elämänkatsomusta, josta lainaan tähän tärkeimmän sanoman:

”Mikään elämässäni ei ole ihanteellista; terveyteni reistailee, useimmiten olen aika väsynyt koska taapero toilailee vieläkin öisin, olen lihonut ja lössähtänyt, silmäkulmat repsottavat, olen köyhä kuin kirkonrotta, seksi on satunnaista, kotini ei todellakaan ole linnani eikä minulla tunnu olevan aikaa mihinkään. Mutta tajusin yhden asian, en tarvitse tämän enempää. Olin onnellinen, koska tämä riittää minulle. Olin onnellinen siitä ominaisuudestani etten enää halua omistaa koko maailmaa.”

Naisen arvoa ei määritellä ulkopuolelta. Sitä ei määritellä sillä, että nainen on äiti tai isoäiti. Sitä ei voi määritellä titteleillä tai elopainolla. Mikään raha ei myöskään anna ihmiselle muita suurempaa arvoa. Suurin arvo tulee sielusta, ei lompakosta.

Terveisin Huono Äiti

PS. Julistan tässä samalla jokaisen arvokkaan naisen kunniaksi lahjakorttiarvonnan. Sen kumppani on:

kultajousi_logo_cmyk_taustat

 

Arvon tämän jutun kommentoijien sekä Facebookiin ilmoittautuneiden kesken 200 euron Kultajousen lahjakortin!!! Ole ystävällinen ja tykkää Kultajousen FB-sivusta täällä. Kommentoi tämän jutun kommenttikenttään ajatuksesi tästä jutusta ja olet mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!!

Huono_sormus-2

PS. Tämä on Kultajousen kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 66 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

66 vastausta artikkeliin “Naisen arvon määrittää vain nainen itse”

 • Tiina sanoo:

  Niin totta tämä juttu, voisi pistää huoneentauluksi

 • Nainen88 sanoo:

  Erittäin hyvää asiaa. Naiset olkaa ylpeitä itsestänne ja muistakaa, ettei kaikkialla maailmassa naisten asema salli heidän tuntea mitään arvoa, vaikka oman arvon tiedostaminen on jokaisen oikeus.

 • Marita sanoo:

  Osui ja upposi. Kiitos!

 • Asta sanoo:

  Usein sitä toivoikin, että kumppani toisi elämääni arvostusta ja kunnioitusta….. MUTTA, aivan niin, arvostuksen pitää ekka näkyä minussa ittessä itseäni kohtaan ja onko sillä loppujen lopuksi enää väliäkään mitä ne muut ajattelee, kunnioittaa/arvostaa… itse en enää itteeni hylkää 😉

 • Meri sanoo:

  Elämän mutkat opettaa arvostamaan itseään

 • Mirjami sanoo:

  Jokainen määrittää elämänsä niin että itsellä on hyvä olla, koska loppupeleissä kaikki me ollaan täällä maailmassa yksin. Joten muista että olet oman elämäsi tärkein ihminen, ilman sinua ei ole mitään.