Vapaapäivä. Sekuntiakaan ei voi hukata tästä kallisarvoisesta ajasta, koska on niin paljon tekemistä.

Naisen vapaapäivän ohjelma vie ensin kirjahyllykauppaan. Muutosta on kulunut jo vuosi ja kirjakasat keräävät pölyä edelleen portaiden alla. Kirjahylly on saatava jo pelkästään Feng Shuin takia ja sitä varten pitää mennä ensin yhteen, sitten toiseen ja vielä kolmanteen kirjahyllykauppaan, joista hyllyä ei löydy. On sellaisia, jotka imitoivat vanhoja Billnäsin hyllyjä, mutta näyttävät liian uusilta. On sellaisia, jotka imitoivat opiskelija-asunnon männynvärisiä häkkyröitä lisävarusteltuina lasiovilla. Ja on sellaisia, joihin ei mahdu kirjoja. Ainoa oikea ratkaisu on hankkia huutokaupasta oikea vanha hylly, joten kierros on ollut turha, mutta tulipa tehtyä.

Tämän jälkeen pitää käydä Ikeassa. Lauantaina tosin kovin moni nainen on päättänyt, että pitää viedä perhe Ikeaan, sen verran sankka on tungos. Sekaan vaan, sanon, sillä olohuoneeseen pitää saada kohdevalaisimet vihdosta viimein.

Kohdevalaisinehdokkaiden alla totean nopeasti, että näitä minä en todellakaan huoli. Tässä kohtaa mies jo livauttaa, että minkä ihmeen takia tänne pitää aina tulla kun ei täältä mikään koskaan sinulle kelpaa? Nainen osoittaa sylissään olevaa valkoisten serviettien pakettia ja toteaa, että ostanhan minä nämä ja sitten jonotetaan puoli tuntia kassoilta ulospääsyä. Sen jälkeen naisen tekee mieli ehdottaa, että jatketaanko lamppujen etsintää vielä vaikka Stockan yläkerrasta, mutta miehen ilme ei ole enää Stockan yläkertaa suosivassa asennossa. Mies saa kuitenkin hodarin.

Äkkiä kipaistaan ruokakauppaan ja sen päälle naisen ohjelma jatkuu iloisen ulkoilun merkeissä. Kävelyretkellä on hyvää aikaa puhua kaikista niistä asioista, joista ei ole koskaan muuten aikaa puhua. Naisen käsittelylistalla ovat lapsen leikkikoulu- ja musiikkileikkikoulumenestys, mahdolliset pienet ulkomaanmatkat, kolesterolimittauksen tulokset sekä se, ostetaanko tontti ja ryhdytään rakentamaan. Naisella on itse asiassa niin paljon käsittelemättömiä asioita varastossa, että mies alkaa hiljalleen hiljentyä niiden edessä. Loppulenkki sujuu naisen monologin tahdissa.

Lenkin päälle nainen haluaa lämmittää saunan, mutta sitä ennen pitää siirrellä huonekaluja. Alakerrasta pitää kantaa vanha puusänky yläkertaan ja yläkerrassa pitää siirtää huonekaluja paikasta toiseen, koska naisesta näyttää siltä, että nykyinen kalustejärjestys tekee huoneesta suotta ahtaan näköisen. Saunassa nainen haluaa puhua parisuhteesta ja siitä, miltäköhän naisen reidet näyttävät kun nainen on 80-vuotias. Saunan jälkeen naista väsyttää.

Seuraavana aamuna mies näyttää rasittuneelta. Nainen kysyy, että miten sinä olisit halunnut viettää eilistä vapaapäivää.  Mies vastaa, että katsoa formuloita ja juoda olutta niin, ettei kukaan valita olutlasin pöytään jättämistä renkuloista. Eikä mitään muuta.

Ehkä mies tuumii, että akka vaihtoon? Vaihtamalla paranee -juttu täällä

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia