Älä haaskaa aikaa! Tunnista tuleva eksäsi jo ekoilla treffeillä!

Kyllä, se on mahdollista. Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

Hän puhuu itsestään. Vain itsestään. Tai hän ei puhu mitään.

Hermostus saa ihmiset käyttäytymään oudoilla tavoilla. Ekoilla treffeillä voi olla sen verran jännää, että tulee kälätettyä mitä tahansa tai sitten ei meinaa saada sanaa suustaan. Mutta jos joudut joko väkisin ottamaan suunvuoron ja pakottamaan toisen kuuntelemaan sinua, tai joudut kiskomaan toisesta kaiken irti pihdeillä, homma tuskin muuttuu koskaan.

Hän pyytää sinua ”hengailemaan” tai ”tekemään jotain”.

Eikö hänellä ole mitään suunnitelmia treffien varalle? Eikö hän keksi mitään tekemistä, mitään kahvilaa tai mitään tapaamispaikkaa? Hän tuskin on kykenevä järjestämään mitään yhteistä tekemistä teille jatkossakaan.

Huomaa myös se, että tarjoaako hän, kiittääkö hän siitä että tarjoat, avaako hän ovet sinulle tai kiittääkö ovien avaamisesta. Jos toinen ei edes ensitreffeillä – jossa hän on siis tekemässä vaikutusta sinuun! – yritä käyttäytyä niin kohteliaasti kuin mahdollista, turha odottaa että saisit huomionosoituksia myöhemminkään.

Hän on ”eronnut”.

Toisilla ihmisillä on hirveä kiire uuteen suhteeseen eron jälkeen. Varsinkin miehet haluavat uuden suhteen yleensä niin nopeasti kuin mahdollista. Mutta haluatko sinä olla tyyppi, jonka kanssa toinen aidosti haluaa olla, vai se ihminen joka tuli ensimmäisenä vastaan?

Jos ero ei vielä ole virallinen, tai pari edes muuttanut erilleen, suhtaudu varauksella. Varsinkaan pitkästä suhteesta ei ole kuivilla heti eropäätöksen jälkeen, ei silloinkaan kun ero on pitkän harkinnan tulos. Mitä enemmän toisen erossa näyttää olevan jotain hämärää, sitä epäilyttävämpi tilanne on. Joskus ”eronnut” ei ole eronnut laisinkaan…

Hän on draamakuninkaallinen.

Onko hänen elämänsä ollut yhtä vuoristorataa? Hulluja exiä, outoja sattumuksia, jatkuvasti vaihtuvia työpaikkoja? Suhtaudu varauksella, kyseessä saattaa olla ihminen, joka etsii elämäänsä ylimääräistä draamaa.

Toisille taas on kertynyt paljon kokemuksia ilman, että syynä olisi vastuuton käytös. Huomaat eron siinä, miten hän puhuu kokemuksistaan. Onko syy aina muiden? Ovatko tapahtumat sellaisia, joihin ihminen myötävaikuttaa vahvasti itse, vai sattumanvaraisia?

Hänellä ei ole harrastuksia eikä intohimoja.

Jos treffikumppanillasi ei ole mitään kiinnostuksen kohteita tai asioita, joista hän saa iloa, hän voi etsiä suhdetta siksi, että se tekisi hänet onnelliseksi. Hyvä suhde tietysti lisää molempien osapuolten onnellisuutta, mutta molemmilla pitäisi silti olla oma elämä ja omia kiinnostuksen kohteita. Tai vaikka jaettuja kiinnostuksen kohteita, kunhan ne ovat jotain muuta kuin pelkkä suhde.

Hän ei avaudu yhtään mistään.

Suhteessa täytyy voida keskustella kaikesta. Jos toinen ei pysty avautumaan lainkaan, ei hän ehkä ole tarpeeksi kypsä ihmissuhteeseen. Sulkeutumisen syynä voi olla myös äskettäinen ero tai muu trauma, jolloin treffikumppanisi on ehkä etsimämssä vain jotain jolla turruttaa tunteensa aidon ihmissuhteen sijaan.

Hänellä ei ole varaa panostaa treffeihin senttiäkään.

Joskus on sellainen elämäntilanne, että rahat ovat tiukalla. Joskus voi käydä niinkin hassusti, että lompakko jää kotiin. Mutta jos toisella ei ole käyttää muutamaa euroa treffeihin, jotka ovat todennäköisesti olleet tiedossa jo jonkin aikaa, jokin on luultavasti pielessä.

Ongelma ei ole rahattomuudessa vaan ennakointikyvyn puutteessa. Kuuntele tarkasti myös rahattomuuden syy. Jos taustalla on esimerkiksi avioero kaikkine kuluineen, yllättävä työttömyys tai muuta vastaavaa, syy on ymmärrettävä. Jos työssäkäyvä ihminen ei pysty ennakoimaan muutaman euron verran, hänen kanssaan ei kannata lyödä hynttyitä yhteen.

Hän kuulustelee sinua.

Sujuva keskustelu yleensä vaatii sitä, että esitetään kysymyksiä. Lisäksi treffeillä ollaan tutustumassa toiseen. Mutta jos sinulle tulee olo, että olet kuulustelussa, toisella saattaa olla tosi tiukat kriteerit ja odotukset. Tai sitten luottamusongelmia. Kumpikaan ei lupaa hyvää jatkon kannalta.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia