Luulitko, että pimppibodaus riittää? No ei muuten riitä! Nyt pitää alkaa jumppauttaa vauvaa, jotta hänestä tulee vahva ja lihaksikas pärjääjä!

Vauvajumppaohjeet (siis kyseessä on todellakin ohjeet, joissa vauva jumppaa, ei ohjeet, joissa jumpataan vauvan kanssa…) julkaisi Parents.com.

Pikkuruisia käsipainoja, kahvakuulia ja jumppapalloja ei tarvitse ostaa. Vauvaa jumppautetaan ihan vaan leikin ja lelujen avulla.

Kuvituskuva, ylin kuva Picsea.

Ohjeissa on esimerkiksi vauvan viihdyttäminen tämän ollessa vatsallaan, jotta muunmuassa käsi- ja selkälihakset kehittyvät, sekä avustetut istumaannousut ja ”polkupyörän polkeminen”, jonka pitäisi auttaa vatsavaivoihin.

Ei mitään kummallista siis, eikä vauvoille synny tästä fitness-paineita. Mutta tarvitseeko keskimääräisesti kehittyvää vauvaa sen kummemmin jumppauttaa? Eikö normaali yhdessäolo, leikkiminen, sylittely ja hoiva riitä?

Vanhemmilla on muutenkin stressiä ja paineita, ja usein huolta siitä että kehittyykö vauva normaalisti. Päämäärätietoiset jumppahetket voivat luoda vain lisää paineita, vaikka sama kehitys tapahtuisi ihan vaan rennolla, mukavalla yhdessäololla hoitavan aikuisen ja ehkä sisarustenkin kanssa.

Eikä vauva kaipaa suorituskeskeisiä jumppatuokioita, vaan tavallisen elämän antamia virikkeitä. Lihaksia, aivoja ja koordinaatiota kehittävät leikit tulevat vauvaa hoitavilta todenäköisesti ihan spontaanisti ja itsestään.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näin olet vauvasi personal trainer”

  • potkuhousu mafia sanoo:

    Mun oli pakko olla vauvani ”personal treiner”. Hän oli ”sokea”, eli omassa kuplassaan ja hypotoninen. Joka päivä jumpattii fyssarin ja ”virikkeitä näkövammaiselle” -lehtisen ohjeilla. Nyt hän on 1.v ja näkee, on kontaktissa, sekä liikkuu normaalisti eli ei enää hypotoninen.
    Oli rankkaa ja jos toinen lapsi viälä siunautuu otan rennosti ja lunkisti, enkä varmasti jumppauta, jos kehitys ei sitä vaadi.