Masu pystyssä houkuttelee kaikenmaailman vieraita hiihtelijöitä kommentoimaan ja taputtelemaan massua. Välillä kuulee jos jonkin sortin dorkuuksia ihmisten suusta. 

Useimmiten, paitsi ventovieraissa, niin myös tuttavapiirissä- ja ystävissäkin löytyy niitä totuuksien laukojia, jotka saisivat mieluummin vaieta kuin avata sanaisen arkkunsa. Tiineessä tilassa olevalle naisihmiselle ei kannata töräyttää ihan mitä mieleen juolahtaa.

1. ”Parempi vaan totutellakin siihen nukkumattomuuteen jo nyt. Jaksat sitten vauvan tultua valvoa paremmin!”

Siis missä on logiikka!? Viikko nukkumatta ja sen jälkeen jaksaa valvoa paremmin?? Sama kuin kaksi viikkoa kitudieetillä, niin jaksaisi sinnitellä siitä eteenpäinkin ilman ruokaa!? Mitään muuta seurausta harjoittamisesta ei ole kuin valmiiksi nääntynyt emo laitokselle lähdettäessä.

Sen sijaan voi sanoa: Ai et saa nukuttua? No, se on todellakin ihan syvältä!

2. ”Pitäisköhän sun nyt kuitenkaan syödä/juoda tuota?”

Se, mitä raskaana oleva nainen pistää suuhunsa, ei todellakaan ole kenenkään muun kuin asianosaisen juttuja. Ihan varmasti hänellä on hyvä käry siitä mitä on turvallista syödä ja mitä ei. Muut eivät ole sen enempää asiantuntijoita hänen kroppansa kohdalla kuin hän itse.

Sen sijaan: Näyttää ihan sikahyvältä! Nam! (Tai vaihtoehtoisesti pidät vain pääsi kiinni.)

3.”Ai? Ei mulla ollut koskaan mitään pahoinvointia!”

Vähän kuin isku vasten kasvoja! Lisäksi tulee fiilis, että 7 kuukautta putkeen 24/7-pahoinvoinnista kärsivä äiti olisi turhanvalittaja ja ikävä ihminen, joka haluaa leveillä kurjuudellaan.

Sen sijaan: Miten sinä oikeasti voit? (Ja sitten kuuntelet vastauksen ihan huolella!)

4. ”Pitäisiköhän sinullekin jo kertoa, että mistä niitä vauvoja syntyy?”

Yleensä heitetty hulvattoman hauskana läppänä ja nimenomaan heille, joilla sattuu olemaan 2+ lasta jo ennestään. Ihmisiä tuntuu välillä haittaavan, jos joku tahtookin enemmän kuin yhden tai kaksi vekaraa. Mutta oli kyseessä aiottu hanke tai vahinkolaukaus, niin silti vitsi ei naurata yhtään ketään!

Mitä sitten sanoa: Parempi kun ei sano mitään.

5. ”Haluatko vauvan olevan tyttö vai poika?”

Halulla ei vauvoja tehdä kumpaiseksikaan sukupuoleksi ja ellei äiti nimenomaan ota aihetta puheeksi, niin ei kannata muidenkaan. Varsinkaan jos aiemmat lapset ovat toista sukupuolta, niin ei tule olettaa, että äiti automaattisesti tahtoisi sen puuttuvan sukupuolisen tulokkaan. Luultavasti sieltä toivotaan tervettä vauvaa. Piste.

Sen sijaan: Et varmasti malta odottaa tapaavasi uutta perheenjäsentänne!

6. ”Nyt kun sulla on jo tyttö ja poika, niin taitaa olla perhe täysin valmis.”

Jotensakin ärsyttävää, ja samalla hämmentävää. Kuka on määrännyt, että perheeseen kuuluu lapset molemman sukupuolen edistajaksi , ja sitten perhekokoonpano on valmis?! Usein ajatellaan yrityksen jatkuvan niin kauan kunnes tavoite saavutetaan. Mutta katsokaas, joskus vanhemmat haluavat ihan vaan sen kolmannen lapsen tai ovat täysin tyytyväisiä kahteen tyttäreensä. Et vaan voi tietää heidän puolestaan.

Kokeile mieluummin: Paljon onnea tytöstä/pojasta! Ei mitään jälkiuteluita, että vieläkös aiotte yrittää sitä puuttuvaa sukupuolta!

7. ”Wow, olet kyllä tosiaan kasvanut ihan valtavaksi sitten viime näkemään!”

Ei liene kenenkään naisen unelma kuulla vieraiden suusta, että hänestä on tullut älyttömän kokoinen tai mielettömän iso. Ihan sama oliko painoa tullut vauvan myötä 5 kg vai 30 kg. Se vaan ei tunnu kivalta!

Sano vaikka: Vitsit, näytät kyllä tosi säteilevältä!

8. ”Oot kuitenkin jo yli 40, niin tarvitsit varmaan jotain hedelmällisyyshoitoja…”

Siinä missä nuoremmat tulevat raskaaksi ihan luonnollisesti, niin näin saattaa käydä myös jo kypsemmälläkin iällä. Ei ole todellakaan muiden asia tietää, että tarvittiinko vauvan alkuun saattamisen eteen joitain kikkakolmosia vai menikö täysin luomusti. Äiti varmasti avautuu, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Miten olisi vaikka: Onnittelut raskaudestasi!

9. ”Vähänkö näytät väsyneeltä!”

Miksi pitää sanoa jotain tällaista? No totta munassa näyttää väsyneeltä, koska ON. Ei pysty nukkumaan, vatsa on tiellä ja jo olemassa olevat lapset vaativat veronsa. Mutta se, että kuulee olevansa lihavan lisäksi vielä väsähtäneen näköinen raakki, ei kyllä ainakaan piristä mieltä.

Sano: Olet kyllä jaksanut hienosti tsempata tähän asti. Kohta saatkin jo vauvan syliisi.

Useimmiten ihmiset saattavat tarkoittaa ihan hyvää, mutta kommentit voivatkin olla loukkaavia ja astua henkilökohtaisen reviirin väärälle puolelle. On turvallisempaa vain onnitella ja kysyä odottavan äidin vointia. Nimittäin raskaus ei ole sama asia kuin, että tahtoisi tilittää koko maailmalle peräpukamistaan ja ilmavaivoistaan!

Lähde: HuffingtonPost

Raskauskiekko miehelle, jotta tietää missä mennään.

Kärsitkö raskausajan sumuisuudesta?

Entä kuka päättää lapsiluvun?

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Miten puhutella paksuna olevaa kanssaihmistä”

  • Memi sanoo:

    No, sen vielä ymmärtää jos joku kommentoi odottajan suurta (?) mahaa. Mutta kenellekään ei-raskaana olevalle naiselle ei oikeesti ole kunniaksi, jos heiltä tulee kysyttyä ihan huomaamatta, että jokos olet jäänyt äitiyslomalle. Olen itse erehtynyt tekemään tämän kahdesti. Kohteen painoindeksi on ollut luokkaa 35+.