”Kaipaan vinkkejä ja kokemuksia muilta uudella kierroksella olevilta, joilla on lapsia vuoroviikkoasumisessa. Mitä sääntöjä ja toimintatapoja olette luoneet, jotta rakkautenne uutena parina kestäisi? Jos molemmilla on lapsia, ovatko kaikki lapset samassa rytmissä? Miten hoidatte exien ehdotukset tai mahdolliset paineet? Miten otatte omaa aikaa? Miten koulitte itseänne kestämään ”bonuslasten” ei-toivottuja käytöstapoja, joita varmasti tulee eteen? Kaikki kokemukset ja vinkit otetaan vastaan kiitollisuudella.”

Nimim. Tätä ei mokata

Lötyykö juuri sinulta asiaan omakohtaista kokemusta? Kerro parhaat neuvosi, varteenotettavat vinkkisi ja kokemuksesi kommenteissa alla!

Oman keskustelunavauksesi aiheesta kuin aiheesta voit lähettää meille Avaudu tästä -lomakkeella, valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huono Äiti Kasviksia ja kanaa

Älä tee ruoasta kynnyskysymystä! Kaikille maistuvat Huono Äiti -valmisateriat kaupoissa kautta maan!

Artikkelikuva Brigitte Tohm.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Miten pidätte vuoroviikkosysteemissä uuden parisuhteen kunnossa?”

 • Äippä/ilkeääitipuoli/varaäiti sanoo:

  Ja tärkein PUHUKAA PUHUKAA JA PUHUKAA ❤️😊 Olkaa avoimia omista tunteista ja ajatuksista. Jos joku tuntuu ettei toimi, keskustelkaa ja miettikää mikä avuksi! 🙂

 • Äippä/ilkeääitipuoli/varaäiti sanoo:

  Kun ruettiin miehen kanssa olee niin hänellä oli 2 lasta, minulla ei. Lapset vuoroviikoin. Meillä sattui vielä alussa niin että silloin ku lapset ei ollut miehen luona, meillä meni työvuorot ristiin,eli vklpt oli yhteistä aikaa (paitsi syksyllä mehtuu vei 🙈😅) mutta kummasti sitä aina ollaan jostain sitä meidän aikaa revitty. Melko pian muutettiin yksiin, lähti homma hyvin rullaamaan.
  Meillä mies on laittanut kyllä uuden suhteen exän edelle, vaikka on yrittäny exä jos sun vaikka mitä. 🙄

  Tilanne vaatii sopeutumista jokaiselta. Sinulta lasten tapoihin ja juttuihin, mutta myös lapsilta teidän uuden perheen tapoihin ja sääntöihin. Siinä vaiheessa tulee ongelmat kun säännöt kahdessa kodissa ovat hyvin erilaiset.
  Paljon on ollut ”taistelua” vuosien aikana, mutta kai se rakkaus tässä on pitänyt yhdessä. Nykyisin meillä jo yhteinenkin lapsi ❤️
  Mutta ottakaa sitä aikaa. Edes se hetki siellä täällä, se auttaa jaksamaan!
  Tsemppiä teille ja kaikkea ihanaa tulevaan. 😊

 • Äityli sanoo:

  Apua, edellisiin vielä. siis minun lapsettomat viikot vietetään yhdessä.

 • Äityli sanoo:

  Edelliseen lisäys, miehen kanssa siis vietetään minun lapsiviikot tiiviisti yhdessä. Lapsiviikoilla hän käy ehkä sen yhden kerran kylässä.

 • Äitykkä sanoo:

  Olen tapaillut vuoden ajan lapsetonta miestä. Lapset ovat vuoroviikoin. Miesystäväni tapasi lapset 6kk seurustelun jälkeen, 6kk ajan ollaan tavattu minun lapsiviikolla 1 tai 2 kertaa. Hiljaksiin mennään. Miehelle lapset ”uusi asia”. Ei ole lasten kanssa koskaan tekemisissä ollut. Haasteena parisuhteessa se, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan, miten meidän erilaiset elämäntilanteet kohtaa ja loksahtaa kohdalleen. Aika näyttää.

 • Bonusmami sanoo:

  Kaikki lapset samassa rytmissä vaikka vähän eli pituisilla ajoilla, mutta niin että meillä on joka toinen viikonloppu pääsääntöisesti lapsivapaata – joskus saattaa toisissa perheissä olla jotain tarpeita ja silloin toki joku/jotkut lapsista saattaa olla meillä, se on elämää 🙂

  Tärkein sääntö on että ei ole mun ja sun lapsia vaan kaikki on meidän lapsia ja vanhemmat on tasavertaisia. Perheen vanhemmat keskustelevat lapsia koskevista asioista yhdessä eikä vaan ex-puolisoidensa kanssa.

  Bonuslapset ärsyttää, se on ihan varma – erityisesti silloin kun tilanne on vasta tuore ja haetaan sääntöjä ja opetellaan tuntemaan mutta myös pidemmän ajan päästä. Itselle bonuslapset on älyttömän rakkaita ja ihan verrokkeja ns. omiini, mutta kyllä joku niissä kiristää pinnaa pahemmin kuin omissa, ja se jatkuva puolison ex-puolison kehuminen ja vertailu miten siellä asiat on… joskus keittää – usein onneks muistaa että kyse on ihan pienistä muruista ❤️

 • Mie sanoo:

  Meillä on meidän säännöt. Molemmat aikuiset ovat tasavertaisia. Lapset samoihin aikoihin ja kaikista poikkeuksista keskustellaan. Uusi kumppani menee eksän edelle molemmilla. Eksän ehdotuksiin ei suostuta ilman yhteistä keskustelua.

 • Liekko sanoo:

  Lapset on samassa syklissä, sekä heti keskustelua puolison kanssa säännöistä. Niin niistä mitkä koskee lapsia kuin niistä mitkä koskee exiä. Meillä ei anneta exien kiukuttelujen mennä parisuhteen edelle, eli sinne exän suuntaan ei vaan kumarreta ellei siitä ole yhdessä keskusteltu. Ja oikeasti, todella tärkeää on se kommunikointi. Jos jokin vaivaa, harmittaa, ahdistaa, mietityttää, turhauttaa yms. Niin siitä on pystyttävä keskustelemaan. Meillä molemmat hoitaa pääasiassa lasten asiat, mutta paljon sitä arkea me jaamme.

  Ja ne bonuslapset, ne tulee aivan varmasti joskus ärsyttämään. Se on vain kirjoittamaton sääntö. Siihen ei auta muu kuin yrittää koittaa olla aikuinen eikä näyttää sitä lapselle. Vertaistukea on tarjolla, mutta sen suhteen olisin varauksella, koska se saattaa jopa yllyttää jäämään siihen negatiiviseen paskaan fiilikseen (itse lähdin pois facen bonusäitiryhmistä koska niissä 90% on vain bonuksen tai bion haukkumista jopa töysin turhista asioista).

 • Hanski sanoo:

  Meillä ”helppoa” kun on isot lapset. Samassa rytmissä kaikki paikalla. Yhteistä aikaa miehen kanssa joka toinen vkl.
  Mies tekee kaikkea omien lastensa kanssa ja ottaa välillä mun lapset mukaan ja sama toisten päin. Ollaan erikseen ja yhdessä perhe. Puhun miehelleni paljon ja olen niin avoin, kuin pystyn. Ainoa mikä mua häiritsee on bonarin kiroilu pelatessa pelejä. Se on varmaan asia jota joudun sietämään, mutta kaikkea ei voi saada.

  Yhteisinä vkl teemme joskus treffi-iltoja. Toinen vuorollaan suunnittelee treffit ja se toteutetaan. Ollaan oltu kylpylässä, eläintarhassa, metsässä jne. Möllötetään ja ollaan toistemme kainalossa. Ihan vain kaksin.

 • Deittaaja sanoo:

  Ihan vain sumplimalla. Varastamalla pieniä hetkiä sieltä täältä. Pari tuntiakin riittää. Suunnittelemalla etukäteen. Jos tahtoa on, niin aikaakin löytyy. Olisikin viikko-viikko! Siinähän olisi parhaimmillaan joka toinen viikko yhdessä. Mulla lapset lähes aina. Kumppanilla joka toinen viikko. Omat pärjää jo puoli päivää ilman äitiäkin, niin aina jostain se aika löytyy. Ei tosin ole mikään pakko liimautua toiseen päiväkausiksi. Miksi olisi? Tapailu silloin tällöin on parasta ja kipinä säilyy hyvin.

 • Pepsu sanoo:

  Ehdottomasti laittaisin lapset synkkaan mutta tärkeää olisi ettei joka toinen viikko yhteistä aikaa olis itsestäänselvyys, aina voi tulla muutoksia. Eksälle olisin suora ja rehellinen ja kertoisin uudesta elämäntilanteesta ettei lapset sitä tee.

 • Tirlittan sanoo:

  Helposti, en lähde mihinkään uusperhehömpötyksiin. Tapaan miesystävää pääsääntöisesti joka toinen viikonloppu kun omat lapset on isällään ja tuuri on et hänen lapset on silloin äidillään.

  Tottakai lapset sinänsä ovat parisuhteessa mukana että heistä puhutaan keskenämme jne mutta tosiaan pääsääntöisesti vietetään kahdenkeskistä aikaa ja muulloin keskitytään lapsiin.

  • Naapurintäti sanoo:

   Meillä kävi ihan mahdottoman hyvä tuuri, kun uusi miesystävä etsi asuntoa, ja seinänaapurista tuli yllättäen sopiva myyntiin. Silloin kun mun pienimmäinen on mulla, ollaan pääasiassa mun puolella seinää, mutta saa mennä myös omiin oloihinsa, jos alkaa uhmiksen ja/tai teinin älämölö ärsyttää tai muuten siltä tuntuu. Teini pärjää jo öitä kotona, kun äiti on seinän takana naapurissa. Joustavasti sumplitaan lasten rytmien ja korona-arjen rajoitusten mukaan. Asutaan ja eletään rinnakkain, mutta ei jatkuvasti saman katon alla. Toki tilanne olisi varmasti kimurantimpi, jos myös miehellä olisi lapsia.