Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Miten eroperheissä on hoidettu tapaamiset ja lasten vaatteet? Kuulisin mielelläni kokemuksia siitä, mikä toimii ja mikä ei. Ja mistä saa apua, jos asiat ei toimi.

Erosimme yli viisi vuotta sitten poikani ollessa 3 v. Pojan isä muutti toiselle paikkakunnalle uuden puolison kanssa. Poika tapaa isää joka toinen viikonloppu ja koulujen loma-aikoina. Meillä on yhteishuoltajuus. Isä maksaa elatusrahaa minulle.

Alusta saakka on ollut hankaluuksia lapsen vaatteiden kanssa. Isän toivomuksesta laitan pojalle mukaan vaihtovaatteet viikonlopuksi ja kaikki ulkovaatteet yms. Jostain syystä vaatteet rikkoutuvat ja katoavat isän luona. Vaatteita sotketaan eritteillä, partavaahdolla, piirretään tusseilla, leikellään saksilla, jne. Ymmärrän että ns. likavaatepussi on erikseen, mutta nämä sotkut on yleensä jemmattu puhtaiden vaatteiden sekaan. Asiasta on keskusteltu isän kanssa, sosiaalitoimessa, myös rikosilmoituksen tein (vahingonteko). Sotkijaa/syytä ei löydy. Poliisi ei ota tutkittavaksi, koska ns. sana sanaa vastaan. Poika ei osaa kertoa mitä vaatteille tapahtuu, isä ei osaa kertoa, isän uusi puoliso ei osaa kertoa. Olen ehdottanut, että lapsella olisi isän luona omat vaatteet, jotka pestäisiin ja pidettäisiin siellä, olen antanut erikseen rahaa näiden isän luona pidettävien vaatteiden ostamiseen, mutta edelleen he velvoittavat minut laittamaan pojalle vaatteet mukaan. Esim kuluneen talven aikana neljät ulkohousut on mystisesti kadonnut isän luona.

Putkikassi ja tuoli

Kuva Erol Ahmed. Ylin kuva Waldemar Brandt.

En ole enää vuosiin laittanut pojan mukaan ns. parhaita kouluvaatteita, koska ne joko katoavat tai palautuvat saksittuina. Olen hankkinut pojalle vähänkäytettyjä ja siistejä vaatteita ystävien tai kirpputorin kautta. Tästäkin saan kuulla. Elatusraha pitäisi kuulemma käyttää täysimääräisesti pojan vaatteisiin. Toki se pojan kuluihin menee, pyörät, sukset, luistimet, harrastukset…

Jokin aika sitten sain kuulla, että isän uusi puoliso myy kirpputorilla poikani vaatteita. Milläs minä asian todistan, mutta ainakin selvisi se, mihin vaatteet ”katoavat”. Mielestäni on ok, että pieneksi jääneet annetaan/myydään eteenpäin, mutta jos nyt nämä viidennetkin ulkohousut katoavat, niin nostan kädet pystyyn.

Miten tässä nyt pitäisi toimia, lopettaa vaihtovaatteiden mukaan laittaminen? Yritän olla provosoitumatta, mutta vaihtopäivät ahdistavat jo etukäteen, kun aina jotakin ylläriä on vastassa. Pussit käydään läpi pojan lähtiessä isän luo, samoin palatessa. Mitään selitystä ilkivallalle ja katoamisille en ole saanut.”

Nimim. Pistepirkko

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.