Sadepäivät ovat pitkiä ja tylsiä. Ei ole tekemistä ja matalapaine kiristää hermoja. Näillä vinkeillä saat sadepäivään uutta kivaa sisältöä, ja rauha säilyy perheessä. Aikakin menee kuin siivillä!

– Rakenna maja

Rakenna maja peitoista ja tyynyistä. Kannattaa käyttää esim. tuoleja, jeesusteippiä jne., jotta majasta tulee lapsille mahdollisimman hankala päästä sisään. Muista ottaa majaan mukaan majaeväät (esim. viiniä ja suklaata), korvatulpat tai kuulokkeet, kirja tai lehti, puhelin ja ehdottomasti myös laturi.

– Dinosaurusleikki

Äiti on tyrannosaurus rex ja lapset jotain mitä se syö. Jurassic Park -elokuvan mukaan tyrannosaurus rex näkee vain liikkuvan saaliin, joten lasten on oltava paikallaan jos eivät halua tulla syödyiksi. Jos tuuri käy, niin ne nukahtavat tämän leikin aikana! (Huom. Jurassic Park huijasi, mutta lapset eivät sitä tiedä. RAUUUURR!)

– Satutuokio

Sopikaa, äiti saa nyt lukea blogeja ja kiiltäviä, paksuja naistenlehtiä. Muut pois hus!

– Järjestele vaatehuone/ vinttikomero/ kellari

Asetu järjesteltävään paikkaan. Tee siellä mitä lystäät. Esim. vinttikomero on kiva sateella, ihana kuunnella rentouttavaa ropinaa kattoon.

– Askarteluhetki

Nosta jalat ylös ja nappaa virkkuu tai neulomus käteen ja uppoudu omiin oloihisi. Kuulokkeet korvilla auttavat kummasti.

– Leivontatuokio

Kaupan pakastealtaista saa kaikenlaisia leivonnaisia. Osta niitä ja pistä uuniin: tadaa!

– Painileikki

Tähän painileikkiin osallistuvat vain aikuiset. Sori lapset, menkää esmes päiväunille.

– Piilosta

Mene piiloon, ole hiljaa ja anna muiden hoitaa asiat. Toista tarvittaessa.

– Temppurata

Tehkää kotiin temppurata. Esim. sellainen, missä temppuina on kerätä omat lelut, viedä roskat roskiin, imuroida jne. On varsinkin teineille tosi haastava!

– Pelituokio

Pelaa lempparipeliäsi. Usuta muu perhe vaikka temppuradalle siksi aikaa!

– Pomppimaan lätäköihin!

Lähde ulos kävelylle tai juoksemaan. Tulee parempi fiilis ja silloin kukaan ei vaadi yhtään mitään!

– Kampaajaleikki

Sopikaa, että äiti saa olla asiakkaana kampaajalla. Varaa nopea aika jonnekin ja huikkaise ovesta moikat. Jos et onnistu saamaan aikaa, lukittaudu kylppäriin joko tekemään hiuksillesi jotain tai sitten ei.

– Leikkikää ravintolaan

Tilaa ruokaa kotiinkuljetuksella ja kas kotonasi on ravintolaruokaa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mitä tehdä sadepäivänä? Katso vinkit!”