”Aina puhutaan lapsivapaasta, iloisesta omasta ajasta ja parisuhteen laatuajasta. Äidit valittaa väsymystä ja sitä, etteivät ehdi huolehtimaan itsestä, harrastamaan eikä käymään kampaajalla usein.

Olenko yksin asiani kanssa vai onko muita äitejä jotka ei yksinkertaisesti edes kaipaa ”omaa” aikaa? En nauti lapsivapaasta. En malta lähettää lapsia yökylään, en halua olla heistä erossa yhtään enempää kuin on pakko.

En kestä lainkaan ajatusta siitä, että lapset kasvaa isoiksi ja missaisin siitä yhtään enempää aikaa kuin on pakko. En malta öisinkään olla erossa! Saavat aina tulla väliin ja nukutaan usein yhdessä. Ja meitä on monta!

Lasten kanssa voi lenkkeillä, shoppailla, ja minä haluan harrastaa lasten harrastuksia. Olla mukana kaikessa mihin töiltäni ehdin.

Valittaminen ärsyttää. Kun ollaan niin väsyneitä äitejä, väsyneitä arkeen ja väsyneitä kun vauva nukkuu ”huonosti”. Ihan perusarki ja asiat tekevät nykyään äidit niin uupuneiksi, ettei korvat kestä kuunnella!

Kaikki on kovin suhteellista! Yleinen valittamisen ilmiö on mennyt yli hilseiden. Jokainen on kuitenkin oman elämänsä herra ja on myötävaikuttanut siihen, millaista se on, miten asioihin suhtautuu ja miten kohtaa vastoinkäymiset. Olen varmaan naiivi ja kiittämätön idiootti, mutta en käsitä tätä valittamista ja yleistä väsyä ja kiirettä!


Kuva Shutterstock.

Puhun ainoastaan tilanteesta, jolloin varsinaista konkreettista kriisiä tai hätää ei ole kuvioissa. Mä ehdin tehdä kaiken ihan hyvin! Enkä oo yhtään erityisen väsynyt (kuin kuuntelemaan valitusta). Koti on siisti, olen aktiivinen lasten harrastuksissa ja kouluasioissa, ulkoilen, lenkkeilen, voin hyvin ja koko perhe voi hyvin.

Elämme vaan ihan normaalia arkea. Ilman sen kummempaa draamaa tai valittamisen tarvetta. Aikaa riittää hyvin löhöilyyn ja oleiluun, välillä liikaakin. Joku ajattelee, että kiillotan sädekehääni mutta hänelle kysymys; kolahtiko? Valitatko liikaa turhasta? En ajattele olevani parempi äiti, kaikki me ollaan yhtä huonoja. Kritisoin ainoastaan tätä nykyistä tilannetta, kun äitien väsystä on tehty yleinen puheenaihe ja lapsivapaasta trendi jota on pakko saada.

Kun sanon, etten kaipaa lapsivapaata, ihmetellään sitäkin ja kritisoidaan. En voi voida hyvin, en voi olla kykenevä huolehtimaan lapsista täysin onnellisena jos en vietä lapsivapaata. Teeskentelen tai olen huono äiti kun en huolehdi itsestäni. Ei huvita, en halua, ei oo tarvetta, kaikki on hyvin! Moni varmaan miettii, että tuolla talossa ei voi parisuhde olla kunnossa, eikä peitto heilua koskaan. Heiluu! Ja kunnossa on parisuhde.

Vähemmän valittamista, enemmän normaalin arjen hyväksymistä, kiitos!”

Nimim. Suurperheellinen

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Mitä jos valitettaisiin vähemmän, ei tämä niin rankkaa ole?!”

  • Helena sanoo:

    Se että sinä jaksat ja olet pirteä ja yli-innokas äiti, ei tarkoita että muidenkin pitäisi olla. Tuollaiset omaan napaansa tuijottajat ja lyhytnäköiset empatiakyvyttömät äidit on omiaan lisäämään sen väsyneen äidin kuormaa joka yrittää vain selvitä päivästä toiseen hengissä.