Kouluvuosi alkaa väkisinkin loppua. Jiihaaaa!! On muutama asia, joita on todellakaan kaipaa kesällä:

 1. Aamusirkus: Herätä lapset, tee aamupalat, hoida itselle ripsiväriä kolmannella kädellä, ruoki kissat, etsi vaatteet, pelaa sekuntipeliä, pelaa välillä kaikkia muitakin pelejä, maanittele, tyynnyttele, järjestele ja tämä kaikki mielenterveyden rippeisiin ripustautuen.
 2. Huoli: Huolehdi läksyistä, huolehdi välipaloista, huolehdi koulumatkoista, huolehdi yksinäisistä iltapäivistä, huolehdi sadevaatteista, uimahousuista, kadonneista pyyhkeistä ja huolehdi välillä kavereidenkin asioista.
 3. Kiirekärtty: Kiireessä olet kärttyinen, sanoo vanha kansa ja se pätee jokaiseen arkiaamuun. Ääni nousee, syytellään, kinastellaan, tapellaan, ääni nousee vielä enemmän, uhkaillaan ja lopulta aikuiset käyttäytyvät huonommin kuin 3-vuotias.
 4. Iltaitkut: Mene nyt hammaspesulle, syö nyt iltapalaa, en halua tätä iltapalaa vaan tätä iltapalaa, miksei meillä koskaan ole tätä iltapalaa jota kavereilla on  vaan ihan väärää iltapalaa. Mene nukkumaan, en mene, luen vielä, rakennan vielä Legoja, ei kello ole paljon, jos et nyt mene, takavarikoin sun kännykän.
 5. Harrastukset: Tänään piano, onko pianoläksyt soitettu, miksei ole soitettu? Huomenna futis, missä nappikset, älä laita niitä vielä jalkaan, missä hiekkahousut, kuinka nämä voivat olla täällä mytyssä pianon alla, mikset vie niitä pyykkikoriin, en ole mikään palvelija. Viedään, tuodaan, haetaan, missä on vesipullo ja peli on taas maanantaina kello 21, ihanaa, saa pitää pikkusiskoakin hereillä yöhön asti. Pikkusisko ei muuten sitten ala harrastaa yhtään mitään ennen kuin on 12.

Suvivirsi on suloinen  virsi, sanoo Huono Äiti.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Mitä en jää kaipaamaan kouluvuodesta”

 • Helpotusta pimeimpäänkin risukasaan? sanoo:

  seurakunnan päiväohjelmat sekä kesäleirit alkukesään, uskontoon tai uskonnottomuuteen katsomatta, edullisia, aikuiset välittäviä ja mukana isosia-koulutettuja ja hyviä esikuvia.

 • merja karhu sanoo:

  Vautsi, oletko ollut kärpäsenä meillä katossa :/ ? Oikeesti on helpottavaa kuulla, että sama (huonon omantunnon aiheuttava) arkirumba on muillakin :).

 • Veeruska sanoo:

  Kesäleirit, kerhot, urheiluseurojen leirit. Kaikki ikään ja uskontoon riippumatta. Teinit joilla ei ole kesätöitä hommiin.

 • Magge sanoo:

  Taas monta hyvää syytä lisää olla hankkimatta lapsia…

 • Kirsikka sanoo:

  Tää on niin-niin hyvä! Allekirjoitan joka kohdan. Harrasteita meillä ole, mutta 5. kohdassakin pätee nuo pyykkikori ym jutut 🙂