Se on aika hyvä sanonta: olla pähkinöinä. Viimeksi itse olin ihan pähkinöinä, kun kävin lapseni leikkikaampaamossa. Kohta kuului ihan oikeiden saksien epäilyttävä ääni. ”Et kai sinä leikkaa mun tukkaa”, sanoin. Kampaaja siihen, että ”ole hiljaa kun viimeistelen latvustoja.”

Pähkinöiksihän siinä menee, kun naurattaa ja itkettää yhtä aikaa niin, että silmät ovat lentää päästä. Toisella tavalla pääsee pähkinöiksi, kun  ”Minä olen täällä ja sinä olet siellä ja kaikki me ollaan hyvällä päällä” kuului 3-vuotiaan sängystä kello 5.

Pähkinöiksi menee silloinkin, kun sanoo lapsille ”Miksi kumpikaan teistä ei vain voi totella sitä mitä minä sanon!!!!” Ja lapsi vastaa ”Mutta ainakin Isi tottelee sua aina, äiti”.

Pähkinät M

Kuvat: Tuulevi/Huono Äiti

Pähkinöiksi menee kun rakastuu, ihastuu, kun löytää uuden kodin tai näitä kaikkia yhdessä. Pähkinöiksi menee, kun naurattaa niin, että pissaa housuun aikuisena.

Entäs ne ihan oikeat pähkinät sitten? Pähkinöissä on paljon hyvää pienessä paketissa. Itse olen keksinyt niille todella monta käyttökohdetta: ne menevät jugurtin päälle tai salaattiin ja pieni pähkinäpussi on erittäin hyvä pitää mukana siltä varalta, että alkaa vähän hiukoa. Pähkinäpussi on kiireisen naisen pelastus: pähkinöitä syömällä saa nopeasti energiaa ilman, että verensokeri menee katosta läpi ja tulee kohta ryminällä alas.

Olen kirjoittanut aiemmin siitä, miten hyödyllistä syötävää pähkinät ovat eritoten naisille. Viimeisimmän tutkimustiedon mukaan pähkinät vaikuttavat myönteisesti naisen pahan ja hyvän kolesterolin määrään.

Aeimmin Harvardissa tehty tutkimus oli samoilla linjoilla: ihmiset, jotka söivät pähkinöitä joka päivä, elivät pidempään kuin pähkinöistä piittaamattomat.

Pähkinät Lähi

 

Pähkinöiksi menemisen kunniaksi haluan jakaa teidän kanssanne lempipähkinöitäni. Sain ensimmäisen kerran Nutisalin pähkinöitä, kun olin kylässä Cloettalla. Ensimmäisten näytteiden jälkeen jäin niihin koukkuun, koska ne on kuivapaahdettu todella maukkaaksi. Myöhemmin opin, että kuivapaahto on todella vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä, jossa pähkinät paahdetaan ilman lisättyä öljyä.

Pähkinät kivillä

Arvon kaikkien teidän lukijoiden kesken 3 Nutisal -tuotepakettia! Osallistuaksesi arvontaan sinun tulee kommentoida tämän jutun kommenttikenttään milloin olit viimeksi ihan pähkinöinä – tai mikä sinut sai ihan pähkinöiksi! Valinta on vapaa.

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö Cloettan kanssa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “Milloin sinä olit viimeksi ihan pähkinöinä?”

 • AK sanoo:

  Äsken oli ihan pähkinöinä kun puin kummitytölle(n4kk) ulkohaalaria unia varten ja hän hymyili niin kauniisti ja ”nauroi” että!

 • Äiti-Sluibero sanoo:

  On ollut rankka talvi ja kevät, joiden aikana nauru ja hymy ovat olleet harvinaisia ja itku ja mielipaha päivittäisi vieraita. Lapsi ehti jo ihmetellä osaako äiti edes nauraa, kun sitä tapahtuu niin harvoin. Lopulta, tilanteen helpottaessa olimme tyttären kanssa kumpikin ihan pähkinöinä, kun hän sai hassuttelullaan minut pitkästä aikaa nauramaan.

 • Maijjju sanoo:

  Varmaan tuossa parisen viikkoa sitten, kun koko perheen voimin tipahdettiin mönkijällä jäihin.. Oli todellakin onni onnettomuudessa, eikä siinä kohdin ollut kovin syvää. Mutta huh, kyllä säikäytti!

 • Urheapossu sanoo:

  Ensimmäisenä tulee mieleen se hetki, kun makasin poikaystäväni kanssa sängyssä hetki aiemmin, kun olin lähdössä juna-asemalle ja kotikaupunkiini käymään. Vaikken ollut vielä ehtinyt sänkyä pidemmälle, ikävä poikaystävääni kohtaan oli kova ja pieni itkukin oli juuttunut kurkkuun. Koko herkän hetken kruunasi se, kun poikaystäväni lausui minulle ensimmäistä kertaa rakastavansa minua. Koko hetki oli täydellinen ja palaan siihen edelleen muistoissani. Silloin olin ihan pähkinöinä.

 • Anniina sanoo:

  Olin ihan pähkinöinä kun kuulin, että pääsemme kesällä juhlimaan ystävien häitä ja vielä enemmän kun lapsenvahti varmistui ja tajusin, että pääsemme siis miehen kanssa kahdestaan! 🙂

 • Katjushka sanoo:

  Minut saa ihan pähkinöiksi kun lapset keksivät kovin aikuismaisia tekosyitä sille miksi eivät tottele, miten niin kuullut jokusen niistä äidiltään…

 • Sirpale sanoo:

  Eilisellä iltalenkillä!

 • nannu sanoo:

  No vähän meinasin perjantaina olla kun mies ja lapsi lähti ulos siksiaikaa että saan ruuan tehtyä ja kun se oli valmista niin huhuilin syömään.. No mies ovenraosta lapsen toi sisälle ja paineli takas pihalle. Ruettiin sit muksun kanssa kahdestaan syömään kun en tienny miten pitkään isillä vielä menee niin kesken ruokailun lapsi sanoo ”äiti päästä isi sisälle syömään” (ja ei muuten hajuakaan mistä alle 3v keksiny että isi pitäis ”päästää sisälle”) ?

 • Sumi sanoo:

  Alpeilla viime kesänä… Kaunista maisemaa joka puolella, todella hyvä sää, eikä minkäänlaiset velvollisuudet painaneet päälle. Olin aivan huumaantunut tilanteesta 🙂

 • Mervi sanoo:

  Eilen kun 5v lapsi halasi pitkän ”atopia ja ontelosyylä lapsi raapii ja äiti rasvaa ja itkee ja rasvaa pitkän taistelukauden jälkeen” ja sanoi kiitos kun jaksat rasvata ja hoitaa <3 Jaksanhan minä

 • Betzy sanoo:

  Viime yönä, kun vauva potki mahassa joka kerta, kun heräsin <3 Siihen ei siis ole vielä ehtinyt kyllästyä eikä se pidä hereillä. Tänään rv 29+0 ja istukka edessä tuntuu vaimentavan liikkeitä kovasti. Toistaiseksi on vaan ihanaa yöllä herätessä tuntea vauvan potkut, voi onnellisena jatkaa unia!

 • P@psi sanoo:

  Ihan pähkinöinä olin Semmareitten hullun hommaa-kiertueen Kuopion konsertissa.