Tästä ei kerrottu neuvolan opasvihkosessa (tästäkään!). Mitkä kaikki rutiiniasiat astuvat elämääsi, kun sinusta tulee vanhempi:

Jatkuva siivoaminen ja järjestely

Kun kävelet makuuhuoneesta kohti keittiötä, ehdit järjestellä matkalla 100 erilaista tavaraa omille paikoilleen. Ne ovat juuri ne tavarat, jotka olit pyytänyt muita järjestämään, mutta ei, ne vain putosivat muiden henkilöiden käsistä juuri siihen paikkaan, josta sinä ne järjestelit pois. Raivaat ruokapöytien paikoilleen jäähtyneitä lautasia, kymmeniä vesilaseja, leivänmuruja, avonaisia voipaketteja, maitotölkkejä, sukkia, sukkia ja parittomia sukkia, voi pojat, niitä sukkia on joka ikisessä paikassa.

Pyykkäys

Pyykkikone pyörii joka ikinen päivä.  Juu, onneksi ei enää pestä pyykkiä avannossa, se on hienoa, mutta nyt pestään puolipuhtaita vaatteita ihan yötä päivää. Tai ihan kunnolla kuraisia. Joka tapauksessa pestään. Ja auta armias sitä henkilöä, joka ottaa se sekoittaa pinkit paidat mustien eriparisten sukkien kanssa ja tekee harmaata massaa! Sitten vasta pestäänkin lisää ja välillä huudetaan raivosta!

Pukeminen

Suomen oloissa vanhempi on 10 kuukautta vuodessa jatkuvassa pukijan roolissa. Kurasesonki, räntäsesonki, sadesesaonki, tumppusesonki ja hanskasesonki kuorruttuvat tilanteilla, joissa sesonginmukainen varustelu on aina kateissa. Ja sitten kun ne on löydetty, niiden kaikkien sesonginmukaisten suojavarusteiden pukeminen vie puoli päivää, jolloin aikuinen myöhästyy töistä on siellä joka tapauksessa hikisenä ja huutaneena.

Hermojen kouluttaminen

Lapsen kouluttavat vanhempiaan liki joka päivä. Jos kuvittelet ihan oikeasti, että voit tarjoilla lapsellesi itse valitsemiasi vihersmoothieita hänen koko lapsuutensa, erehdyt pahasti. Mitä vanhemmaksi lapsi ehtii, sitä enemmän lapsi tahtoo ja sillä omalla tahdollaan hän kouluttaa vanhemmistaan aika nöyriä poikia ja tyttöjä. Kun huutamallakaan ei voita mitään ja silti välillä pitää huutaa niin vietävästi, siinä sitä ollaan, ihanassa oravanpyörässä.

Mutta aina on se ihana vastapaino.

Aamulla voi saada sängyn viereen kahvikupin Mikkikeinuun tarjottuna! Kyllä taas jaksaa ainakin yhden päivän pestä ja kiillottaa!

FullSizeRender-56

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia