Oletkos kuullut vaimomekosta?

Jos et ole mennyt naimisiin viimeisen parin vuoden sisällä, et varmaan ole kuullutkaan koko jutusta. Vaimomekon käyttäminen kun on melko uusi ilmiö.

Ai mikä ihme on vaimomekko?

No kyseessä on tietenkin valkoinen mekko, johon vastavihitty vaimo pukeutuu ensimmäisenä aamuna häiden jälkeen. Vaimomekossa voi lähteä myös häämatkalle tai käyttää sitä kohteessa.

Kuulostaako turhalta? Se lienee mielipidekysymys.

Monien mielestä koko idea on naurettava. Eikö muka se riitä, että hankkii hääpuvun, joka aika usein maksaa ainakin muutamia satalappusia? Osan mielestä vaimomekon hankkiminen on turhaa lisästressiä.

Toisaalta taas: jos häämatkalle tarvitsee uusia vaatteita ja tykkää mekoista, niin miksipä ei hankkisi vaimomekkoa? Jos vaimomekon käyttö yleistyy, niin sehän on ihan kiva tapa kertoa kanssaihmisille, että tässä ollaan nyt uutta avioliittoa aloittelemassa.

Mutta hei, kaikki eivät halua käyttää mekkoja! Siksi pitää lanseerata myös muita asuja:

– Vaimoverkkarit ovat ihan ehdottomat. Kuka nyt kotonaan jaksaa missään kiristävissä farkuissa olla!

– Vaimoyökkäri on kanssa kätevä. Sitähän väitetään, että seksielämä hiipuu avioliitossa, joten perinteitä kunnioittava tuore vaimo hankkii esimerkiksi sarjakuvahahmolla kuvioidun paitulin tai maataviistävän, pitkähihaisen trikooyöpaidan miehenkarkottimeksi. Huom. uudet vaimot – ettehän luota tähän ehkäisykeinona! Toisin kuin usein kuvitellaan, paituli ei oikeasti pelästytä miestä minnekään!


Kuva Sandrachile, ylin kuva Matias Dubini.

– Vaimokalsarit. Vähän niinkuin mummopöksyt, mutta pikkuisen seksikkäämmät. Uskaliaimmilla pitsiä, mutta mieluiten esimerkiksi mustaa mikrokuitua. Jos menet naimisiin varttuneempana, voit siirtyä suoraan mummokalsareihin: suosi silloin valkoista, kukkakuvioista puuvilllaa ja katso että vyötärö nousee napaan asti, mieluiten yli! (Myöskään mummopöksyt eivät pelästytä miestä – me testattiin!)

– Vaimovillasukat. Ehkä voitaisiin aloittaa uusi, kaunis perinne siitä, että uusi aviomies kutoo (tai laittaa anopin kutomaan) vaimolle sukat? Naisilla on kun on tosi usein kylmät jalat!

Ympäristölle viestiviä teemavaatteita pitäisi olla muitakin. Entisaikaan käytettiin surupukua, ja siinä oli kieltämättä hyviä puolia. Muut ihmiset osasivat kohdella varoen ja nätimmin, kun jo pukeutumisesta huomasi, että toisella on suuri suru.

Myös uudet vanhemmat saisivat saada jonkinlaisen teema-asun. Se voisi tulla äitiyspakkauksen mukana. Ehkä kokohaalari olisi hyvä ja kätevä? Ja ihan kuin muidenkin äitiyspakkauksen vaatteiden kohdalla, myös sen kohdalla vuoden kuosia odotettaisiin jännittyneinä! Mikä ilo se olisikaan, kun sattuisi just omaa makua oleva haalarikuosi kohdalle! Kuosien avulla myös tunnistaisi kanssavanhemmat, ja heidän kanssaan pääsisi kivasti juttusille. Ollaanko Kelassa kuulolla?!

Lisäksi esimerkiksi ”olen jälleen terve, jee!” -asu, ”jäin työttömäksi, palkkaa minut” -asu, ”eläkepäivät koittivat, skool!” -asu ja ”hermoromahdus, jätäthän minut rauhaan” -asu tulisivat kyllä tarpeeseen!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia