Huono Äiti sai avautumisen:

”Mihin vaan, paitsi parisuhteeseen” näyttää olevan uusi heterotrendi.
Sanon hetero, sillä siinä maailmassa toimin. Ainakin toistaiseksi.

Noin vuosi sitten alkoi tuntua, että olen valmis uuteen ihmiseen elämässäni.
Ja saa kutsua hulluksi, mutta kaipasin juuri sitä toista aikuista arkeni jakajaksi, sitä ihmissuhdetta, joka nyt tuntuu olevan niin menneen talven lumia, että.
Oma vapauteni on ollut minulle uhrauksia vaatinut suuri aarre, joten en minäkään ole ketä tahansa kelpuuttamassa elämääni jakamaan.
Ja se, kuinka paljon sitä jaetaan, määräytyy mielestäni vasta, kun ollaan tutumpia. Ja mikäli toinen tuntuu miellyttävälle kumppanille.

Voisi varmasti myös sanoa, ettei kukaan aikuiseen ikään ehtinyt ole taakaton. Paljon on yleensä jo ehtinyt tapahtua ja niitä rippeitä sitten kannellaan repun täydeltä mukana.
Nyt vain tuntuu, että sen sijaan, että opittaisiin virheistä ja jatkettaisiin seuraavaan lukuun elämässä, pidetään niitä aiempia ongelmia jotenkin koko ajan pinnalla, ajatellaan, että näinhän tässä taas käy.

Itse annan uusille ihmisille elämässäni puhtaan paperin ja piirtelen siihen merkintöjä sitä mukaa, kun hänen kanssaan tutustun. Joskus paperi on äkkiä täynnä ja melko usein myös asioita, joiden kanssa en voisi elää.

Nyt tuntuu, etten ole saanut itse tyhjää paperia pitkään aikaan. Paperini on täynnä suttua ja sotkua jo valmiiksi, jonkun toisen naisen asiat täyttävät tilani niin, etten mahdu siihen itse lainkaan. Se jos mikä tuntuu epäreilulta.

Maksan jonkun toisen velkaa. Sitä suhdetta, joka ei oikein millään ollut hyvä, eletään yhä. Nyt vain minäkin olen mukana.
Voisi helposti ajatella, että sattuuhan sitä, mutta minulle tässä on sattunut kolmen suora ja siksi ajattelin tätä avata.
Kaikki kolme olivat lisäksi hyvin erilaisia sekä henkilöinä että historialtaan.

Ensimmäiseltä kuulin, että parisuhteesta on niin paljon vaivaa, lisäksi hän tarvitsi ” pään järjestelyä” varten taukoja, joiden keston ja ajankohdan hän päätti yksin. Hän oli hyvinkin ready & willing aluksi. Toisella oli sen sorttinen ajatus, että hän ei halua satuttaa minua, kun olen kuitenkin niin kiva. Hän ei pysty parisuhteeseen., ilmoitti hän. Jännä juttu, sillä sitä hän ei kertonut sen tyypillisen deittiapin sivulla.

Samaisen deittisovelluksen sivulla kertoi kolmas, että hän tosiaan on valmis mihin vaan, mutta ei parisuhteeseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän juoksisi seksin perässä. Ymmärrys alkaa loppua. Etenkin siihen, ettei kukaan ole kertaakaan kysynyt, mitä minä heiltä haluaisin.
Saattaahan se olla, etten olisi itsekään valmis parisuhteeseen moisten raakileitten kanssa.
Ja muuten,jatkossa ilmoituksessani sovelluksissa lukee, että toivon henkilön olevan jo sinut menneisyyden asioiden kanssa.
Jos vielä joskus saisin sen tyhjän paperin, niin kyllähän se olisi aika huippua.
Samaisen deittisovelluksen sivulla kertoi kolmas, että hän tosiaan on valmis mihin vaan, mutta ei parisuhteeseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän juoksisi seksin perässä.
Ymmärrys alkaa loppua.
Etenkin siihen, ettei kukaan ole kertaakaan kysynyt, mitä minä heiltä haluaisin.
Saattaahan se olla, etten olisi itsekään valmis parisuhteeseen moisten raakileitten kanssa.
Ja muuten, omassa ilmoituksessani sovelluksessa lukee, että toivon henkilön olevan jo sinut menneisyyden asioiden kanssa.
Jos vielä joskus saisin sen tyhjän paperin, niin kyllähän se olisi aika huippua.
Nimim. Tiina

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “”mihin vain, paitsi parisuhteeseen” Näyttää olevan uusi heterotrendi”

 • Mamma48 sanoo:

  Mitä parisuhde tarkoittaa? Minusta se ei ole synonyymi yhdessä asumiselle. Parisuhteessa voi olla ilmankin seurustelemalla ts nykyään erillissuhteessa.
  Mutta silti ei löydy niitä miehiä, jotka olisivat valmiita parisuhteeseen. Halutaan vain fwb tai seksiä. Aloittaja on törmännyt näihin miehiin, jotka ei reilusti sano alussa valehdelleensa tai kiinnostuksen lopahtaneen. Miehet kuvittelee ystävyydenkin sisältävän aina seksiä. Ja hulluinta tässä kaikessa, että tavismiehen olisi helpointa saada seksiä parisuhteessa, seksisuhteeseen vaaditaan Adonis. Toki parisuhteeseen on sitten muita vaikeita vaatimuksia kuten keskustelutaito ja toisen kunnioittaminen.

 • Itsellinen elämä parasta sanoo:

  Itse nautin siitä, että saan olla itse itseni herra. Ei ole kukaan määräämässä tai hiljaisesti paheksumassa mitä teen tai jätän tekemättä. Lapset ovat vihdoin jo isoja ja voin elää juuri sellaista elämää kuin itse haluan. 20 vuotta meni saman miehen kanssa enkä ole uutta kaivannut. Jos jonkinlaiseen parisuhteeseen haluaisin niin ehdottomasti sellaisen missä molemmilla olisi omat asunnot ja myös oma elämä. Ei enää ikinä perinteistä parisuhdetta saman katon alla.

  • FandI sanoo:

   Voi, kuin olisin itse kirjoittanut tuon sanasta sanaan! Oma kokemukseni on samanlainen ja tämän hetkiset ajatukset myös. Tietoisesti kuitenkin pyrin nykyisin myös vähentämään ”ehdottomasti” ja ”ikinä” yms. rajoittavien sanojen käyttöä. Nekin ovat alkaneet tuntua turhilta. Vapaus on minulle aitoja omia valintoja. Kaikkea hyvää elämään!

 • Naisten taakatkin totta sanoo:

  Epäilen vahvasti tätä väitettä: ”Itse annan uusille ihmisille elämässäni puhtaan paperin ja piirtelen siihen merkintöjä sitä mukaa, kun hänen kanssaan tutustun. Joskus paperi on äkkiä täynnä ja melko usein myös asioita, joiden kanssa en voisi elää.”

 • Nimetön sanoo:

  Ehkä miehet hakevat vain laastarisuhdetta? Joku kiva nainen lohduttaa ja ymmärtää ja hänen kanssaan voi käydä eron tuskaa läpi. Sitten kun helpottaa voi vasta etsiä sen uuden oikean.

 • Nimetön sanoo:

  Ihmisen historia ja eletty elämä ei sieltä mihinkään katoa vaikka uusi tulisi kierrokseen. Outoa jos ei saisi puhua elämästään ja tunteistaan. Jos et ole ollut riittävästi keskipisteenä näille miehille he eivät ole tarpeeksi tosissaan olleet ja panostaneet. Ja jos kolme samaa kokemusta peräkkäin, sinun valinnoistasi on kyse, säädä hakuparametrejä. Tai ota joku kokematon märkäkorva jolle saat itse luoda traumat. Myös yksin voi olla. Voimia.

 • Nimetön sanoo:

  Nämä miehet ei yksinkertaisesti ole olleet ihan niin kiinnostuneita sinusta sitten kuitenkaan. Ei tässä sen suurempaa mysteeriä ole. Kyllä miehet on valmiita melkein mihin tahansa sitten, kun se nainen löytyy, joka vie siltä mieheltä jalat alta…

 • Nimetön sanoo:

  Kyllä se näin menee monesti. 2 mieheni hoki tuota samaa ” älä sitten tuo entistä elämääsi tähän suhteeseen” no en tuonut. Itse hän kyllä puhui mielellään vaikkakin epäkunnioittavasti ex:ään. Ja minun ex:ni. Vaikka ei ollut koskaan häntä edes tavannut. Heitteli arvailuja yms. ja varmaan uskoi niihin itsekin. Suhteemme kesti 14 v ja varmaan nyt puhuu minusta samoin nyksälleen. Totta on kyllä etten itsekkään enään luota kehenkään ja en halua kiintyä kehenkään. Koska luottoa on vaikea rakentaa uuden kanssa vaikka hän ei sitä vielä ole romuttanutkaan. Epäluotettavuus, hyväksikäyttö, kunnioituksen puute kulkee varmaan vuosia takapiruna eikä halua uutta suhdetta aloittaa. Ei se niin helppoa ole kun epäkypsä ihminen pääsee sotkemaan elämäsi. Hän sotkee sen vuosiksi ja jatkaa kulkuaan samaan tyyliin.

  • Nimetön sanoo:

   Niin. Ja nykypäivänä on tahoja jotka avoimesti kannattavat ja oikein julkisesti ylistävät sitä kuinka toisten ihmisten tietoinen rikkominen on vain oikein.

 • Onnellinen tässä hetkessä sanoo:

  Kun erosin exästäni, avioero oli traumaattinen ja minulle yllätys. Minut jätettiin toisen takia melkein 20 vuoden yhteiselon jälkeen. Päätin kuitenkin, että en jää suruun vellomaan vaan treffailen uusia ihmisiä ja niin tein. Vajaan puolen vuoden pääästä erosta olin uudessa suhteessa. Alku oli vaikeaa, oli vaikea luottaa toiseen yms.
  Olemme kuitenkin seurustelleet kohta viisi vuotta, asumme edelleen erikseen. Syinä ovat eri kaupungit jossa asumme, sekä kummankin lapset edellisistä suhteista. Näemme joka toinen viikko kun lapset ovat toisilla vanhemmillaan. Emme ole nähneet syytä sekoittaa asioita ja tehdä niistä vaikeita. Toki olisi ihana herätä toisen vierestä ja jakaa arkea, mutta nautin omasta kodista ja omista jutuista jotka on niin miten itse haluan. En tiedä muutetaanko ikinä yhteen, ainakaan nyt siihen ei ole tarvetta.

 • Sissu sanoo:

  Mulla on nyksän kanssa ajatus, että kun kummallakin on pitkä 24/7-parisuhde takana, nyt voi olla jotain muuta. Asutaan omissa kodeissamme ja tavataan vain viikonloppuisin ja lomilla. Ollaan sitoutuneessa parisuhteessa jo neljättä vuotta, mutta ei ole tarvetta asua yhdessä. Lapset on meillä jo aikuisia. En ole koskaan ollut onnellisempi.