Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Kajaanin kaupunki.

Jos vuorokaudessa olisikin tunteja 24:n sijasta 26, mihin sinä käyttäisit tämän ruhtinaallisen lisän?

Kahdessa tunnissa ehtii ainakin:

  • kuitata osan univelasta vaikka pitkillä päikkäreillä
  • nauttia arkiruokailusta koko perheen kesken, jopa niin että ihan ruokaakin valmistetaan pidemmän kaavan kautta, yhdessä perheen kesken tietysti
  • myllätä kukkapenkin ja pistää kesäkukat tulille (tai tehdä sitä mitä kukkapenkeille yleensä tehdäänkään, t. ei-viherpeukalo)
  • katsoa  jumppavideon ainakin kahdesti, ehkä jumpata myös mukana
  • viettää parisuhdeaikaa. Yksin tai yhdessä, koska joskus parasta parisuhteelle on latautuminen ihan yksin
  • tutustua lähiympäristöön ihan uusilla silmillä (kun edelliset 2 h on käytetty silmäpussien pienentämiseen)
  • antaa laatuaikaa lapsille. Tähän hyväksytään myös leffailta lasten kanssa, eikä haittaa jos vähän lepuuttaa silmiä siinä sohvalla
  • käydä ruokakaupassa ihan yksin!!

Harva tietää, että Kajaanin aikavyöhykkeellä tunteja löytyy 26/7. Kun minuutit eivät kulu työmatkoihin, päiväkotimatkoihin, työmatkoihin, ruuhkaan, jonottamiseen kaupassa, jonottamiseen postissa, jonottamiseen apteekissa, jonottamiseen vessassa, jonottamiseen ämpäreitä… jne. Ymmärrätte varmaankin mistä puhutaan. Eli kun ruuhkavuosissa aikaa vapautuu ulkopuoliselta ruuhkaalta, sitä jää käytettäväksi jopa sen kaksi tuntia päivässä siihen mitä ikinä haluaakaan tehdä. Vaikka koko perheelle, tai sitten ihan itselle.

Kuva Kajaanin kaupunki.

Kajaanilaiset kuulemma saavat nauttia kiirettömämmästä elämästä joka päivä, läpi vuoden! Sopivan kokoisessa Kajaanissa korkeatasoiset palvelut ovat lähellä ja esimerkiksi luonnon pariin pääsee nopeasti. Lyhyet välimatkat, jonotuksen vähyys ja puuttuvat ruuhkapilvet antavat päivään enemmän tunteja niihin oikeasti tärkeisiin asioihin. Pitäisiköhän tässä siis arjen rauhoittamiseksi ottaa ja lähteä Kajaaniin? Viikonlopuksi, viikoksi, kuukaudeksi, ruuhkavuosiksi?

Mitäs ne kajaanilaiset sitten tekevät kaikella sillä ylimääräisellä ajalla? Ruuhkan vähentyessä kajaanilaisilla jää töiden (Huom! Kajaanissa on muuten myös hyvä työllisyystilanne, ja kiinnostavia työpaikkoja löytyy useilla eri toimialoilla) lisäksi aikaa perheelle ja vapaa-ajalle, ja Kajaani tarjoaa lisä-ajalle paljon tekemistä, myös perheen kesken! Kajaanissa on paljon kulttuuritarjontaa: on taidemuseota, kaupunginteatteria, Musiikkiopistoa, Kaukametsän kulttuurikeskusta ja Kainuun museota. Löytyy myös Generaattori, kaikille avoin esittävän taiteen taideyhteisö. Kajaanilaisten voisi siis väittää olevan varsin kulturellia väkeä!

Kuva Kajaanin kaupunki.

Mielen hyvinvoinnin vastapainoksi Kajaanii tarjoaa myös varsin paljon kehon hyvinvointia voimistavaa toimintaa. Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia on tarjolla ihan kaikille, vauvasta vaariin, niin höntsäpohjalta kuin kilpaurheilijoillekin: Kajaanilaisia liikuttaa noin 80 erilaista liikunta- ja urheiluseuraa! Jokaiselle löytyy siis varmasti juuri se oma laji, jonka avulla elintärkeä liikunta ei ole mikään arjen rasite, vaan iloa ja hyvinvointia tuova lisä!

Pyöräilijöitä Akkovaaralla, kuva Kajaanin kaupunki.

Eikä voida puhua Kajaanista ilman että mainitaan luontoa. Kajaanissa luonto on lähellä ja viihtyisä ympäristö virkistää mieltä säällä kuin säällä. Kaupungin keskellä virtaava joen ranta tarjoaa upean lepopaikan istua ja ihmetellä, ja vesiin pulahtamisesta haaveilevat voivat suunnata vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, joillekin useista uimarannoista tai Ärjän paratiisisaareen. Myös loma löytyy läheltä – vain puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Vuokatissa on laskettelurinteiden lisäksi myös muun muassa Katinkullan kylpylä ja seikkailupuisto!

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi, kuva Kajaanin kaupunki.

Kajaanissa luonto tulee siis niin sanotusti takapihalle, melkeinpä jopa ovesta sisään. Retkeilyreitit ja luontokohteet ovat lähellä, halasi sydän sitten pidemmälle patikoinnin aavoille vaaroille, tahi piknikille puistoon. Piknik onkin kuulkaa erinomainen tapa viettää kaksi ylimääräistä tuntia vuorokaudessa. Eväskori käteen vaan, toisella kädellä kiinni lapsen kädestä ja viltti kainalossa ihailemaan kevättä Kajaanissa!

Ärjänsaaren hiekkaranta, kuva Kajaanin kaupunki.

Mitä juuri sinä tekisit kahdella ylimääräisellä tunnilla vuorokaudessa? Enemmän aikaa perheelle, kädet multaan puutarhassa, uusi harrastus, tapaisit ystäviä, nauttisit kirjallisuudesta tai taiteesta, kävisit ostoksilla? Kerro meille kommenteissa niin osallistut teatterilippujen arvontaan! Kaikkien vastaajien kesken arvotaan yksi kahden hengen lippupaketti Kajaanin kaupunginteatteriin, joka tunnetaan taiteellisesti kunnianhimoista ja katsojaa puhuttelevista esityksistä. Kajaanin kaupunginteatteri on monesti palkittu muun muassa omaleimaisista ohjelmistovalinnoista ja korkeatasoisesta lastenteatterista, eli löytyy laatutuotantoa niin aikuisten makuun kuin koko perheellekin! Syksyllä avautuu myös Lasten oma teatteri Sissilinna, joka pursuaa ohjelmaa lapsille, nuorille ja kaikille, jotka ovat valmiita seikkailuihin. Taidetta tulee ovista ja ikkunoista! EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Tiina N. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!!

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden kahden lipun lippupaketin Kajaanin kaupunginteatteriin. Osallistumisaikaa on 15.5.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvonta on arvottu ja voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia