Huono Äiti sai avautumisen Uusperheen äitipuolelta:

”Olen ihan raivona! Mieheni ex-vaimo osti miehelleni isänpäivälahjan. Hän esittää, että se on heidän lapsiltaan, mutta on selvää, että hän valitsi sen itse. Tunnen, että hän sabotoi minua mieheni uutena vaimona, enkä hyväksy sitä. Mitä voin tehdä?

Eikö hän tiedä, että olen täysin kykenevä ostamaan miehelle lahjan lapsilta? Hänen pitäisi tajuta, että olen nyt kuvioissa ja että se, mikä on aina ollut, ei enää ole. Ajat muuttuvat, ja jos haluan ostaa isänpäivälahjan bonuslasten kanssa, minun pitäisi pystyä tekemään niin.

Miten asetan rajat? Todellisuus on, että elämä on erilaista tänään. He eivät ole enää naimisissa. Hän on uudelleen naimisissa. Asioiden pitää olla erilaisia! Paskamyrskyn sijaan toivon rakentavia ohjeita siitä, miten olette pistäneet ex-vaimolle rajat”

Jos lahjaonni ei suosinut sinua, yritä arpaonnea. Osallistu maalausremontin arvontaan tässä jutussa:

Onneksi emme yrittäneet maalata itse

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 64 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

64 vastausta artikkeliin “Mieheni exä osti isänpäivälahjan exälleni ja nyt meni kuppi nurin”

 • Sanna sanoo:

  Mitäs jos vaan hyväksyt ja otat pään pois perseestä. Sori. Mut jos joku haluaa ostaa lahjan yhdessä lasten kanssa niin onko se sulta pois? Heillä on yhdessä lapset eikä se että on ero ja uusi vaimo vie sitä pois. Ajattelet väärin.

 • ÄitiK sanoo:

  Ostan lapseni kanssa ja maksankin exäni ja hänen nyksänsä lahjat, koska lapseni haluaa antaa lahjoja ja vaikka hän on jo 16 vuotias. Eipä ole koskaan tullut mieleen, että joku voi tästä mielensä pahoittaa.

 • Nimetön sanoo:

  Pian nyxäkin exä tuollaisella lapsellisella käytöksellään. Ethän sä voi alkaa määräilemään, mitä exä lahjoiksi ostaa. Kasva jo aikuiseksi.

 • Pistää miettimään sanoo:

  Muistakaa kaikki viisastelijat että jonain päivänä teidän omat kullannuppunne voivat olla jonkun nyxiä joita exien käytös ahdistaa. Kai muistatte nämä kantanne silloin ja torutte miten huonosti käyttäytyvät?? 😀

 • Hämmentynyt sanoo:

  Mutta et ollut kuitenkaan ostanut isänpäivälahjaa puolisollesi bonuslasten kanssa? Ainakaan ennen kun lasten äiti ehti huolehtia asiasta.
  Olitko sanonut lasten äidille, että aiot huolehtia lahjasta vai olisiko hänen pitänyt lukea ajatuksesi?

  Hän varmaan ajatteli lasten äitinä olevansa päävastuussa siitä, että lapset hankkivat isänpäivälahjan. Ja koska et ollut hankkinut lahjaa tai kertonut aikovasi hankkia lahjaa, niin hänellä ei ollut syytä ajatella toisin.

 • Tavallinen äiti sanoo:

  Oispa ihana, jos mieheni ex suhtautuisi ystävällisesti ja kohteliaasti mieheeni.

 • Elli sanoo:

  Onpa ihanaa että muistaa omien lastensa isää.

  Minä ostan joka isäinpäivä ja syntymäpäivä, sekä jouluna exälleni lapseni kanssa jotain pientä.

  Lapset tulevat aina olemaan heidän yhteisiään ja sitä pitää kunnioittaa.

 • Nimetön sanoo:

  Minun lasten bonusäidillä meni kuppi nurin kun vein lapsia isälleen. Tämän bonusäidin voimakas tahto meni läpi ja isä ei ole tavannut lapsia kolmeen vuoteen. Olet mustasukkainen jo lahjasta, mihin tiesi on menossakaan. Älä riko lasten ja vanhempien välejä tuollaisella typeryydellä ja pienellä asialla. Sanotaanko näin, että minullakin meni kuppi nurin, bonusäidin käyttäytymiseen. Mikä oikeus hänellä oli viedä isä lapsilta??

  • Nimetön sanoo:

   Kyllähän isä on itse vastuussa siitä, että pitää yhteyttä lapsiinsa, ei syytä voi bonusäidille sysätä. Jos isä suostuu tämän ehtoihin ja hylkää lapsensa, syy on kyllä isässä – munaton mies.

   • Juurikin sanoo:

    Tämä juuri. En osaa äitinä kuvitella että kukaan uusi puoliso saisi mua katkaisemaan välejä lapsiini. Mitä enemmän uusi puoliso osoittaisi mustasukkaisuutta ja negatiivista käytöstä lapsiani kohtaan sitä nopeammin tulisi tuo suhde loppuun.

    Aika törkeää vähättelyä isää ja isyyttä kohtaan jos ajatellaan että kuka tahansa nainen pystyy noin vain katkaisemaan isän ja lasten välit ilman että isällä itsellään on tässä mitään päätösvaltaa.

 • Nimetön sanoo:

  Ehkä avautuja pelkää, että vanha suola alkaa janottaa. Niin voi tietysti käydä, mutta et voi estää sitä kieltämällä lahjojen oston tai millään muullakaan tavalla. Elämää ei voi hallita.

 • Nimetön sanoo:

  Siis tämän on pakko olla provo! Jos ei ole, niin aloittaja on kyllä aivan sairas ihminen. Sääliksi käy lapsia.

 • Kannattaa tutkailla itseään sanoo:

  Ostan lahjan joka vuosi isoisille ja lasten isälle, koska arvostan heidän isyyttään minua tai lapsiani kohtaan. Ostan lahjan myös lasteni ”isäpuolelle” eli nykyiselle miehelleni, joka hoitaa lasteni asioita ja onhan hän itsekin isä. En hanki mitään ihmeellistä, mutta siitä on tullut perinne. Pieni ele, jolla kerron, että arvostan heitä ja sitä, miten toimivat isänä tai isähahmona.

  On ihan normaalia tuntea noita vaikeita tunteita, mutta järkeä niissä ei välttämättä ole. Ihan älytöntä olisi, etten saisi uuden puolison kateuden tai mustasukkaisuuden vuoksi muistaa näitä isejä.

 • Kaikenlaista sanoo:

  Tottakai saa ostaa lahjan. Mies on kuitenkin hänen lastensa isä! Voihan nyxä ostaa lahjan myös niin halutessaan. Joku toinen nyxä varmasti valittaa että kun exä ei huomioi lasten äitinä ollenkaan.
  Miksi tehdä asiasta niin hankalaa, on kai niitä oikeitakin ongelmia.

 • Lol sanoo:

  Ai kamala miten omistushaluinen ja mustasukkainen vire niin monessa vastauksessa täällä. Elämme uusperhearkea jossa mieheni entinen puoliso on edelleen osa perhettä. Niin me kuin isovanhemmat vietämme yhdessä aikaa exän ja hänen uuden perheensä kanssa. Hoidossamme on välillä koko katras, ja exän bonuslapsi ja uusi lapsi uudesta liitosta. 7 lasta katon alla, välillä joku vanhempikin mukana. Jos joku haluaa ostaa lahjan jollekulle, kiitosta vaan! Jos haluaa muistaa lapsensa isää isänpäivänä, ihana ja lämmin idea, hän sen ansaitsee keneltä tahansa. Itse olen ostanut myös omalle eksälleni isänpäivälahjat joka vuosi, sillä ei lapseni sitä voi itse tehdä. Teen sen lasteni vuoksi, jotka olisivat allapäin, jos heillä ei olisi mitään antaa. Hän ei anna minulle mitään eikä auta asiassa lapsiakaan, ja laittaa lapset kirjoittamaan kortitkin suodatinpusseihin. Lapset kärsivät tästä joka vuosi. Olkaa vain iloisia jos joku haluaa muistaa. Jos pelkäätte että lahjan vuoksi uusi perheenne hajoaa ja mies rakastuu taas eksäänsä, niin ei ole mitään rajaa eikä kontollikeinoa mikä estäisi sitä tapahtumasta jokatapauksessa 😂

  • Ex sanoo:

   Jouduin oikein hakemalla hakemaan tuollaista mustasukkaisia vastausta. Ei löytynyt. Lähes kaikki olivat samalla linjalla kun sinä. Ja syystä.

 • Myös vaimo 2. sanoo:

  Jollei lahjan saanti haittaa isää, ei pitäisi haittaa ketään muutakaan. Vaikka uudet puolisot on kuvioissa. Ei sillä ole mitään väliä. Heillä on yhteiset lapset ja muistot, siihen väliin ei mahdu ketään. Heillä on aina jotain mihin uusi puoliso ei vaan ylety. He saavat tehdä ja ostaa ja olla jos haluavat. Älä ole itsekäs, äläkä yritä omistaa miestä.

  • Nimetön sanoo:

   Totta kai saa tehdä ihan just mitä lystää. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei nyxänkään tarvitse kaikkea sietää.
   Meillä tilanne ajautui pisteeseen, jossa mies joutui päättämään kumpi nainen, ex vai nykyinen poistuu lähipiiristä. Exän harmiksi se valittu ei ollut hän. Siksi exän ei kannattaisi lähteä näyttämään nyxälle paikkaansa, voi käydä huonosti.

   Olen itsekin ex-vaimo ja minulla on useampi lapsi exäni kanssa. Oltiin yhdessä lähes 20 vuotta. Ei mulla ole mitään tarvetta hieroa exäni vaimolle yhteisiä muistoja ja lapsetkin saavat heillä olleessaan olla ihan vaan isänsä lapsia. Ei siellä minua tarvitse muistella tai huomioida. En voi käsittää näitä roikkujia.

 • Nimetön sanoo:

  Lasten puolesta lahjan voi kyllä ostaa, koska ei pienillä lapsilla ole rahaa ja mahdollisuutta.

  Mutta itse hankalasta miehen ex-vaimosta kärsivänä ymmärrän kirjoittajaakin. Ei ole kiva, jos ex-vaimo ostaa jotain sellaista, jolla pääsee muistuttamaan yhteisestä pitkästä historiasta tai muuten näpäyttää nykyistä puolisoa, että minäpä tunnen miehen paremmin kuin sinä.

  Mieheni ex oli tällainen. Itse halusi erota eikä halua miestä takaisin. Kuitenkin olisi halunnut olla eron jälkeen niin kaveria, ettei siitä miehelle uutta puolisoa tahtonut mahtua. Joulukin olisi pitänyt viettää hänen kanssaan heidän perinteillään. Koska minullakin on lapsia, en suostunut. Kärsin tilanteesta, jossa ex-perheen olisi aina pitänyt olla ykkössijalla ja uusperheemme vasta toisena.

  Vastauksena aloittajalle: Minä jouduin lopulta rajaamaan miehen exän kokonaan ulos. Toinen vaihtoehto olisi ollut ero miehestä. Emme siis ole missään tekemisissä ja mies osallistuu yksin lasten juhliin. Itse olen aina pyrkinyt kohtelemaan oman exäni puolisoa kunnioittavasti, ja niinpä olemmekin ihan hyvissä väleissä ja mahdumme kaikki hienosti lasten juhliin. Lapset näistä kuitenkin loppupeleissä kärsii ja siksi olisi hyvä olla huomaavainen myös sitä nyxää kohtaan.