Michelin-kokki Pekka Terävän reseptit grillaukseen

Huippukokin salaiset reseptit eivät ole enää salaisia! Näillä ohjeilla pääset niin hyvään tulokseen, että kesävieraasi muuttuvat kateudesta kalpeiksi!
Katso ensin grillausvideot täältä:
Grillattua Joroisten Kirjolohta ja vihreätä parsaa
Huom! Ota lohi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta
Marinadi
1 cl Soijaa
2 dl Mirin kastiketta
1 dl rapsiöljyä
2 kpl sitruunaa
1 kg vihreää parsaa
- Mausta kirjolohenfileet suolalla ja mustapippurilla.
- Laita kuumaan grilliin nahkapuoli edellä ja anna kypsyä siten että sisälämpö saavuttaa 44 astetta.
- Laita pesty vihreä parsa grilliin ja grillaa nopeasti al dente. Tämä ottaa noin 3-4 minuuttia.
Kevätkananpoikaa ja grillattuja paprikoita
Ota kanat huoneen lämpöön vähintään kahta tuntia ennen grillausta
Marinadi
0,3 dl sweet chiliä
2 kpl sitruunaa
1 tl currytahnaa
oliiviöljyä, rakuunaa, suolaa ja mustapippuria
5 kpl punaista paprikaa
1 l uusia perunoita
1 rasia herkkusieniä
Grillatut paprikat
1. Huuhtele paprikat vedessä ja kuivaa. Pyörittele paprikat öljyssä ja merisuolassa. Laita paprikat kuumaan grilliin ja grillaa melkein ”mustiksi”. Laita paprikat LÄMMÖNKESTÄVÄÄN tuorekelmuun ja anna jäähtyä, poista kuoret tämän jälkeen.
Grillatut kananpojat ja peruna
2. Grillaa ja mausta kokonaiset kananpojat suolalla ja mustapippurilla. Laita kanat kartioon persus edellä. Grillaa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Penslaa kanoja vähän väliä. Laita samalla pestyt perunat kuppiin ja lopuksi noin 10 minuuttia ennen loppua herkkusienet.
Grillattu rypsiporsaan kassler ja grillattua avomaan kurkkua
1 kpl Viljaporsaankylkeä
Keittomarinadi
1 kpl kanelitanko
3 kpl laakerinlehtiä
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 kpl sipulia
1 kpl tähtianista
4 kpl kokonaista tähtianista
2 kpl porkkanaa
1. Keitä possunkylki noin 5 h miedolla lämmöllä kypsäksi. Poista porsaankylki ja jatka keitinliemen kokoon keittämistä siten, että jäljelle jää noin 5 dl lientä.
2. Grillaa possu kauniin rapeaksi, koko ajan voidellen marinadilla. Tarkista maku ja tarjoile.
Marinadi
5 dl keitinlientä
2 kpl sitruunamehua
2 dl sinappia
1 dl kylmäpuristettua rapsiöljyä
Pese avomaa kurkut ja halkaise ne. Mausta suolalla ja anna itkeä hetken. Kuivaa kurkku ja laita grilliin, grillaa noin 5 minuuttia per puoli.
Grillattua härän ulkofilettä ja varhaiskaalia
Huom! Ota filee huoneen lämpöön vähintään neljä tuntia ennen grillausta
400 g härän ulkofilettä
1 kokonainen varhaiskaali
Marinadi
1 kpl valkosipulinkynttä
0,5 dl 12 vuotta vanhaa balsamicoa
1 puntti rakuunaa
2 dl rapsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Poista fileestä uloin rasva, kuitenkin siten että keskelle jää rasva nauha. Mausta suolalla. Laita grilliin täydellä teholla ja grillaa fileen pinnat kiinni. Vähennä tämän jälkeen lämpö 120 asteeseen, penslaa fileetä koko ajan. Jatka grillaamista, siten että sisälämpö on 56 astetta. Laita filee folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
Leikkaa varhaiskaali 6 osaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kaali nopeasti grillissä ja penslaa samalla kuin marinadilla kuin lihaa.
— Huono Äiti
Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.