Huono Äiti sai avautumisen:

Kun lumi on maassa, ei aamulla kutiseviin näppylöihin heräävä voi enää syyttää hyttysiä puremista. Siinä samassa löytyy lakanalta veripisaroita, ja vuoteen kulmassa vilistää jotain pientä. YÄÄÄÄÄÄK.
Kyllä. Lutikka eli seinälude (Cimex lectularius) oli löytänyt tiensä uuteen kotiin.
Soitto isännöitsijälle, heidän kauttaan tuholaistorjunta ottaa yhteyttä. Kukaan ei syyllistä. Siinä häpeässä piehtaroidessani melkein ulvoin luuriin boforiasteikolla 12.
Nyt sitten torjutaan firman keinoin sekä pesemällä ja saunottamalla.
Harmi, että Ruuhka-Suomessa ei ole viikkoa kovia miinusasteita juuri nyt. Pitäisikö tehdä jotain pakkasriittejä??
En kehtaa kutsua ketään kylään, en kehtaa mennä kenenkään luokse kylään. En halua ajatellakaan hotellimatkailua, ikinä enää. Ai miksikö? No siksi, etteivät nämä kodin pienet perkeleet leviäisi kenenkään muun riesaksi. Tai jos näistä joskus pääsen eroon, en halua niitä enää ikinä uudelleen takaisin. Käytettynä en kuuna päivänä osta enää mitään, jota ei voi upottaa kiehuvaan veteen.Joulurauhaa ja lutikatonta uutta vuotta 2024 kaikkiin tupiin.

Kertokaa, samassa kakassa kieritetyt, että miten kauan häädössä menee? Pääseekö tästä häpeästä milloinkaan yli?

Nimimerkki Kärpäsestä henkinen härkänen

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Meillä on luteita – en pääse yli häpeästä”

 • Maria sanoo:

  Älä sinä häpeä…niin kauan kun ihmiset asuu kerrostaloissa ja.matkustaa..niin mitä vain voi tulla. Juuri luin uudesta torakkalajista joka on rantautumassa Suomeen.
  Lutikat ovat voineet vaeltaa naapurista.
  Ei se sinun häpeä ole. Elämää tämä on..Upeaa että heti ilmoitit niinkuin kuuluukin. Hyvää Joulua ja onhan sinulla lutikka-ansat sängynjaloissa ja sänky irti seinästä? Tsemppiä!!!

 • Pv sanoo:

  Reilu 20 vuotta sitten USA:n matkalta tuli hotellista lutikoita.

  Niistä pääsee eroon. Taloon myrkyttäjä. Meille tarvittiin kolme myrkytyskertaa. Aina myrkyttäjä paikalle, jos yksikin lutikka näkyy. Huonekalut pakkaseen, jos mahdollista. Jos ei onnistu, ne pitää viedä kaatopaikalle.

 • Kokemusta on sanoo:

  Tuttu juttu, myös meillä oli noin 12-vuotta sitten luteita. Onneksi mekin asuimme vuokralla niin sai vuokranantajan piikkiin myrkytykset. Olihan se aivan valtavan iso homma. Pussittamista,saunottamista,pakastamista ja pitkään jatkuvaa vainoharhaisuutta ötököiden suhteen. Mutta kyllä ne kuitenkin hävisivät, muistelisin että 3-6kk ruljanssissa meni, sekä vähintään kaksi vuotta sen jälkeen hullun lailla patjan reunoja koluten. Edelleen teen sitä ja säikähdän paukamia tai kutinaa. Mikä hyvä puoli asiassa on ollut, en enää mene pois tolaltani kovinkaan pahasti jos tulee esim täitä tai kihomatoja lapsille, kunhan ei enää ikinä luteita… tsemppiä kovasti, kyllä niistä eroon pääsee( tai ainakin sitten muuttamalla jos taloyhtiön ongelma) mutta kova työ se on.

 • Minttu sanoo:

  Se häätö oli melkoinen operaatio… Varsinkin, kun vanhassa talossa kolme kerrosta. Kolme myrkytystä ( ammattilaiset tekemää) siihen tarvittiin ja aikajana oli useampi kuukausi. Millään lähikaupan tuotteilla niistä ei eroon pääse. Luteet tuli meille runkopatjasängyn mukana.

  • Heitsu sanoo:

   Otitteko Minttu käytettynä?

   • Minttu sanoo:

    Ei ostettu käytettynä. Ihan saatiin uuteen kaupanpäälliseksi. Ja mistäkö tiedän, että tuli just siitä – no siten, että uusi koti ja luteet löytyi vain ja ainoastaan siitä huoneesta, missä sänky oli + se oli alta täynnä ulostejälkiä (sitten kun tajuttiin mitä tää on) Levisivät siitä vain kahteen makuuhuoneeseen – muualta ei löytynyt.

  • Heitsu sanoo:

   Ostitteko Minttu käytettynä?